Špan d.o.o.

Center mobilnosti

Vulkanizerstvo po najsodobnejših standardih

Kvalitetno vulkanizerstvo potrebuje vsak voznik, da je lahko prepričan, da je na cesti varen. Vulkanizerske storitve so močno razširjene, a le redki ponudniki so zanje specializirani. Če iščete zares dobrega vulkanizerja v Ljubljani, se obrnite na Špan, vodilni vulkanizerski center v Sloveniji. Od ostalih se ločimo po najsodobnejši tehnologiji in izobraženih delavcih, ki zagotavljajo najvišje standarde za vulkanizerske storitve. To lahko potrdi že več kot 45 tisoč zadovoljnih strank.

Hitre, celovite in moderne vulkanizerske storitve

Kaj vam ponuja vulkanizer Špan? Premontažo pnevmatik vseh tipov, njihovo uravnoteženje in popravila, finish uravnoteženje pnevmatik na vozilu in tudi optične nastavitve podvozja. Poskrbimo tudi za popravilo in obnovo aluminijastih platišč, barvanje in poliranje.

Da lahko dobro delamo, v prvi vrsti zagotavlja naš moderno opremljen vulkanizerski center. Od leta 2016 za menjavo pnevmatik skrbi tudi robot, ki je odgovoren za premontažo najzahtevnejših nizkopresečnih in velikih aluminijastih platišč. Dela z zares veliko natančnostjo in povsem brez poškodb. Vulkanizer je le nadzornik stroja, ta namreč sam rob platišča tudi podmaže, da zmanjša trenje. Primeren je za montažo vseh kompletov gum, ki imajo senzor za nadzor tlaka. Takšno napravo za vulkanizerstvo podpirajo mnogi proizvajalci vozil višjega cenovnega razreda (Porsche, Lamborghini, Audi, Volkswagen ...).

Zaključite vulkanizerske storitve s čistim avtomobilom - privoščite si še čiščenje vozila!

Prodaja in hramba vaših pnevmatik

Vulkanizerske storitve Špan obsegajo tudi samo prodajo pnevmatik in platišč. Specializirani smo za vse znamke in tipe vozil. Na naši spletni strani najdete tudi konfigurator za platišča, kjer si lahko še pred nakupom pogledate, kako je videti določen model na vašem avtomobilu. Imamo zares ogromno možnost izbire, zato vam bodo strokovno usposobljeni prodajalci tudi v živo z veseljem svetovali in pomagali pri najustreznejši izbiri.

Dober vulkanizer v Ljubljani mora zagotoviti tudi hrambo vaših pnevmatik, zato smo tudi mi ponudbo nadgradili s to možnostjo. Poenostavite si skladiščenje ter prihranite denar in čas pri vulkanizerstvu. Vaše pnevmatike bomo shranili v računalniško vodenem skladišču, kjer vas bodo počakale na varnem.

Rezervacija termina

Špan vulkanizerstvo se nahaja v Ljubljani, natančneje na Tržaški 547. Za rezervacijo nas lahko pokličete po telefonu, kot eden prvih vulkanizerstev pa nudimo tudi spletno naročanje na menjavo pnevmatik. Več linij imamo rezerviranih samo za stranke, ki se naročijo prek interneta. Spletno naročanje je zelo hitro in enostavno, na elektronski naslov boste prejeli potrditev termina. Naš center je prostoren in dobro organiziran, tako da bo vozilo od začetka do konca na varnem, poskrbeli pa bomo tudi za vaše udobje.

Da boste lažje počakali na svojega jeklenega konjička, se razvajajte v naši prijetni kavarni. Privoščite si kavo ali sok in uživajte v brezplačnem brezžičnem internetu. Tako bodo minute tekle še hitreje, vi pa boste lahko med čakanjem na vulkanizersko storitev postorili kaj koristnega.

Kaj o menjavi pnevmatik določa zakon

V Sloveniji je menjava pnevmatik zakonsko predpisana. Določa jo Zakon o varnosti cestnega prometa v svojem 114. členu, kjer piše, da je zimska oprema obvezna od 15. novembra do 15. marca ali v primeru zimskih razmer. To pomeni, da so zimske gume obvezne vedno, kadar se ob sneženju sneg oprijema vozišča, je vozišče zasneženo, poledenelo ali zaledenelo. Za menjavo poskrbi vulkanizerstvo, izjema je le, če imate letno-zimske gume. Profil zimske pnevmatike mora biti minimalno 3 milimetre. Življenjska doba gume je nekje od 5 do 10 let, ko je preveč obrabljena, jo je nujno treba zamenjati, na kar vas bodo opozorili tudi na servisnih pregledih.

V vulkanizerstvu Špan vam svetujemo, da se na menjavo naročite že nekoliko pred določenim rokom, saj so tik pred zdajci in na dan 15. novembra čakalne vrste lahko zelo dolge. Tako bo izkušnja manj stresna, vi pa se boste brezskrbno odpeljali v zimski čas. Zaupajte svoje vozilo strokovnjakom, ki bodo zanj poskrbeli zares vrhunsko.

Nudimo tudi popravilo platišč >>