Kondomi brez lateksa - zaščita pred zanositvijo, ki ne povzroča alergij

Kondomi, eden od najučinkovitejših načinov za zaščito pred zanositvijo, so danes na voljo v številnih velikostih, barvah, vonjih itd., za mnoge pa je najpomembnejša predvsem informacija o tem, iz česa so kondomi izdelani - še posebej veliko zanimanja se pojavlja za kondome brez lateksa ...


Kondomi brez lateksa, zaščita pred zanositvijoKomu so namenjeni kondomi brez lateksa?

Uporaba kondomov brez lateksa je dobra rešitev za vse tiste, ki doživijo alergijsko reakcijo ob stiku z lateksom, iz katerega so kondomi najpogosteje izdelani. Neprijetna reakcija se običajno kaže v obliki gobastih izpuščajev po koži, ki so pogosto tudi srbeči, kihanja in oteženega dihanja, ki lahko privede celo do občutka dušenja.


Zaščita pred zanositvijo in pred spolno prenosljivimi boleznimi

Kot smo že omenili, so kondomi ena od najboljših zaščit pred zanositvijo, poleg tega pa opravljajo še dodatno funkcijo. Kondomi so namreč edina oblika kontracepcije, ki obenem preprečuje tudi prenos spolnih bolezni, zato so vsekakor najboljša možna izbira za vse tiste, ki nimate stalnega spolnega partnerja. Poudariti moramo, da so kondomi brez lateksa enako učinkoviti oziroma varni kot »običajni«.


Alternativni načini zaščite pred zanositvijo

Pri preprečevanju nosečnosti si lahko pomagate tudi z ovulacijskimi testi, s pomočjo katerih je mogoče določiti tako imenovane plodne dneve, ko se je dobro izogibati spolnim odnosom, če si ne želite zanositve. Veliko izbiro ovulacijskih testov, pa tudi kondomov različnih vrst vam ponujamo v Lekarni Plavž - tako lahko izberete metodo, ki vam najbolj ustreza, in uživate v varni in sproščeni spolnosti.