Izberite prezračevalni sistem z rekuperacijo za optimalen dotok svežega zraka v vašo kopalnico

Prezračevanje kopalnice in drugih prostorov v stanovanju je zelo pomembno, saj vstop svežega zraka v prostor preprečuje zdravstvene težave in omogoča boljše splošno počutje. Pri novih pristopih gradenj je danes prisilno prezračevanje skoraj obvezno. Zaradi vse večje tesnosti oken in vrat, ter izolativnosti stanovanjskih objektov lahko zadostno zračenje prostorov dosežemo le s prisilnim prezračevanjem.

Razlika med prisilnim prezračevanjem in prezračevanjem z odpiranjem oken je predvsem v izgubi energije. Pri prisilnem prezračevanju z rekuperacijo je izguba energije minimalna, saj se pri menjavi zraka izrabljen zrak uporabi za segrevanje zunanjega hladnega zraka. Pri prezračevanju z odpiranjem oken pa v prostor izpustimo veliko količino mrzlega zraka, prostor se ohladi, za ponovno ogrevanje pa se porabi zelo veliko energije.

Prezračevanje kopalnice z rekuperacijo

Ob hitrem življenjskem slogu, stresu in vseh drugih dejavnikih, ki v današnjem času slabo vplivajo na naše zdravje, lahko s prezračevalnim sistemom za kopalnico poskrbimo, da dihamo svež zrak in s tem naredimo nekaj pozitivnega za naše zdravje in počutje. Posledice slabega zraka so namreč lahko utrujenost, slabša koncentracija, glavobol, problemi s spanjem, alergije, nastajanje vlage in plesni v stanovanju.

Prezračevalni sistem za kopalnico

Klasično prezračevanje kopalnice z odpiranjem oken nam lahko vsakodnevno vzame veliko časa, predvsem pa moramo biti pri tem zelo dobro organizirani in pri prezračevanju kopalnice upoštevati določen časovni interval. V hitrem tempu življenja je to včasih nemogoče.

S pomočjo lokalnega prezračevalnega sistema za kopalnico lahko poskrbimo za prijetno svežino zraka v prostoru. Prezračevalni sistem z rekuperacijo rekuperira do 80 odstotkov toplote, deluje tiho in je energetsko ekonomičen. Z lokalno prezračevalno napravo prav tako poskrbimo za prihranek pri ogrevanju in ohlajanju prostorov, zato je ta odlična tudi z ekološkega vidika.

Raziskave so pokazale, da kvalitetni prezračevalni sistemi za kopalnico prihranijo tudi do 29 odstotkov energije v primerjavi s klasičnim zračenjem, ter da je zračenje s pomočjo prezračevalnega sistema veliko bolj učinkovito.

Kako izbrati ustrezni prezračevalni sistem z rekuperacijo za kopalnico?

Prezračevalni sistem z rekuperacijo je sistem, ki toploto iz odpadnega zraka vrača nazaj v prostor. Pri nas ogrevalna sezona traja od 6 do 8 mesecev, zato je še toliko bolj pomembo, da ne izgubljamo toplote, ki smo jo dobili z našim ogrevalnim sistemom.

Prezračevalni sistem z rekuperacijo je tako edina smiselna odločitev, saj uporabi toploto iz odpadnega zraka, ki ga odvaja iz prostora in toploto prenese na svež zrak, ki ga dovaja nazaj v prostor.

 S pomočjo lokalne prezračevalne naprave poskrbimo za prijetno svežino zraka v prostoru. Prezračevalna naprava je nameščena na zunanjo steno objekta, za dovod in odvod zraka pa je potrebno v steno izvrtati dve luknji.

Prezračevalni sistem za kopalnico

Ena izmed glavnih prednosti prezračevalnega sistema za kopalnico je, da ga lahko vgradimo naknadno, na primer ob obnovi objekta.

Prednosti vgradnje prezračevalnega sistema z rekuperacijo

Vgradnja prezračevalnega sistema z rekuperacijo za kopalnico prinaša številne prednosti, tako za naše zdravje, kot tudi za okolje in denarnico:

  • Omogoča kvalitetno bivanje

Prezračevanje kopalnice je ključnega pomena za kvalitetno bivanje. Nepravilno zračenje prostorov lahko povzroči številne neprijetne posledice za naše zdravje. Prevelika ali prenizka vlaga lahko povzroči številne dihalne težave in močno oslabi našo kvaliteto bivanja. Z izbiro primernega prezračevalnega sistema bomo naredili veliko uslugo tako sebi kot svojemu zdravju.

  • Zagotavlja zdravo življenjsko okolje

Odvečna vlaga v prostoru ustvarja tudi idealne okoliščine za pršice, ki lahko povzročijo alergijske reakcije, napade astme, ekceme in srbenje. Enake težave lahko povzroča tudi cvetni prah, ki z odpiranjem oken vstopa v naš prostor. Onesnaževalcev v našem domu večinoma ne vidimo in ne občutimo. Posledic se zavemo šele takrat, ko občutimo padec energije, utrujenost ali poslabšanje razpoloženja. Negativen vpliv je opazen tudi pri naši koncentraciji in produktivnosti.

  • Zagotavlja prihranek pri energiji

Vgradnja prezračevalnega sistema z rekuperacijo za kopalnico je pametna naložba v našo prihodnost, saj se nam investicija povrne skozi prihranek pri ogrevanju. Prezračevalni sistem za kopalnico z rekuperacijo  deluje tako, da namesto črpanja zraka, črpa toploto iz odsesanega zraka in jo posreduje zraku, ki se filtrira od zunaj.

  • Zagotavlja ekološko in trajnostno delovanje

Prezračevanje z rekuperacijo je učinkovita in okolju prijazna rešitev, saj omogoča manjše toplotne izgube. S prezračevalnim sistemom z rekuperacijo izkoristimo že obstoječe toploto in tako pomagamo zmanjšati skupni vpliv na okolje, kar vključuje količino toplote, ki se dnevno izgublja v okolje.

V kolikor razmišljate o prezračevanju kopalnice, je investicija v prezračevalni sistem z rekuperacijo dobra ideja. Prezračevalni sistem za kopalnico z rekuperacijo bo vlažen in star zrak izločil iz vaše kopalnice in ga nadomestil s čistim, filtriranim svežim in toplim zrakom. Vaša kopalnica bo skozi celotno leto prezračena s pomočjo toplote, ki bi bila sicer izgubljena v okolje, to pa vam bo zagotovilo znatne prihranke pri energiji in s tem tudi hitro povračilo investicije. S tehnologijo, ki stremi k bolj zeleni prihodnosti, so prezračevalni sistemi z rekuperacijo odlični za izboljšanje naše kvalitete življenja in povečanje energetske učinkovitosti. Nakup rekuperatorja za kopalnico podjetja Tersus je tako dobra naložba za vaše zdravje in čistejše okolje.

Prezračevalni sistemi Tersus