Pošlji povpraševanje

Lov za poročno obleko

Dan, o katerem si sanjala vse življenje se približuje z bliskovito hitrostjo, ti pa še zmeraj nisi prepričana o tem, katero poročno obleko boš izbrala in katere poročne čevlje boš obula? Pa tudi o poročnih dodatkih za lase še nisi razmislila? Odločitev je zares težka, zato ti v članku ponujamo nekaj nasvetov, da bo odločitev enostavnejša, poročna obleka, ki jo boš izbrala, pa bo ustrezala tvojim željam in tipu postave, ki ga imaš.

Ko iščemo primerno poročno obleko, je dobro, da se v salon, kjer bomo obleko kupile ali si jo izposodile, odpravimo dovolj hitro, da bomo našli točno tako obleko, kot si jo želimo. Pomembno je, da smo pri izbiri obleke sproščeni in imamo čas, saj bo pomerjanje velo nekaj časa. Ponavadi moramo namreč, preden se odločimo za tisto res pravo, pomeriti številne druge poročne obleke. Pri njeni izbiri je namreč potrebno upoštevati naše želje in ne želje okolice. Enako velja tudi za izbiro poročnih čevljev in drugih dodatkov.

Poročni dodatki za lase v skladu z obleko

Poročni lasni dodatki

Kako izbrati pravšnjo poročno obleko zase in svojo postavo?

Preden se posvetimo podrobnostim poročne obleke, moramo izbrati kroj obleke, ki ustreza našemu tipu postave.

  • Tip postave črka H je značilen za tiste, ki imajo širino bokov, pasu in ramen pretežno enako in nimajo preveč poudarjenega pasu, roke in noge pa so vitke. Poročna obleka naj se tesno prilega telesu, da bomo tako poudarili naše obline, lahko pa jo dopolnimo tudi z močnejšim poročnim nakitom.
  • Tip postave ” hruška” je značilna za tiste, ki imajo vitek in definiran pas ter poudarjene boke, ki pa so širši kot ramena. Izberemo lahko padajoč kroj poročne obleke brez naramnic ali pa z obleko A-kroja, ki lepo oblikuje pas.
  • Tip postave ”peščena ura”: Zanjo je značilen uravnotežen obseg prsi in bokov, pas pa je vitek in lepo izrazit. Da boste zapeljivo poudarile svoje obline, priporočamo, da izberete telirano obleko, ki pokaže vitek pas in boke.
  • Tip postave ”osmica”: Postava v obliki osmice je zelo podobna hruškasti obliki. Ženske s tem tipom postave si za razliko od postave v obliki hruške lahko privoščijo tudi krajše obleke, če si to seveda želijo. Priporočljivo je izbrati obleko v A kroju s poudarjenim zgornjim delom, ki bo lepo poudarila telo.
  • Tip postave črka V je značilen za tiste s širšim zgornjim delom telesa, spodnji del pa je ožji –Da bi poudarili silhueto, je dobro nositi obleke z oprijetim zgornjim delom in širokim krilom v A liniji z nabranim spodnjim delom. Obleke naj bodo brez naramnic ali asimetričnim zgornjim delom ali pa z globokim izrezom na V.
  • Tip postave oval: za ta tip postave je značilen predvsem nedefiniran pas, večje oprsje in krajši vrat. Obleka naj ima V izrez in ožji spodnji del, saj bomo lahko tako nekoliko poudarili pas, pri poročni obleki pa si lahko umislimo tudi pentljo v predelu pasu.

Ko kupujemo poročno obleko je pomembno, da se ne oziramo toliko na trende in mnenje drugih, ampak izberemo obleko, ki se sklada z našimi željami in pričakovanji, saj bomo obleko nosile na najpomembnejši dan našega življenja, in dobro je, da se takrat počutimo zapeljivo, privlačno in nasploh čudovito!

Sanjska poročna obleka

Poročna obleka v galeriji v Ljubljani

Poročne obleke za največji dan

Izposoja ali nakup poročne obleke v Poročni galeriji Memento v Ljubljani

Zadnje čase pa je vse bolj priljubljena tudi izposoja poročnih oblek, ki jo ponujamo tudi v naši galeriji Memento v Ljubljani. Poročno obleko in poročne čevlje bomo nosili le enkrat v življenju, cene poročnih oblek pa so relativno visoke. Prav zato se vse več deklet odloča za izposojo obleke in poročnega nakita. Poleg poročnih oblek v Poročni galeriji Memento ponujamo tudi poročne čevlje in poročne dodatke za lase, ki bodo ustrezali vaši opravi.