Začetni vodnik za optimizacijo spletnih strani

Optimizacija spletnih strani SEO, komu je ta vodnik namenjen?


Optimizacija spletnih strani postaja pomembnejša iz dneva v dan, iz tedna v teden. Če ste lastnik spletnih strani, spletnih trgovin, kadarkoli želite promovirati izdelke ali storitve preko spletnih iskalnikov Google in ostalih, potem je vodnik optimizacije spletnih strani namenjen vam.
Morda ste lastnik rastočega in cvetočega podjetja, spletni skrbnik velikega števila spletnih strani, strokovnjak za optimizacijo internetnih strani SEO v spletni agenciji ali samouk, ki je navdušen nad mehaniko iskanja: in tehnologijo spletnih iskalnikov, ta priročnik je namenjen vam. Če vas zanima popoln pregled osnov optimizacije spletnih strani SEO v skladu z našimi najboljšimi praksami in izkušnjami, potem ste res na pravem mestu. Ta priročnik za optimizacijo strani ne vsebuje nobenih skrivnosti, s katerimi bi vaše spletne strani samodejno uvrstilo na prvo mesto v Googlu (žal!), Vendar bomo s pomočjo našega znanja za optimizacijo in izdelavo spletnih strani iskalnikom olajšali iskanje po vsebini veše spletne strani, omogočili lažje in hitrejše indeksiranje in razumevanje spletnega mesta..


Optimizacija spletnih strani je process spreminjanja elementov na strani


Optimizacija spletnih strani (SEO) je pogosto namenjena majhnim spremembam elementov vaše spletne strani, bodisi spremembe HTML kode, ali spremembam spletnih vsebin. Te spremebe lahko ključno vplivajo na uporabniško izkušnjo obiskovalca spletnih stran, uporabniška izkušnja in način kaj obiskovalec počne na spletni strani pa je pomemben element optimizacije spletnih strani. Ob izdelavi spletnih strani je zato pomembno, da smo pozorni na vse elemente.


Optimizacija uporabniške izkušnje spletnih strani


Morali bi zgraditi spletno mesto v korist obiskovalcev spletne strani, vsaka optimizacija spletnih strani pa naj bo usmerjena v izboljšanje uporabniške izkušnje. Eden od teh obiskovalcev ali uporabnikov je spletni iskalnik, ki drugim obiskovalcem preko spletnih iskalnikov pomaga odkriti vašo vsebino vaših spletnih strani. SEO optimizacija spletnih strani je namenjena spletnim iskalnikom, da jo pravilno razumejo in da jo znajo posredovati kot relevantno spletno vsebino natanko tistim, ki te informacije iščejo, v pravem času na pravem mestu. Vaše spletne strani so lahko majne in nišne, lahko vsebujejo ogromno informacij in veliko število izdelkov, vendar morajo informacije za optimizacijo spletnih strani, ki jih bomo navedli veljati za vse primere. Pomembno je, da se elemente optimizacije stranu upošteva že v procesu oblikovanja in izdelave spletnih strani.

Verjamemo, da vam bo ta vodnik pomagal prihraniti denar in čas, da boste ob prebiranju le tega dobili nekaj svežih SEO idej, hkrati pa boste bolje razumeli, zakaj je nekdo prvi na Google in zakaj se nekatere spletne strani izgubijo v množici spletnih strani.

Osnovni pojmi

Ali potrebujete strokovnjaka za optimizacijo strani SEO?


Strokovnjak za SEO optimiziranje spletnih strani je nekdo, ki je usposobljen za izvajanje tehnik in del, ki bodo vaše spletne strani umestile višje na Google, hkrati pa pomeni SEO optimiziranje spletnih strani tudi izboljšanje rezultatov konverzije vaših spletnih strani. Z upoštevanjem napotkov tega vodnika, morate prejeti dovolj znanja, da boste stopili na pot izboljšave optimiziranjaj rezultatov spletnih strani, v kolikor pa se odločite za najem strokovnjaka za optimizacijo spletnih strani, da bodo vaši rezultati hitrejši, boljši, da boste prihranili čas in denar, da boste dvignili dodano vrednost vaše spletne stran pa prosim kontaktirajte podjetje Vsi.si

Če razmišljate o najemu strokovnjaka za optimizacijo spletne strani je primeren čas prej kot se odločite zanj, bolje je. Odličen čas za najem SEO strokovnjaka je, ko se lotevate prenove spletne strani ali če načrtujete izdelavo nove spletne strani. Tako lahko vi in vaš SEO ekspert zagotovite, da je vasa spletna stran optimizirana v vseh elementih optimizacije. Vsekakor pa lahko dober SEO svetovalec pomaga tudi pri optimizaciji obstoječe spletne strani ali poskrbi da bo optimizacija spletne trgovine uspešna.
V kolikor želite konzultacijo na temo optimizacija spletnih strani nas lahko kontaktirate in vam bomo vse podrobno predstavili na osebnem sestanku. 

