Hidroliziran kolagen v prahu je najboljši!

Kolagen je protein, ki v našem telesu predstavlja kar tretjino vseh beljakovin. Najdemo ga v vezivnih tkivih – kitah, vezeh, kosteh, hrustancu in koži – in zanj bi lahko rekli, da deluje kakor neke vrste lepilo, ki naše telo drži skupaj. Poleg tega pa igra tudi pomembno vlogo v ohranjanju strukturne integritete tkiva, saj mu daje obliko, moč in prožnost.

Biostile kolagen ima ogromno koristnih lastnosti. Deluje protivnetno in antioksidativno, primeren pa je tudi, če vas pestijo krhki nohti, tanki lasje, gube na obrazu, težave s prožnostjo ožilja, prepustno črevo, ali pa boleči sklepi. Mešanica aminokislin v kolagenu je edinstvena in jo v naši zahodni prehrani primanjkuje – če ga bi želeli dobiti zadostno količino, bi morali dnevno uživati veliko živalske kože, majhnih kosti (recimo od sardel) ali kostne juhe.

Najboljši kolagen v prahu in ostali izdelki

Telo kolagen proizvaja naravno, vendar se njegova notranja produkcija s staranjem precej upočasni. Med faktorji, ki znižujejo njegove nivoje v telesu so tudi sončna svetloba (UV žarki), kajenje in sladkor, saj z izpostavljenostjo tem dejavnikom poškodujemo notranjo strukturo proteinske molekule.

Ko pride do znižanja nivoja kolagena v telesu, se pojavijo vidni in občutni simptomi, kot so boleči sklepi, zgubana, povešena ter tanka koža in lomljivi nohti ter lasje, zato so prehranska dopolnila v prahu v zadnjih letih med ljudmi postala skoraj nepogrešljiva.

Najboljši kolagen v prahu

Najboljši kolagen v prahu v slovenskem podjetju Biostile

Ker na trgu obstaja toliko različnih možnosti za nakup, je pomembno, da veste kakšen je najboljši kolagen – to lahko storite tako, da si preberete nekaj o njegovih ključnih lastnostih, učinkovitosti njegovega delovanja in pa seveda tudi o tem, kako je najbolje absorbiran v telo. Ko izbirate prehransko dopolnilo, je zelo pomembno tudi, da se predhodno pozanimate o kvaliteti in integriteti znamke, pri kateri opravljate nakup, saj je na trgu veliko podjetij, ki jim ni mar za kvaliteto sestavin, s katerimi izdelujejo prehranska dopolnila.

Pri nakupu svojega kolagena bodite pozorni na velikost delcev, ki morajo biti čim manjši, da so lahko bolje absorbirani. Pomembno je tudi, da so ti delci bioaktivni. Na deklaraciji se pozanimajte tudi o vsebnosti, ki ga izdelek vsebuje v dnevnem odmerku – vsebnost se namreč razlikuje od izdelka do izdelka. Najboljši kolagenski odmerek se giblje nekje med 5g in 10g dnevno.

V ponudbi podjetja Biostile boste našli samo najboljša naravna prehranska dopolnila - proizvodnja izdelkov poteka v skladu z najvišjimi standardi, kjer zagotovljeno izbiramo najbolj kvalitetne sestavine, končni produkt pa je podvržen strogem nadzoru na vseh stopnjah proizvodnega procesa. Vsi naši izdelki so na koncu preverjeni, njihova kakovost pa je potrjena tudi s kliničnimi študijami.

Hidroliziran kolagen za boljše počutje

Kaj je hidroliziran kolagen v prahu in zakaj je tako aktualen?

V zadnjih letih je hidroliziran kolagen v prahu postal izjemno zaželjen med vsemi, ki želijo poskrbeti za pomlajevanje obraza, močnejše nohte, zdrave lase, močnejše in bolj zdrave kosti ali pa želijo pomiriti bolečine v sklepih in mišicah.

Čeprav je kolagen naravno prisoten v nekaterih živilih (npr. v želatini ali v goveji juhi), je njegova količina v teh snoveh minimalna, hkrati pa se naravni presnavlja in absorbira veliko slabše kakor hidroliziran kolagen v prahu.

Problem je namreč v njegovi velikosti – najboljši kolagen je namreč s posebno metodo razdrobljen na manjše delce, ki jih lahko naše telo učinkovito uporabi. Skozi kemični proces hidrolize se spremeni v hidrolizirani kolagen, kar pomeni, da se razbije na manjše proteinske verige, ki jih imenujemo peptidi. Ko je popolnoma hidroliziran je preprost za uporabo, saj je topen v tekočini, prav tako pa je brez vonja in okusa, zato ga ni težko vključiti v vsakdanji jedilnik.

