Lesena terasa - uživajte na prostem v udobju, ki ga nudi le les

V Sloveniji nam ugodna klima omogoča, da na prostem uživamo večji del leta (z izjemo zime). Lesena terasa je najboljša izbira, če želimo izkoristiti čim več lepih dni za obedovanje ali druženje na prostem. Obenem nam lesene terase omogočajo, da smo kljub odprtemu prostoru zaščiteni pred vremenskimi nevšečnostmi. Na njih se lahko namreč zadržujemo večino leta, če so le temperature dovolj visoke - tudi če dežuje. Pomembno je le, da izberemo les za terase, ki je odporen proti vlagi ter nizkim in visokim temperaturam.

Lesene terase

Les za terase je odporen proti vremenskim razmeram in izjemno trpežen

Ker so lesene terase izpostavljene mnogo bolj obremenilnim razmeram kot notranje talne obloge, so zanje primerne le posebne vrste lesa. Najpogosteje je lesena terasa obložena s teakom, na voljo pa so tudi druge izjemno odporne vrste lesa:

  • sibirski macesen
  • cumaru
  • ipe
  • massaranduba
  • bangkirai

SIBIRSKI MACESEN - ZELO KVALITETNA ZUNANJA OBLOGA

Pri izbiri lesa za lesene terase je treba upoštevati njegove lastnosti, največkrat pa pretehta kar njegov videz, saj so vse vrte, ki so na voljo v Parketarstvu Vogart, namenjene zunanjim talnim oblogam in so izjemno kakovostne.

Les za terase - TeakLes za terase - IpeLes za terase - CumaruLes za terase - Bangkirai

Lesena terasa je lepa, praktična in nudi posebno toplino

Pri opremljanju terase in izbiri talne obloge zanjo se vedno posvetujte s strokovnjaki. In ti so si edini, da se prav noben material ne more kosati z lesom. Les za terase je naraven material, ki diha, je prilagodljiv in ekološko razgradljiv. Pri poškodbah omogoča prenavljanje z brušenjem. Takšno prenovo vam omogočajo le lesene terase. Pri drugih materialih, kot so na primer keramične ploščice, lahko poškodbe odstranite le z menjavo talne obloge. Poleg tega so lesene terase čudovitega videza in ustvarijo posebno prijetno vzdušje. Za razliko od ploščic, ki so pozimi hladne, poleti pa vroče, je lesena terasa vedno prijetne temperature.

PRODAJA VEČ VRST PARKETA

Vogart d.o.o. | Lesena terasa, prodaja parketa, Olje za les, Talne obloge za terase, sibirski macesen - povezave do naše spletne strani: