Pošlji povpraševanje

Izdelava inox dimnikov za sanacijo in novogradnje


Izdelava inox dimnikov je danes vse bolj prisotna pri novogradnjah, saj dimnike iz nerjavečega jekla poleg dolge življenjske dobe in učinkovitosti odlikuje tudi hitra in enostavna montaža. Inox dimnik se je odlično izkazal tudi pri sanaciji starega dimnika. Inox je odporen proti kislinam, ki nastajajo med izgorevanjem, kemični procesi, kot sta korozija in rjavenje, pa se odvijajo precej počasneje. Inox dimniki se lahko hitro segrejejo in hitro ohladijo, kljub temperaturnim nihanjem pa ne prihaja do krčenja ali raztezanja materiala. Ker so nerjaveče cevi za dimnike tudi povsem zatesnjene, strupeni plini ne morejo priti v ozračje hiše.


Obnova ali sanacija dimnikov je nujna, kadar je star dimnik že tako dotrajan, da obstaja nevarnost uhajanja plinov, ali pa so poškodbe tako hude, da obstaja možnost porušitve. Glede na dotrajanost ali obseg poškodb sta možni dve vrsti sanacije. Hitrejša in cenejša sanacija vključuje vgradnjo inox tuljave v dimnik. Dolgotrajen in dražji način sanacije pa predstavlja rušenje starih in izdelava novih inox dimnikov.

inox dimnikinox dimnik


Montaža - inox dimnik prepustite strokovnjakom


Tako kot izdelava tudi montaža inox dimnikov zahteva posebna strokovna znanja, zato je nalogo najbolje prepustiti strokovnjakom. Če montaža inox dimnika ne poteka v skladu s stroko, lahko to povzroči veliko škode. Celo ogrozi lahko človeško zdravje in življenja. Izkušeni strokovnjaki bodo poskrbeli, da bo tako izdelava kot tudi montaža inox dimnikov profesionalna. Le tako bo vaš inox dimnik deloval varno, predvsem pa zdržal še vrsto let.

VEČ O INOX DIMNIKIH SI PREBERITE TUKAJ

Izdelava inox dimnikov - toplotna izolacija je za inox dimnike pomembna


Izolacija dimnika je zelo pomembna, saj z njo zadostimo požarni varnosti ter zmanjšamo zunanji temperaturni vpliv ter preprečimo kondenziranje dimnih plinov. Zato je treba vse površine, ki so v stiku z okoliškim zrakom ali potekajo skozi neogrevane prostore, toplotno izolirati. Dodatna zunanja izolacija za inox dimnike je priporočljiva, kadar je dimnik višji od 15 metrov.