Odori d. o. o.

Odtis narave.

Kako odstraniti vodni kamen? Z naravnim čistilom za WC


Čistilo za WC na rastlinski osnovi in iz naravnih sestavin povsem učinkovito odstrani vodni kamen v WC školjki, tako da ni prav nobene potrebe, da posegate za enak ali celo slabši učinek po standardnih čistilih in z njimi škodujete svojemu zdravju in zdravju planeta, saj ta čistila precej obremenjujejo okolje. 

Zakaj menimo tako? Pomembno je ohranjati čisto in zdravo okolje v notranjih prostorih, saj v njih preživimo večino časa, hkrati pa imeti bleščeče  površine v toaletnih prostorih.

Če vam torej ne da miru in se sprašujete, kako odstraniti vodni kamen, ki je res neprijetna nadloga in kvari videz celotnega stanovanja, preizkusite moč naravnih učinkovin v ekoloških čistilih. 

Pravo razkošje bivanja je v tem, da za svoj dom uporabljate neškodljive sestavine, ki učinkujejo optimalno. Takšno je čistilo za WC in druga ekološka čistila ter izdelki za nego las in kože podjetja Odori, ki je zavezano naravnimi rešitvam.

čistilo za WC

Zakaj se je dobro izogibati standardnim čistilom za WC?

Že manjša količina kemikalij v standardnih čistilih za WC školjko, ki jih uporabljate, da bi odpravili nečistoče in bakterije ter vodni kamen, vam lahko škoduje, še posebej pa so te kemikalije nevarne za otroke in hišne ljubljenčke. Med čiščenjem WC školjke vdihujete hlape čistila, še posebej, če gre za majhen in slabo prezračen prostor. 

Izpostavljenost tem hlapom, če čistilo vsebuje jedke kemikalije, kot je klorovodikova kislina, že v 15 minutah povzroči težave in poškoduje sluznice v nosu in pljučih. Prav zato nošenje rokavic med čiščenjem ali temeljito umivanje rok nista zadosten previdnostni ukrep.

Poleg tega si lahko kemikalije iz čistila po nesreči poškropite v oči ali pa ostanke kemikalij, če ostanejo na rokah ali oblačilih, prenesete na druge površine, lahko na hrano, otroka ali ljubljenčka. 

Hlapi čistil pa se širijo po domu in jih vdihujejo vsi člani družine. Posebej se izogibajte vstavljanju obešank z odišavljeno tekočino v WC školjko, ker znanstvene študije odkrivajo, da so še nevarnejše in vsebujejo celo več hlapnih organskih spojin kot čistila.

Potem pa je tu še okoljski vidik, ki se vam lahko zdi neki zunanji problem, povezan z večjimi onesnaževalci, a prav vsak med nami lahko prispeva svoj delež k ohranjanju in varovanju narave. 


vodni kamen v WC školjki

Vodni kamen v WC školjki je najbolje odstranjevati sproti 

Poleg mikrobov in bakterij, ki se nabirajo okoli straniščne školjke, na deski in pod robom, je pri čiščenju problematično predvsem to, kako odstraniti vodni kamen. Ta je ne le leglo mikrobov, ampak je stranišče z njim videti zanemarjeno in umazano.

Ker se hitro nabira, ga je najbolje odstranjevati sproti in čistiti toaletne prostore vsaj tedensko, posebej če je voda tam, kjer živite, zelo trda.

Minerali iz vode, predvsem kalcij, železo in mangan, se hitro začnejo kopičiti in ustvarjajo belkaste, rumene ali rjave obloge, ki so zelo trdovratne. Nalaganje urinskega in vodnega kamna v WC školjki vam lahko prinese tudi večje skrbi, saj lahko vodi v težave z vodovodno napeljavo in hitrejšo obrabo cevi.

Če se nakopiči preveč urinskega in vodnega kamna v WC školjki, se lahko začnejo mašiti tako majhne luknjice pod robom školjke kot luknja na dnu, kar povzroči težave pri izplakovanju.

Večina nasvetov za odstranjevanje usedlin urinskega in vodnega kamna se vrti okoli močnih kemikalij, razveseljivo pa je, da so zelene rešitve povsem zadostne in da naravne učinkovine delujejo presenetljivo učinkovito in delajo čudeže.


Po čiščenju z naravnim čistilom za WC je školjka brezhibno čista

Čistilo za WC, ki ga izdeluje podjetje Odori, je popolnoma naravno in vegansko, narejeno je na rastlinski osnovi in je biorazgradljivo, kar je bistven prispevek k varovanju voda in okolja sploh. 

Podjetje si na vseh ravneh prizadeva ohranjati naravo čim bolj nedotaknjeno in ozavešča uporabnika ter ga spodbuja k premišljenemu delovanju. Tako vam kot kupcu omogoča, da embalažo tega čistila večkrat uporabite in ne obremenjujete okolja z odvečno odpadno plastiko. 

Rastlinska osnova in izbrana kombinacija naravnih sestavin v tem čistilu za WC učinkovito delujejo na umazanijo in urinski ter vodni kamen v WC školjki in jo temeljito očistijo. Pri tem je vse delo, ki ga morate opraviti, da nanesete čistilo za WC na celotno površino školjke in ga pustite delovati nekaj minut ali čez noč, odvisno od debeline oblog, ščetkajte in splaknite. 

Dilema, kako odstraniti vodni kamen čim bolj preprosto in hitro, je s tem rešena. In ker čistilo ne vsebuje škodljivih kemikalij, kot so amonijak, formaldehidi, fosfati in belila, ter namesto sintetičnih dišav vsebuje naravna eterična olja ekološke pridelave, se vam po čiščenju ni treba bati, da je zrak onesnažen z nevarnimi hlapi, prostor pa bo objela naravna svežina.

kako odstraniti vodni kamen