SEO KONTAKT


Nekaj osnovnih pojmov v procesu optimizacija spletnih strani


Kazalo spletne strani - Google v svoj indeks shrani vse spletne strani, vse spletne vsebine za katere ve. Vsako spletno vsebino ali spletno podstran označujemo z URL spletnim naslovom.
Iskanje po vsebini  je postopek iskanja novih ali posodobljenih spletnih strani. Google odkrije URL-je s pomočjo notranjih ali internih z povezav, branjem zemljevidov spletnih strani in na številne druge načine.
Pajek spletnih iskalnikov -je avtomatizirana programska oprema, ki išče in preiskuje strani s spleta ter jih indeksira, jih vmešča v svoj indeks.
Googlebot je generično ime Googlovega robota, spletnega pajka. Googlebot nenehno pajka po spletu.
SEO - optimizacija spletnih strani je postopek izboljšanja vašega spletnega mesta za spletne iskalnike


Ste prisotni v spletnem iskalniku Google?


Optimizacija spletnih strani se lahko prične v trenutku, ko vas Google iskalnik poindeksira. Ugotoviti je potrebno ali je vaše spletna stran že v Googlovem indeksu V kolikor ne veste ali ja vasa spletna stran že v Google iskalniku, potem v spletni iskalnik vpišite site:vasadomena.com in google vam bo pokazal ali je vasa spletna stran že poindeksirana.


Optimizacija in indeksiranje spletnih strani


Na svetu je zelo veliko spletnih strani skoraj 2.000.000.000, zato je možno, da je vašo spletno stran Google spregledal in da je ni umestil v indeks, morda pa jo indeksira zelo redko. Če vaše spletno strani ni v Googlu je nekaj zagotovo zelo narobe, navajamo nekaj možnih razlogov zakaj je optimizacija spletne strani slaba in je Google ne indeksira 

Spletna stran ni dobro povezano z drugimi spletnimi stranmi (grajenje povezav “link building”)
Pravkar ste izdelali novo spletno stran, Google pa je še ni imel časa poindeksirati, strani, ki imajo nizko avtoriteto, Google indeksira zelo redko
Oblika spletne strani in tehnike uporabljene pri izdelavi spletne strani, otežujejo Googlu učinkovito indeksiranje spletnih vsebin 
Google je pri poskusu iindeksiranaj spletne strani naletel na napake
V programerski kodi so lahko tudi zapisi, ki Google onemogočajo indeksiranje vaše spletne strani
Kaj naj storim, da spletni iskalnik Google indeksira mojo spletnmo stran?
Optimizacija spletne strani pomeni prav to, da poskrbimo, da vašo spletno stran Google pravilno indeksira in jo umesti visoko med rezultati zadetkov. Indeksacija s strani Google spletnega iskalnika je povsem brezplačna in enostavna, Google je avtomatiziran spletni iskalnik, ki s svojimi roboti, žargonsko jim rečemo pajki, neprestano indeksira svetovni splet
Dejansko velika večina spletnih strani, naštetih v naših rezultatih iskanja, ni ročno poslanih za vključitev, temveč jih je spletni iskalnik med iskanjem po spletu samodejno našel.
Optimizacija spletnih strani, pomeni upoštevanje smernic za izdelavo Googlu prijazne spletne strani, kar zagotovo pomaga za višjo umestitev v Google, te smernice delimo z vami.

Pri optimizaciji spletnih strani uporabite Google Search Console orodja, s pomočjo katerih lahko pošljete svojo vsebino Googlu in spremljate, kako je vasa spletna stran prijazna spletnemu iskalniku Google. Search Console orodje vam pošlje opozorila o kritičnih težavah, s katerimi se Google srečuje na vaših spletnih straneh.

Navajamo nekaj osnovnih vprašanj v procesu optimizacije spletnih strani.

Ali se moja spletna stran prikazuje v Googlu?
Ali obiskovalcem spletne strani nudim visokokakovostno speltno vsebino?
Ali se moje lokalno podjetje prikazuje v Googlu?
Ali se moja spletna stran hitro nalaga?
Je moja spletna stran enostavna za dostop v vseh napravah?
Se moja spletna stran pravilno prikaže na vseh napravah?
Ali je moje spletno mesto varno?