Pošlji povpraševanje

Špela Peternelj, dr. splošne medicine - homeopatsko zdravilo ne izključuje nujno uradnih metod zdravljenja

Homeopatija je v grobem medicina, ki zdravi na podlagi homeopatskih zdravil - zdravil naravnega izvora, bodisi mineralnega, živalskega ali rastlinskega. Nujno pa je, da tovrstno zdravljenje izvajajo kvalificirani ljudje, kot je zdravnica in homeopatinja Špela Peternelj. Dr. splošne medicine je sprva dvajset let prakticirala družinsko medicino in nato odprla svojo homeopatsko ambulanto v Škofji Loki.

Homeopatija - celovit sistem zdravljenja primeren za vse

Homeopatija obravnava akutne in kronične bolezni, prav tako pa tudi poškodbe in duševne bolezni. Čeprav Špela Peternelj, dr. splošne medicine, klasične medicine ne izključuje, ne predpisuje več klasičnih zdravil in antibiotikov. Če se boste odločili za obisk pri Špeli Peternelj, dr. splošne medicine, bo za vas poiskala ustrezno homeopatsko zdravilo. Nekatera se že dobijo tudi v slovenskih lekarnah, kljub dejstvu da ne povzročajo stranskih učinkov, pa je pred tem potrebna natančna homeopatska anamneza.

Homeopatsko zdravilo se pacientu predpiše po celostni obravnavi

Pisarna Špele PeterneljŠpela Peternelj, dr. splošne medicine se kot zdravnica homeopatinja svojim pacientom posveča od ure do ure in pol, kar je precej dlje, kot je to običajno v klasičnih ambulantah družinske medicine. Homeopatija se v svojem bistvu ne nanaša na uradno diagnozo bolezni, pač pa na karakteristične in individualne specifike oz. simptome posameznega pacienta. Klasična diagnoza je za določanje primernega potenciranega zdravila, kot še pravimo homeopatskim zdravilom, drugotnega pomena. Homeopatija temelji na načelu, da pacient prejme in uživa le eno homeopatsko zdravilo. Lahko se izkaže, da ima bolezen več plasti, zato Špela Peternelj, dr. splošne medicine paciente po prvi obravnavi spremlja na dodatnih kontrolnih pregledih, kjer homeopatsko zdravilo po potrebi tudi zamenja. Kljub temu, da vam Špela Peternelj, dr. splošne medicine, klasičnega zdravljenja ne bo odsvetovala, pa je možno - če se v ambulanti oglasite pravočasno, da svojega osebnega zdravnika sploh ne boste potrebovali. Homeopatska zdravila pri nekaterih boleznih, na primer prehladu, delujejo že v prvih nekaj dneh.