Ponudba
Pošlji povpraševanje

Celje, 25. 9. 2012 - V enem domov za ostarele občane na Štajerskem, ki jih varuje podjetje za varovanje Sintal, se je ponoči vnelo ležišče. Oskrbovanca v sobi se med tlenjem sploh nista prebudila, na srečo pa se je aktiviral protipožarni sistem. Kakovostna in dobro vzdrževana oprema, iz katere je sestavljen protipožarni sistem v stavbi, je aktivirala požarni alarm in skupaj z učinkovitim posredovanjem interventa preprečila hujše posledice.


Kakovostna in dobro vzdrževana protipožarna zaščita

Zakonodaja, pod katero spada protipožarna zaščita, zahteva redno vzdrževanje opreme za požarno varovanje. Tehniki družbe za varovanje Sintal letno pregledajo protipožarne sisteme na več tisoč objektih. Vgradnja sistemov in pregledovanje sta na večini teh objektov zakonsko določena, med njimi so poslovni in proizvodni prostori, javne ustanove, tudi določene večstanovanjske stavbe itd.

Požarni javljalniki oz. požarni alarmi in gasilniki priporočljivi tudi kjer niso obvezni

V zasebnih hišah in stanovanjih protipožarni sistem in njegovo vzdrževanje nista obvezna. Vendar Igor Rot, vodja projektive v podjetju za varovanje Sintal, opaža, da se vse več ljudi odloča za vgradnjo protipožarnih sistemov Sintal v svoje domove, predvsem pri novogradnjah. »Tam lahko naredimo kombinacijo protivlomni sistem + požarni alarm, kar zniža strošek.« Požarno varovanje po navadi zaradi stroškov lasniki naročijo za bolj ogrožene prostore, npr. prostore s pečjo ali kaminom, kuhinjo, bivalne prostore (dnevna soba).