Polikarbonatna kritina z odličnimi mehansko-fizikalnimi lastnostmi

Polikarbonatna kritina ima številne dobre lastnosti, ki jih zlahka izkoristimo sebi v prid, kadar iščemo najbolj optimalno rešitev za prekrivanje nadstreškov, teras, rastlinjakov, zimskih vrtov, omogoča pa nam tudi stransko zapiranje prostorov. Večino sodobnih objektov dopolnjuje nadstrešek, ki se največkrat uporablja za zaščito avtomobilov pred slabimi vremenskimi razmerami, za zaščito vhoda itd.

Polikarbonatno strešno kritino odlikujejo visoka uporabnost, visoka kvaliteta izdelave in ugodna cena, zaradi česar je dostopna praktično vsakomur. V uporabi je zlasti v primerih, ko si želimo zagotoviti streho nad glavo, hkrati pa bi želeli, da izbrana kritina prepušča svetlobo. Če si torej želimo svetlobe, pridejo brez dvoma v poštev steklo ali polikarbonatna kritina – termoplastična umetna snov brezbarvnega videza, ki pa je danes na voljo tudi v različnih barvah, saj jo imamo možnost obarvati.

polikarbonatni-nadstresek

Splošno gledano so polikarbonatne kritine izredno trdne in uporabne pri temperaturi od -100 do +135°C. Odporne so proti UV žarkom in odlično nadomeščajo tradicionalne materiale, ki se uporabljajo za zastekljevanje različnih površin. Ker je v primerjavi z drugimi materiali ugodna tudi njihova cena, so polikarbonatne valovite kritine danes izredno pogosta izbira.

Uporabnike navdušujejo predvsem njihova nizka teža, dejstvo, da so na voljo v številnih oblikah in barvah, visoka odpornost na vremenske razmere, nizki stroški prevoza, enostavna obdelava in preprosta montaža. Ko moramo velike kose dvigati na velike višine, je polikarbonatna kritina prava izbira.


Kako pravilno izbrati polikarbonatno kritino za nadstrešek?

Se sprašujete kateri material izbrati za nadstrešek – steklo, pločevino ali morda polikarbonat? Za izdelavo nadstreškov je potrebno uporabiti le najbolj vrhunske materiale, če želimo, da bodo svojo funkcijo opravljali kvalitetno in dolgo. Izbrana strešna kritina mora biti dovolj kakovostna in odporna na različne vremenske razmere, seveda pa je izbira v veliki meri odvisna od strankinih želja in pričakovanj.

menjava polikarbonatne stresne kritine

Da bi se lažje odločili, je zelo pomembno poznati lastnosti posameznega materiala. Polikarbonatna kritina je danes prva izbira, kadar je govora o nadstreških, saj z lahkoto konkurira vsem ostalim materialom, ki se uporabljajo na tem področju. Čeprav polikarbonat za ohranjanje dolge življenjske dobe zahteva malce več vzdrževanja in ga je potrebno redno čistiti, vse to odtehtajo njegove pozitivne lastnosti.

V kolikor se želite seznaniti s ceno polikarbonatne kritine in z uporabniškimi izkušnjami, se lahko obrnete na strokovnjake iz podjetja Lesokras. Z veseljem vam bodo podali informativne cene, tako da boste dobili približno predstavo o tem, kako ugodna je cena polikarbonatne strešne kritine.


Kako naj vem, ali je polikarbonat prava izbira zame?

Če o tem še niste povsem prepričani, vam bodo pri odločitvi zagotovo pomagale uporabniške izkušnje. Polikarbonatna kritina uporabniku zagotavlja stroškovno in energetsko učinkovitost, ki je ne preseže nobena druga zasteklitev.

Zahvaljujoč svoji vrhunski zmogljivosti in kakovostni sestavi je odlična izbira za vse vrste zasteklitev, vključno z zahtevnejšimi. Je močnejša od običajnega stekla in izredno fleksibilna, zato nam v zelo kratkem času omogoča velike prihranke pri stroških.

polikarbonatna-valovita-kritina v več barvah

Vas je polikarbonatna kritina za nadstrešek ali kateri koli drugi namen uporabe pritegnila ali celo navdušila? Pri Lesokrasu boste dobili najboljše za vaš denar, o čemer pričajo tudi informativne cene polikarbonatne strešne kritine.

Vse polikarbonatne plošče iz ponudbe so kakovostne in zelo odporne na različne dejavnike iz okolja, hkrati pa so enostavne za montažo. Zagotovite si nadstrešek, ki bo trajen in imel dolgo življenjsko dobo.


Preberite si več o polikarbonatni kritini