Kolagen

Biostile kolagen "Collagen Powder Blend" je učinkovita mešanica petih različnih virov

Prehransko dopolnilo Biostile Collagen Power Blend vsebuje kolagen iz petih različnih virov - v njemu najdete hidroliziran goveji kolagen tipa 1 in 2, hidroliziran ribji kolagen tipa 1, piščančji kolagen tipa 2 in pa membrano jajčne lupine. Poleg tega vsebuje tudi vitamin C, naravni kurkumin, silicij ter gorsko smolo šilajt.

Vse sestavine, ki se nahajajo v mešanici delujejo v sinergiji in vam zagotavljajo ogromno pozitivnih učinkov na vaše zdravje in počutje. V Power Blendu lahko najdete še:

  • Vitamin C, ki je zelo pomemben dejavnik pri nastajanju kolagena v telesu, s čimer izboljšuje absorpcijo aminokislin, poleg tega pa ima vlogo tudi pri vzdrževanju kosti in hrustančne mase in pri nastajanju in zdravem delovanju žil.
  • Naravni kurkumin, ki je močan naravni antioksidant in ️pomaga nadzorovati vnetne odzive v telesu. Vaše črevesje varuje pred prostimi radikali in podpira delovanje živčnega in imunskega sistema.
  • Silicij, ki je znan tudi kot mineral lepote in sodeluje pri raznih biokemijskih reakcijah, s čimer spodbuja normalno tvorbo kolagena, elastina in vezivnega tkiva in posledično poskrbi za mladosten videz kože, ter sijaj nohtov in las.
  • Smola šilajt, ki se v ajurvedi uporablja že več kot 3000 let in je zaradi svojih pozitivnih učinkov na telo smatrana kot zelo dragocena surovina. Pripisujejo ji moč obnavljanja življenskih funkcij, pomlajevanja organizma, povečanja življenske energije in krepitve imunskega sistema.

Vse te skrbno izbrane sestavine, ki jih je v inovativno formulo sestavil dr. Tomislav Majić, vam bodo omogočile ohranjanje vitalnosti na vseh pomembnih področjih. Collagen Power Blend je enostaven za mešanje, dodana aroma manga in pomaranče pa mu daje prijeten okus. Kolagenska dopolnila je dobro jemati vsak dan, saj so varen in učinkovit način za izboljšanje zdravja.

Kurkumin - sestavina kolagena v prahu

Kakšne so koristi hidroliziranega kolagena v prahu?

Velika izpostavljenost soncu, zračno onesnaženje, slaba prehrana in seveda starost – vse to znižuje nivoje kolagena v telesu in s tem pospeši znake staranja. Kakor smo že omenili so posledice jemanja prehranskih suplementov med drugim tudi pomlajevanje obraza, bolj trdni nohti in zdravi lasje.

Študije so pokazale, da kolagen za kožo pomaga pri izboljšanju njene elastičnosti in ravni hidracije, zmanjšuje videz temnih madežev in brazgotin zaradi aken, prav tako pa spodbuja bolj mladostno teksturo.

Najboljši kolagen prav tako zagotavljajo aminokisline in hranila, ki so potrebna za hitro rast las, prav tako pa s spodbujanjem zdrave strukture lasnega mešička (kjer je proizveden pigment, ki daje barvo vašim las) pomaga zmanjšati videz sivih las. Prav tako naj bi bil kolagen v prahu zelo efektiven pri zdravljenju suhih in krhkih las, saj neguje lasišče in izboljšuje cirkulacijo, posledica pa so lepi in zdravi lasje.

Hidroliziran kolagen

Hidroliziran kolagen v prahu pomaga tudi pri težavah s sklepi in s prepustnim črevesjem

Najboljši kolagen za sklepe je takšen, ki ob rednem uživanju učinkovito deluje na obnovo in popravljanje hrustanca. Študije so pokazale, da zaužitje kolagenskih peptidov izboljša gibljivost sklepov in zmanjša neprijetne bolečine v sklepih in mišicah. Ko gre za zdravje sklepov, je priporočljivo, da uživate več različnih virov kolagena – še posebej je za boleče sklepe efektiven kolagen tipa 2, saj vsebuje tudi hondroitin sulfat, glukozamin in hialuronsko kislino, ki vsi pomagajo pri vnetju sklepov.

Kolagen pa je učinkovit tudi pri zdravljenju prepustnega črevesja, kjer črevesna stena preneha opravljati svojo varovalno funkcijo in omogoča prehod bakterij, nerazgrajene hrane, toksinov in kemičnih snovi v krvni obtok, kar sproži imunski odziv. Kolagen vam lahko pomaga izboljšati zdravje vašega črevesja, saj vsebuje velike količine glicina, glutamina in prolina, ki imajo pozitiven vpliv na črevesni trakt in na želodec.

Prav tako pa kolagen v prahu prehransko dopolnilo, ki izboljšuje vaš metabolizem in mišično maso. Aminokislina glicin ki se nahaja v njem, pomaga pri pretvorbi glukoze v energijo in pri povečanju mišične mase. Ta proces je še bolj efektiven, če je v suplement dodan tudi vitamin C.