Vhodni nadstreški – izberite kakovostne nadstreške za vhodna vrata

Vhodni nadstreški krasijo različne stavbe, od najmanjših hiš do ogromnih industrijskih stavb, ki potrebujejo zaščito pred zunanjimi vremenskimi vplivi. In čeprav nadstreški nad vhodom na prvi pogled morda ne predstavljajo glavni del stavbe, je življenje brez njih lahko precej neprijetno. Pogoste situacije, kot je gora snega ali močan naliv pred vhodnimi vrati, so samo še zgodovina, če le pred vrati namestimo ustrezen nadstrešek za vhodna vrata.

Nadstreški nad vhodom so seveda prva rešitev za odlično zaščito pred različnimi vremenskimi vplivi, najsi gre za sneg, dež, veter ali celo močno sonce. Obiski vam bodo zagotovo hvaležni, ko jim ni treba čakati na dežju pred vašimi vrati, temveč jih preprost nadstrešek za vhodna vrata zavaruje pred neurjem.

Vendar imajo vhodni nadstreški tudi druge funkcije. Lahko nudijo zaščito pred tujimi pogledi, večjo varnost doma in daljšo obstojnost vhodnih vrat. Poleg tega pa nadstreški za vhodna vrata poskrbijo tudi za zaščito pred ptičjimi iztrebki in na splošno za več čistoče pred lastnim pragom. Če si želite, da lahko mirno stopite pred vhod ali pred njimi dalj časa stojite, medtem ko iščete ključe in vas pri tem vreme ne zmoti, potem je nadstrešek nad vhodom za vas zagotovo pravilna odločitev.

Da se boste lažje odločili, kakšen nadstrešek nad vhodnimi vrati pa je za vas najbolj primeren, vam v nadaljevanju pomagamo z nekaj dodatnimi informacijami za lažjo odločitev.

Vhodni nadstreški, tudi za balkone in terase

Vhodni nadstreški so sestavljeni iz različnih materialov

Niso vsi vhodni nadstreški enaki in so pravzaprav lahko narejeni iz različnih materialov. Med najpogostejšimi so nadstreški za vhodna vrata iz osnovne kovinske ali lesene konstrukcije, kateri je nato dodana kritina iz lesa, kovine, polikarbonatnih plošč ali drugega materiala. Izbira materiala naj bo odvisna od tega, kaj vam je najbolj pomembno pri vhodnem nadstrešku in kakšen videz želite doseči.

Na primer, lesena konstrukcija daje bolj topel in nežen videz zunanjega vhoda in barvno daje vašemu domu naravnejši in toplejši videz kakor kovinska konstrukcija. Po drugi strani pa les potrebuje veliko več nege in vzdrževanja kakor drugi materiali, zato bodite pripravljeni na dosti več truda in redno premazovanje, če se boste odločili za lesen vhodni nadstrešek. Kovinska konstrukcija daje bolj minimalističen in hladen izgled, vendar je vzdrževanje veliko bolj enostavno, kakor pri lesenem nadstrešku za vhodna vrata.

Ne glede na izbor konstrukcije, pa se za nadstreške nad vhodom v sedanjem času vse več uporablja kritina iz polikarbonatnih plošč. Z razvojem tehnologije in materialov je tudi področje nadstreškov za vhodna vrata doživelo svoj razcvet in današnji materiali nudijo izredno dobro zaščito pred vremenskimi razmerami, pri čemer pa ne propadejo hitro, temveč imajo dolgo življenjsko dobo z dobro obstojnostjo in minimalnim vzdrževanjem.

Nadstreški nad vhodom - kombinacija materialov

Polikarbonatne plošče imajo tako na primer izjemne lastnosti, zaradi katerih so še posebej primerne za kljubovanje različnim vremenskim razmeram. Nadstreški za vhodna vrata iz polikarbonata so trpežni in odlično odporni na različne podnebne dejavnike, kar pomeni, da zelo dobro prenašajo visoke količine snega ali dežja. Polikarbonat je izredno neobčutljiv na udarce, zato ste lahko brez skrbi tudi v primeru toče ali močnega vetra, da bi bil vaš nadstrešek nad vhodnimi vrati poškodovan zaradi nepredvidljivega vremena. Zaradi svoje neobčutljivosti je polikarbonat tudi varen pri montaži, ko ga je potrebno montirati na različnih višinah. 

Za samo vzdrževanje je polikarbonat zelo enostaven, saj ne potrebuje posebne nege, hkrati pa ima zaradi svoje trpežnosti zelo dolgo življenjsko dobo. Ker gre za zelo lahek material, nadstrešek nad vhodom iz polikarbonata ne bo potreboval izredno močne konstrukcije, najsi bo iz lesa ali kovine. Če želite popolno senco pred vhodom, se lahko odločite za vhodni nadstrešek s kritino iz lesa, za prepuščanje svetlobe pa so nadstreški nad vhodom iz polikarbonatnih plošč najboljša izbira. Prav tako ste lahko brez skrbi glede rumenenja plošč zaradi sonca, saj je polikarbonat odporen na UV žarke.

Nadstreški za vhodna vrata in terase

Kvalitetni vhodni nadstreški po konkurenčnih cenah, za vsak dom

Podjetje Lesokras d. o. o. posluje že od leta 1995 in pri njihovem delu jih vodi želja po nudenje kvalitetne storitve za vsakega kupca in skrb za naravno okolje. Specializirali so se za montažo izdelkov iz polikarbonata in v njihovem naboru produktov boste našli nadstreške za vhodna vrata, balkon, teraso, avtomobil in druge objekte, vsi izdelani iz vrhunskega polikarbonata. Vsi nadstreški nad vhodnimi vrati so izdelani po meri in so lahko pritrjeni na zgradbo ali samostoječi. 

Pri izbiri ustreznega vhodnega nadstreška vam pri omenjenem podjetju strokovno svetujejo glede materialov in estetskega vidika nadstreškov nad vhodnimi vrati, saj se zavedajo, da imajo nadstreški funkcionalno in estetsko komponento. Nadstreške nad vhodom izdelujejo v različnih dimenzijah, tako da lahko postavite manjše vhodne nadstreške, ki pokrijejo zgolj vhodna vrata ali večje, ki pokrijejo večji del dvorišča.

Vse vrste nadstreškov nad vhodom zagotavljajo visoko stopnjo varnosti in kakovosti, saj so zgrajeni le iz najboljših materialov. Za več informacij se lahko obrnete direktno na podjetje, kjer vam bodo tudi podali več nasvetov in predlogov, če ne veste, za kakšen nadstrešek nad vhodnimi vrati bi se odločili.

Nadstrešek nad vhodnimi vrati