Obvezna menjava gum in ostale vulkanizerske storitve poceni in ugodno

Obvezna menjava gum je opravilo, ki ga mora opraviti za to usposobljen delavec. Vsak voznik se vsaj dvakrat na leto odpravi k vulkanizerju na menjavo gum. 

Kdaj zamenjati gume?

V Sloveniji je menjava gum, iz letnega na zimski profil, zakonsko določena, in sicer je to 15. november. Uporaba zimske opreme in zimskih gum je po tem datumu obvezna do 15. marca, ko lahko na vaše avtomobile zopet namestite letne gume, razen v primeru, da se zimske razmere podaljšajo in je uporaba zimskih gum še naprej obvezna. Menjava gum je pomembna zaradi temperaturne razlike v letnih časih, ki vplivajo na trdoto gum in posledično odzivanje na cestišču, zato sta materijal in profil gume prilagojena glede na letni čas.

V Vulkanizerstvu Lašič bomo poskrbeli, da bo vaš jekleni konjiček primerno opremljen poleti in pozimi. Poleg menjave zimskih gum opravljamo tudi ostale vulkanizerske storitve kot so: montaža osebnih avtoplaščev, elektronsko uravnoteženje, montaža tovornih avtoplaščev ter montaža plaščev za kmetijske stroje (traktorje, balirke, kombajne itd.).

menjava gum

Pri nas lahko kupite tako zimske gume kot letne gume različnih proizvajalcev gum. Med njimi so: Good Year, Dunlop, Michelin, Nexen, Uniroyal, Sava, Fulda, Kleber, Dunlop in druge. Ne le menjava gum, poskrbeli bomo, da bodo vaše stare gume na varnem v našem hotelu za gume. Ni se vam potrebno več spraševati, kam spraviti zimske gume, ko jih zamenjate z letnimi. Poskrbeli bomo za hrambo vaših gum poceni in ustrezno.


Kdaj je potrebna menjava gum? Zakon določa datum menjave gum

Kdaj zamenjati gume? Gume morajo biti ustrezno montirane oziroma nameščene, zato je najboljše, da to delo prepustite nam. Smo izkušeni vulkanizerji, ki svoje delo opravljamo strokovno, hitro in zanesljivo. Le s pravilno zamenjanimi gumami si lahko zagotovite popolno varnost.

Kdaj je še potrebna obvezna menjava gum? Če so vase gume izrabljene in niso več ustrezne za varno vožnjo, bomo z veseljem opravili menjavo gum tudi pred zakonsko določenim datumom, ko je predpisana obvezna menjava gum. Svetovali vam bomo pri nakupu novih letnih ali zimskih gum in poskrbeli, da bo vaš avtomobil primerno opremljen za zimsko ali poletno sezono.

zimske gume menjava


Poceni in kvalitetna menjava zimskih in letnih gum

Vabljeni v Vulkanizerstvo Lašič, kjer vam bomo menjavo gum opravili poceni in poskrbeli za ostale vulkanizerske storitve. Svetovali vam bomo pri izbiri letnih in zimskih pnevmatik, samo menjavo gum pa izvedli hitro in ustrezno. Na vas je le, kdaj se boste odločili za menjavo gum.