Pošlji povpraševanje

Hitro testiranje Ljubljana in druge lokacije

Hitro testiranje na COVID-19 še vedno predstavlja pomembno preventiva pred širjenjem omenjenega virusa. V navalu ponudnikov hagt testov, je pomembno najti ponudnika, ki bo to opravil hitro in dosledno. Za mnoge je pomembno tudi hitro testiranje ob sobotah in hitro testiranje na več lokacij. Na katerih lokacijah je možno pristopiti k odvzemu brisa in kaj vse potrebujemo za to? Poleg odgovorov na ta vprašanja, najdete tudi lokacije hitrega testiranja za sobote, ki so še kako iskane.


HAGT testi: Kako potekajo?

Verjetno ste tega do zdaj že priučeni, a nikoli ne škodi ponoviti znanega. V kolikor ste brez simptomov koronavirusa (vročina, kašelj) se lahko odpravite na lokacijo hitrega testiranja. Pri sebi potrebujete veljavno zdravstveno izkaznico in osebni dokument. Po opravljenem testu boste prejeli tekstovno sporočilo o rezultat testiranja, ki ste jo navedli osebju na lokaciji. Če boste želeli tiskano dvojezično potrdilo, ga boste prejeli v petnajstih minutah od testa. To potrdilo zadostuje tudi prehajanju državnih meja. Glede tega se je pametno pozanimati na državnih spletnih straneh, saj se podatki hitro menjavajo, situacija pa razlikujejo od države do države.

S kvalificiranim digitalnim potrdilom in aplikacijo zVem si lahko evropsko digitalno potrdilo po približno eni uri od odvzema brisa tudi natisnete. Druga možnost pridobitve omenjenega dokumenta je tudi bližnja lekarna, kjer preprosto predložite zdravstveno izkaznico. Farmacevt vam bo lahko natisnil potrdilo, ki je identično tistemu iz aplikacije zVem. Da sploh lahko dobite potrdilo, je vseeno potrebno prej opraviti testiranje na korono, če povemo po domače. Lokacije hitrega testiranja najdete v nadaljevanju.


Hitro testiranje Ljubljana

Hitro testiranje Ljubljana in drugje

Brezplačno hitro testiranje lahko opravijo osebe brez simptomov, ki imajo pri sebi osebno izkaznico in veljavno zdravstveno kartico. Pri testiranju na korono je zelo pogosto povpraševanje tudi na soboto. Hitro testiranje pri Preventivnih pregledih je na voljo tudi takrat, podjetje pa omogoča več lokacij hagt testov. Katere lokacije so na voljo?

Hitro testiranje Ljubljana – Nakupovalno središče Aleja, Center Vič, CityPark

Hitro testiranje lokacije izven Ljubljane:

 • Maribor – Europark Maribor, Supernova Qlandia Maribor
 • Celje – Citycenter Celje
 • Portorož – Hipermarket Mercator Lucija
 • Koper – Park Center Koper
 • Nova Gorica – Supernova Qlandia Nova Gorica
 • Grosuplje – Hipermarket Spar Grosuplje
 • Postojna – Hipermarket Spar Postojna
 • Škofja Loka – Hipermarket Spar Škofja Loka
 • Kamnik – Supernova Qlandia Kamnik
 • Sežana – Hipermarket Mercator Sežana
 • Kranj – Supernova Qlandia Kranj
 • Ptuj – Supernova Qlandia Ptuj
 • Novo mesto – Supernova Qlandia Novo mesto

Vsaka izmed lokacij ima svoj delovni čas, ki ga lahko preverite na njihovi spletni strani ali na strani ponudnika. Od osme ali devete ure zjutraj in do osme ure zvečer (odvisno od lokacije) je na voljo jemanje brisov in prejemanje potrdil o negativnem testu na COVID-19.


Hitro testiranje ob sobotah

Odvisno od pogojev, ki jim želite ustrezati s hagt testom, vam ta velja za določene usluge, potovanja in obdobja. Zelo pogosto je težko najti testiranje, ki bi potekalo ob sobotah, saj gre za vikend. Veliko podjetij je, ki testiranja ne nudijo ob vikendih ali vsaj enem dnevu vikendu. Nekateri ponudniki so pametno zapolnili to luknjo in razširili svoje delovanje. Naročanje na hitro testiranje po lokacijah ni potrebno, saj se izvajajo le nosni odvzemi brisa. Ponudniki so priznani s strani NIJZ in uporabljajo evropsko priznane teste, ki so veljavni v vseh državah Evropske unije.

Preventivni pregledi so ponudnik hitrega testiranja pooblaščenega koncesionarja, ki usluge nudi v kar štirinajst slovenskih mestih in na sedemnajstih lokacijah po mestih. Za vsa vprašanja ali dvome, ki se vam porajajo pred odvzemom brisa, so vam na voljo njihovi strokovnjaki. Koncesionar je s strani Ministrstva za zdravje Republike Slovenije uvrščen na seznam uradno potrjenih izvajalcev testiranja na SARS-Cov-2. Poskrbite za svoje zdravje, zdravje svojih bližnjih in pomagajte zaustaviti epidemijo koronavirusa ter povratek v normalno življenje.