Kontroling vas reši pred koronakrizo

Kontroling vas reši pred koronakrizo

Pojav koronavirus, ki je zadel ves svet, ne ogroža le zdravja ljudi. Napovedal je tudi prihod gospodarske krize, kot je še nihče ni videl. Pred vrati je že druga recesija, in to hujša od tiste iz leta 2009. Po besedah epidemiologa naj bi se življenje v Sloveniji vrnilo na nekoliko bolj ustaljene tirnice šele jeseni naslednje leto. Veliko ljudi je na čakanju in nekatera podjetja ne obratujejo. Cepiva ne bo na vidiku še vsaj eno leto. To pomeni, da se bo previden način vlekel še veliko časa. Zaustavitev proizvodnje, obratovanja in zaprtje trgovin bosta pustili dolgotrajne posledice. Pomanjkanje denarja, nič kroženja, prometa. BDP naj bi letos upadel za vsaj 14 odstotkov. Prizadet bo vsak član in del družbe. Zato je toliko bolj pomembno, da si podjetja privoščijo kakovosten kontroling in se obrnejo na: https://www.moje-racunovodstvo.si/kontroling.

Kontroling pomaga oslabljenim rasti

Podjetje ali oseba, ki izvaja kontroling, ima naloge, ki so povezane predvsem z računovodstvom. Ta opravila so raznolika in različno kompleksna. Odvisna so v glavnem od velikosti enote in njenega poslovnega modela in veljavnih pravil. Dober kontroling sestoji iz preverjanja in potrjevanja ter obdelovanja podatkov. Le na podlagi teh je mogoče oblikovati dobre in realne cilje. Ker pa bodo vse enote izjemno oslabljene, bodo pri načrtovanju poslovanja potrebovale pomoč. Ta se najde pri servisih, ki opravljajo kontroling. Potrebovale bodo nasvete pri načrtovanju strategije, kako se izkopati iz krize, ki jih je strašno prizadela. Kakovosten kontroling razporedi finance, kar bo najverjetneje ena od prvih nalog, ko institucija ponovno odpre svoja vrata.

Kontroling za učinkovitejše delovanje

Razporeditev sredstev bo pripomogla k sprejemanju pravilnih odločitev glede zaposlenih in aktivnosti organizacije. Računovodski servis, ki za vas izvaja kontroling, bo s svojim sodelovanjem soodgovoren za (ne)uspešno razvijanje. Na tak način boste upravljali skupaj s strokovnjakom, ki mu je v interesu vaš poslovni uspeh. Poskrbel bo, da bodo vaše informacije vedno obdelane pregledno. Vedno boste imeli vse črno na belem, da boste delali hitreje, učinkoviteje in pametneje.

kontroling