Kaj je kolagen?

Kaj je kolagen? Ena najpogostejših snovi v našem telesu

Kaj je kolagen? To je beljakovina, ki je prisotna praktično po vsem našem telesu. Nahaja se v mišicah, sklepih, hrustancu, dlesnih, zobeh, laseh, koži in še marsikje drugje. Prav zaradi tega je snov izjemno pomembna za mladosten svež videz ter za kakovostno življenje.

Kaj je kolagen

Vedeti, kaj je kolagen, ni dovolj

Tudi, če se zavedamo, kaj je kolagen in kako pomemben je za naše telo, je zelo pomembno, da vemo tudi druga dejstva o omenjeni snovi.

Snov v mladosti telo v zadostni meri proizvaja samo, s starostjo pa je proizvodnja vedno manjša. Nekje po 20. letu se proizvodnja vsako leto zmanjša vsaj za 1%, v kasnejših letih še za več. Pomanjkanje se kaže na različne načine.

Najpogosteje ga prepoznamo kot staranje. Koža postaja manj elastična in sveža, nastane več gubic. Lasje postanejo manj sijoči in bujni. Nohti postanejo bolj krhki. Večje pomanjkanje pa lahko začne vplivati tudi na slabšo kakovost življenja. Lahko se začnejo pojavljati bolečine v kosteh, mišicah in sklepih, gibljivost pa postane manjša in bolj boleča. Ko pride do teh znakov, je skrajni čas, da se odločite za jemanje prehranskih dopolnil, ki vsebujejo omenjeno snov.

Kolagen dr. Majič

Kolagen dr. Majič: odlična izbira

Res je, da omenjena snov nastaja v telesu samostojno, četudi z leti v vedno manjši meri. Res je tudi, da je snov mogoče v telo vnašati po naravni poti, s prehrano. A žal se snov, ki je pridobivamo s hrano, v telo absorbira mnogo slabše, kot hidroliziran kolagen v prahu. Če vemo, kaj je kolagen in kako pomemben je, je torej jasno, da ga je z leti smiselno vnašati s pomočjo kakovostnih prehranskih dopolnil.

Izredno kakovostno prehransko dopolnilo je kolagen dr. Majič oz. Biostile kolagen. Kaj je kolagen dr. Majič? Hidrolizirana snov v prahu, pridobljena iz različnih virov, kar ga dela za izjemno kakovostno prehransko dopolnilo, ki vam lahko pomaga odpraviti številne težave.

Zakaj izbrati hidroliziran kolagen dr. Majič v prahu? Ker ga telo zelo lepo absorbira. Absorpcija je kar 90%. Snov je namreč takrat, ko je dostopna v takšni obliki, obdelana s postopkom hidrolizacije. Hidrolizacija je proces, ki beljakovine pomanjša in jih razdeli, s tem pa poskrbi, da se te lažje absorbirajo v telo. Poleg tega je snov v takšni obliki tudi najlažje zaužiti, saj jo lahko brez težav vmešamo tudi v hrano ali napitke.

KAJ JE KOLAGEN

Biostile kolagen je narejen tako, da je snov pridobljena iz 5 različnih virov. V prehranskem dopolnilu boste tako našli hidroliziran goveji kolagen tipa I in II, ribjega tipa I, piščančjega tipa II in membrano jajčne lupine. Ker je snov pridobljena iz vseh teh virov, ste lahko prepričani, da resnično deluje ter da boste v telo vnesli vse oblike snovi, ki jo potrebujete.

To pa tudi pomeni, da se v njej nahajajo vsi tipi te snovi. Tip 1 igra ključno vlogo pri gradnji kosti, skrbi za fleksibilnost sklepov in telesu nudi oporo. Tip 2 je pomemben za zdrave sklepe. Tip 3 vpliva na zdravje žil, organov, črevesja in mišic. Tip 4 je odličen za zdravo in svežo kožo. Tip 5 pa izboljšuje zdravje las.
Gre torej za snov, ki sodeluje pri številnih procesih, ki potekajo znotraj telesa. S kolagenom dr. Majič pa boste lahko prepričani, da boste dobili enega najboljših virov omenjene snovi.

Biostile kolagen

Biostile kolagen imajo tudi pomožne snovi

Biostile kolagen so tako učinkovite tudi zaradi vsebnosti številnih pomožnih snovi, zaradi katerih prehransko dopolnilo deluje še bolje.

Vitamin C je ključen za proizvodnjo in vezanje snovi v telo. Omenjeno prehransko dopolnilo vsebuje C vitamin pridobljen iz šipka. Kurkumin deluje kot močan antioksidant, zato se lahko pohvali s protivnetnim delovanjem. Posledično lajša vnetja sklepov in celo artritis, revmatska obolenja in tako dalje. Pomembna pomožna snov je mineral lepote silicij, ki pripomore k zdravju kože in las. Ena izmed najbolj posebnih pomožnih snovi pa je gorska smola mumia, ki vsebuje kar preko 30 vrst mineralov.

Kaj je kolagen