Sončna elektrarna 11 kW

Sončna elektrarna 11 kW pokrije povprečno porabo elektrike doma

Sončna elektrarna 11 kW je primerna za popolno samooskrbo z elektriko, glede na izračun povprečne porabe električne energije za gospodinjstvo. Njena postavitev je odlična energetska rešitev, saj je energije sonca je v izobilju, poleg tega pa nima škodljivega učinka na okolje in javno zdravje in bistveno zmanjšuje emisije ogljikovega dioksida.

Štiri glavne prednosti izkoriščanja naravne energije sonca so: znatno zmanjšanje mesečnega računa za elektriko, izboljšanje kakovosti zraka zaradi ničelnih emisij ogljika, izboljšanje prodajne vrednosti vašega doma in zmanjšanje energetske odvisnosti od lokalnih omrežij.

Sonce je vir vsega življenja na Zemlji in ustvarja dve glavni vrsti energije - svetlobo in toploto, ki ju lahko izkoristimo za številne dejavnosti. Od naravnih procesov kot je sodelovanje pri fotosintezi v rastlinah, pa vse do ogrevanja vode ali ustvarjanja električne energije s fotovoltaičnimi moduli. Toplotno in svetlobno sevanje sonca ljudje izkoriščajo z različnimi tehnologijami za pridobivanje električne energije. In pri tem lahko strešna sončna elektrarna 11 kW zagotavlja dovolj energije za napajanje vašega doma z elektriko.

Nazivna moč vašega sistema, navedena v kilovatih (kW) je merilo za to, kako velik je vaš proizvodni sistem in ne za to, koliko energije bo proizvedel. To je podobno kot pri avtomobilskem motorju, pri katerem velikost motorja kaže, kako močan je, ne pove pa, koliko bencina bo porabil, čeprav sta oba podatka povezana. Poleg poznavanja nazivne moči vašega solarnega sistema morate razumeti tudi, koliko kWh lahko pričakujete, da bo proizvedel vaš sistem. Poznavanje te številke vam bo pomagalo izračunati prihodke in prihranke, ki vam jih bo prinesla vaša sončna elektrarna 11kW.

Sončna elektrarna 11 kW

Sončna elektrarna na ključ prinaša donos v kratkem času

Sončna elektrarna na ključ dolgoročno gledano zagotavlja velike prihranke stroškov elektrike. Potrebno je le nekaj razmisleka in malo preračunavanja, v kakšnem obsegu bo potekala postavitev sistema. Prvi korak, preden se začne montaža sončne elektrarne je, da analizirate svoj račun za elektriko. S pregledom računa boste dobili podatek o mesečni porabi v kWh.

Na podlagi te številke boste izračunali velikost oziroma zmogljivost svojega solarnega sistema. Za natančen izračun te vrednosti je priporočljivo preveriti povprečno mesečno porabo energije in sicer povprečje zadnjih 12 mesecev. Sončna elektrarna 11 kW je ponavadi optimalna rešitev za povprečno slovensko gospodinjstvo.

Prvi dejavnik, ki vpliva na to, koliko električne energije boste proizvedli, je velikost (znana tudi kot nazivna moč) vašega solarnega sistema. Večje število solarnih panelov bo proizvedlo več električne energije. Če odmislimo očitni vpliv velikosti, je količina energije, ki jo proizvedejo sončne celice, odvisna od količine goriva, s katerim so oskrbljene.

Pri fotovoltaičnih celicah pa je gorivo sonce. Zato je potrebno razmisliti o usmerjenosti, naklonu fotocelic, ali nanje padajo sence zaradi dreves, stavb, intenzivnosti (odvisno od območja, v katerem živite) in števila ur dnevne svetlobe in podobno.

Izbira podjetja, ki bo dobavilo in namestilo opremo za pridobivanje solarne energije, bistveno vpliva na končni rezultat. Izberite preverjeno blagovno znamko, ki obstaja na trgu in ponuja najboljšo rešitev za vaš projekt ter omogoča prilagoditev strukture za različna okolja. In eno najboljših podjetij na tem področju, je prav zagotovo Elektro prodaja EPEU.

Sončna elektrarna na ključ

Sončna elektrarna na ključ v samo nekaj korakih

Sončna elektrarna na ključ je hitra, enostavna in učinkovita pot do brezplačne elektrike v vašem domu. Pred namestitvijo fotovoltaičnega sistema je treba opraviti študijo za oceno strukture stavbe in idealne vrste opreme glede na profil porabe. Upoštevajo se električne naprave v uporabi in število oseb, ki bodo uporabljale proizvedeno energijo.

Ocenjuje se tudi značilnost sevanja in mesto namestitve, ki se razlikuje glede na geografsko regijo. Na podlagi rezultatov študije lahko tehnični strokovnjaki opredelijo optimalno opremo. Pri povprečni porabi zadošča ponavadi sončna elektrarna 11 kW, ki je tudi cenovno zelo ugodna.

SONČNA ELEKTRARNA NA KLJUČ

Pregled lokacije je zelo pomemben korak pri namestitvi solarnih celic. Najprej moramo pregledati ali poiskati lokacijo, ki jo lahko uporabimo za namestitev panelov. Mesto mora biti pravilno orientirano glede na sonce. Prav tako mora biti lokacija na dobri višini ali pa mora imeti raven teren.

Tehniki običajno namestijo solarni fotovoltaični sistem na strehe hiš ali podjetij. Ti solarni sistemi proizvajajo električno energijo, s katero izravnajo porabo lastnika nepremičnine, presežno proizvodnjo pa pošljejo v električno omrežje.

Montaža sončne elektrarne

Montaža sončne elektrarne – še zadnja faza do samooskrbnega doma

Montaža sončne elektrarne je zaključni korak, ki sledi po ureditvi vse dokumentacije. Ne pozabite izkoristiti tudi možnost subvencije iz EKO sklada, s katero je sončna elektrarna 11 kW še cenovno ugodnejša možnost samooskrbe z energenti. V letošnjem letu je subvencija višja za tiste, ki jih čaka montaža sončne elektrarne skupaj s hranilnikom električne energije.

Tudi najbolj goreči zagovorniki izkoriščanja zelene energije se strinjajo z eno omejitvijo, solarni paneli proizvajajo električno energijo le, ko sije sonce. Vendar je največja poraba energije običajno zvečer, kar sovpada z zmanjšano proizvodnjo sončne energije. Dejstvo je, da sončna elektrarna v dnevnih urah, proizvede več kot dovolj energije za pokrivanje največje porabe. Ob zahodu sonca ali oblačnem vremenu pa se to hitro spremeni. Zato lahko učinkovito shranjevanje solarne energije zagotavlja nemoteno oskrbo skozi vse ure dneva in vse letne čase.

Če razmišljate o prehodu na zeleno energijo, obiščite našo spletno stran in izpolnite obrazec za brezplačno ponudbo postavitve sončne elektrarne. V najkrajšem možnem času bomo stopili v kontakt z vami in skupaj bomo poiskali finančno ugodno rešitev za vas. Sončna elektrarna na ključ je ena od možnosti, kjer je celoten postopek izvedbe, vključno z vzdrževanjem v naših rokah.

Sončna elektrarna 11 kW