Pošlji povpraševanje

Delovni stoli nam olajšajo sedeče delo

V to kategorijo spadajo vsi stoli, ki se uporabljajo pri delu. To, da se v pisarnah uporabljajo udobni oblazinjeni operativni stoli  in direktorski sedeži, na katerih lahko vsak uporabnik, v skladu s svojim delom, poljubno nastavi višino in naslone za roko, je že kar nekaj časa samo po sebi umevno. Vendar pa sta ergonomska oblika in konstrukcija sedeža, ki je primerno prilagojen dejavnostim, nujnost tudi na drugih področjih. Včasih gre zgolj pomembne podrobnosti.

pisarniško pohištvo

Delovni stoli v industriji so izjemno trpežni, neobčutljivi za nečistoče in enostavni za vzdrževanje ter imajo certifikat o skladnosti. S svojo ergonomsko obliko in konstrukcijo omogočajo udobno, predvsem pa zdravo sedenje na delovnem mestu, s čimer pripomorejo k omejevanju zdravstvenih težav delavcev in povečujejo njihovo storilnost pri delu. Primerni morajo biti za dolgotrajno uporabo ter izdelani iz materiala, ki je trpežen, nedrseč ali celo negorljiv. Vrtljivi delovni stoli za laboratorije morajo ustrezati strogim higienskim predpisom, ki se nanašajo na tovrstna okolja in imeti na razpolago prevleke iz antibakterijskega umetnega usnja, ki je enostavno za čiščenje ter ogrodje brez rež, v katerih bi se lahko nabirala umazanija.

Vsi delovni stoli, ne glede na področje uporabe, morajo torej zagotavljati udobno sedenje ter ergonomsko držo. Dober delovni stol je stabilen in trden, omogoča prosto gibanje ter se z mehanizmom sedeža prilagaja telesni drži in gibanju uporabnika. Šele ko delavec udobno in dobro sedi, se lahko zares posveti svojemu delu.

Večnamenski stoli

Večnamenski stoli omogočajo intuitivno, enostavno in hitro preobrazbo prostora za različne namene. Odlikuje jih udobje, vzdržljivost, fleksibilnost ter eleganten dizajn.

stoli za konferenco

usnjen stol za konference

Zaradi svoje večnamenske uporabe in udobja so  primerni za različne namene in različna okolja, ki so lahko poslovna, javna ali bivalna. Umestimo jih lahko v poslovne objekte, čakalnice, sprejemnice, avle, jedilnice, kantine, gostinske lokale ali restavracije, sejne in konferenčne sobe, govorilnice, predavalnice in učilnice, knjižnice, dvorane, večnamenske prostore, svoje mesto pa najdejo tudi v domačem, bivalnem okolju.

Mednje prištevamo tudi zložljive stole, za katere se, zaradi njihove funkcionalnosti, dodelane izdelave, preprostosti in praktičnosti, odloča vedno večji krog uporabnikov. Primerni so za domačo rabo, gostinstvo, kmečke turizme, večnamenske dvorane ter vse tiste, ki ljubijo praktičnost in enostavnost. Zložljivi stoli so lahko odlična izbira pri vsakodnevnih opravilih, njihove prednosti pa so izredna lahkost in praktičnost, enostavna montaža in shranjevanje, vsestranska uporabnost, ter naraven material, saj so največkrat izdelani iz masivnega lesa.

Operativni stoli

Izraz operativni stoli največkrat označuje pisarniške stole, ki združujejo zdravju prijazne in funkcionalne rešitve za lažje in prijetnejše delo v sedečem položaju. Stoli za pisarne so pogosto opremljeni s sinhronim mehanizmom za nastavitev naklona sedeža in hrbtnega naslona, njihov hrbtni naslon s poudarjenim ledvenim delom pa je nastavljiv po višini. Na izbiro imamo več različnih modelov naslonov za roke, kot so poliuretanski, kovinski ali tapecirani, njihova podnožja pa so lahko plastična, kovinsko kromirana ali barvana. Ker so večinoma opremljeni s kolesi, lahko izbiramo med takšnimi za mehke ali trde podlage.
                                              pisarniški moderni stolpisarniški stol vento

                                              ergonomski pisarniški stolvrtljiv pisarniški stol

Stoli za čakalnico

Čakalnica je prostor v katerem se ljudje pripravljajo na srečanja, sestanke, preglede, obravnave in podobno. Oprema takšnega prostora lahko igra zelo pomembno vlogo, saj nam pomaga ustvariti vtis določenega vzdušja. Na primer v bolnišnicah, mora čakalnica delovati umirjeno in prijazno, saj bi v nasprotnem primeru njena oprema lahko v čakajočih vzbudila občutek napetosti ali nervoze. Njen osrednji element predstavljajo stoli za čakalnice.

Sedežne garniture, ki jih uporabljamo v ta namen so različnih vrst. To so lahko fotelji, enosedi, dvo in trosedi, zložljiva sedišča, klopi in stoli ter sestavi za sprejemnice. Pri vseh naštetih je poudarek pred vsem na udobju. Tovrstni stoli imajo lahko dodana naslonjala za roke, v primeru prevlek iz tkanine pa bodimo pozorni, da so le-te čimbolj trpežne, kar nam bo zagotovilo dolgotrajno uporabo in enostavno vzdrževanje.

OGLEJ SI CELOTNO PONUDBO PISARNIŠKIH STOLOV