Pošlji povpraševanje

Maturantska obleka je lahko čudovita in hkrati udobna

Maturantski ples je večer, ko si dijaki nadenemo maturantske obleke in tako proslavimo, da smo skoraj prišli do konca srednje šole. Mesece pred plesom maturantke skrbno izbiramo svečane obleke za maturantski ples, nakit in čevlje. Načrtovati je treba vse do zadnjega detajla! Cilj vsake maturantke je najti obleko, ki bo čudovita, zanimiva in udobna, saj se moramo v njej dobro počutiti. Maturantska obleka nam ne sme otežiti gibanja, saj je bistvo maturantskega plesa, ravno ples. Naj bo dolga obleka za maturantski ples ali kratka. Svečana obleka za maturantski ples mora biti skrbno izbrana. Da bi bila vaša izbira preprosta in vaš maturantski ples nepozabna izkušnja, vam v Memento poročni galeriji nudimo pomerjanje maturantske obleke s svetovalko. Nakup ali izposoja obleke za maturantski ples? Če bomo obleko nosile le enkrat, je izposoja obleke za maturantski ples smiselna izbira. Za nakup obleke se lahko odločimo tedaj, ko vemo, da jo bomo nosile tudi ob drugih svečanih priložnostih.

obleka za maturantski ples

maturantska obleka

Kakšna je popolna maturantska obleka?

Vsaka maturantka ima drugačno predstavo o tem, kakšna je popolna maturantska obleka. Za nekatere je popolna dolga obleka za maturantski ples, za druge spet kratka. Nekatere si želijo obleko, ki je drznejša, tako po barvi ali kroju, druge, da je njihova dolga obleka za maturantski ples lahkotna in elegantna. Vse obleke se razlikujejo še s prosojnimi elementi, razporkom, nabranostjo, večplastnostjo, naramnicami, rokavi in seveda tudi po materialu. Da bi bila naša izbira preprosta, zabavna in nestresna je dobro, če pred nakupom ali izposojo maturantske obleke približno vemo, kaj si želimo. Kakšne barve je naša sanjska obleka? Kakšen je kroj? Kakšna je dolžina?

Kako izbrati maturantsko obleko in kaj moramo vedeti?

Izbira barve maturantske obleke je navadno naša prva večja odločitev. Pogosto se odločimo za najljubšo barvo. Če slučajno še ne vemo, kakšne barve maturantsko obleko bi imele, jo lahko izberemo upoštevajoč barvo las ali oči. Izbira primernega kroja za postavo je ključna. Tako bomo z maturantsko obleko poudarile svoje obline in skrile tiste stvari, ki nam niso všeč. Če imamo drobnejšo postavo brez oblin, lahko te optično poudarimo z okrasjem, kot so vezenine, kristalčki in bleščice.

Za drobne postave je primerna tudi nabrana ali večplastna maturantska obleka. Visokim dekletom odlično pristajajo dolge obleke, manjšim kratke maturantske obleke, ki jih optično ne pomanjšajo. Manjšo in polnejšo postavo skrijemo, če jo seveda želimo, z večplastno obleko temnejše barve. Močnejše roke lahko prikrijemo s čipkastimi rokavi. Tistim, ki imamo širše boke, se najbolj prilega princeskin kroj obleke, saj nas zoži v pasu. To je le nekaj načinov, kako lahko negotovosti obrnemo sebi v korist s pomočjo kroja.

svečana maturantska obleka

Maturantska obleka odraža naš značaj

Slog maturantske obleke pogosto odraža naš značaj. Svečana obleka za maturantski ples z perlami, kristali ali bleščečim vzorcem je primerna za vse, ki se želimo počutiti kot diva. Takšna obleka je sama po sebi dovolj, zato z modnimi dodatki ne smemo pretiravati. Klasična črna dolga obleka za maturantski ples je ena izmed oblek, ki jih lahko nosimo tudi ob drugih svečanih priložnostih in ne le na maturantskem plesu.

Brezčasno dolgo obleko za maturantski ples lahko dopolnimo z minimalističnimi ali bolj izstopajočimi dodatki. Če ne želimo preveč izstopati, je odlična izbira elegantna obleka umirjenih barv in čistih linij. Maturantske obleke nežnih barv pogosto dopolnijo kristali, čipka in bleščice, ki poskrbijo, da obleka izgleda pravljično. Da bi bil večer res fantastičen, moramo enako pozornost nameniti tudi detajlom. Če smo izbrale kratko obleko, ne sme biti prekratka, saj maturantska četvorka vsebuje kar nekaj obratov. Čevljev ne smemo prvič nositi na maturantskem plesu. Še posebej, če govorimo o čevljih z visoko peto. Prav tako je dobro, da jih prinesemo s seboj na pomirjanje. Tako bo naša dolga obleka za maturantski ples res čudovita.

Maturantske obleke za močnejše postave niso le črne

V Memento poročni galeriji vam pomagamo tudi pri izbiri maturantske obleke za močnejšo postavo. Da bi poudarile svoje atribute in se v obleki počutile sijajno, imamo na voljo veliko maturantskih oblek za močnejšo postavo v različnih barvah. Če želimo optično zožiti svojo postavo lahko, posežemo po temnejših tonih ali optično oblikujemo postavo s pravilnim izborom vzorca na maturantski obleki za močnejšo postavo. Med maturantskimi oblekami za močnejšo postavo je največkrat izbrana obleka A-linije, ki se poda skoraj vsaki ženski. Maturantski ples je priložnost, da preizkusimo nekaj novega in se počutimo dobro v svoji koži.