Energija bikes

Skoči na kolo, razgibaj svoje telo

Električna kolesa Cube za večjo dinamiko

Električna kolesa Cube sodijo med najsodobnejša, ki so trenutno dostopna na trgu. Čeprav so takšna sprva veljala še za tabu, pa je njihova priljubljenost narasla. Kot prevozno sredstvo, pa naj gre za mestna in trekking električna kolesa, ali pa gorska električna kolesa, so se zelo razširila in ponekod dosegajo celo 50 % prodajni delež. Kljub temu, da imajo vgrajen motor, pa še vedno ostajajo predvsem in zlasti kolesa: vgrajeni motor je namreč le pomožni, kar pomeni, da kolo še vedno poganjamo sami.

Vožnja po ravnem terenu uporabnika prepriča v enkratnost električnega motorja, vožnja v klanec pa je tista, ki uporabniku zares pričara nasmešek na obraz. Na trgu dandanes obstaja cela vrsta tovrstnih koles, zato je težko izbrati pravo zase. Razmisliti moramo o tem, kako pogosto bo v uporabi, kako močan naj bo njegov električni pogon in po kakšnem terenu se bomo z njim vozili: cestnem ali gozdnem oziroma gorskem. Električna kolesa Cube na tem področju združujejo vse lastnosti, ki si jih lahko želimo, saj so vsestransko uporabna, trpežna in se odlikujejo tako z vzdržljivim električnim pogonom, kot tudi s čudovitimi detajli.

električno kolo cube


Polnovzmetena električna kolesa za udobje pri vožnji

Zadnje čase so kolesa na električni pogon vse bolj v porastu. V nasprotju s splošnim prepričanjem pa še ne pomeni, dani potrebno vložiti nobene energije. Tudi če je vanj namreč vgrajen električni pogon, moramo poganjati pedala. Res pa je, da nam je pogon v pomoč zlasti pri denimo vožnji v klanec, še posebej prav pa nam pride, če nismo ravno v najboljši kondiciji. Takrat nam lahko bistveno olajšajo vožnjo, ob tem pa ne izgubimo motivacije po športni dejavnosti.

Polnovzmetena električna kolesa so tako vsestranska, da niso primerna le za različne vrste uporabnikov, temveč tudi za različne tipe terenov, in sicer tako za cestne, kot tudi za gozdne oziroma gorske. Veljajo za izredno trpežna, a obenem lahka, saj so izdelana iz aluminija ali še lažjega materiala, karbona. Polnovzmetena električna kolesa se ponašajo z visokokakovostnim vzmetenjem, ki prinaša več udobja med vožnjo po še tako zahtevnem terenu. Pri tem je skrb o hitrem praznjenju akumulatorja odveč, saj zanesljiv upravljalnik sistema omogoča preprosto menjavo stopnje pomoči, obenem pa nam kaže tudi stanje baterije.

polnovzmetena električna kolesa


Električno kolo – doseg in druge lastnosti

Električna kolesa Cube so na trgu znana predvsem po dobrem razmerju med ceno in kakovostjo. Poleg odlične kvalitete in vrhunskega dizajna, jih poznamo tudi po ugodni ceni. Na voljo so v številnih različicah, in sicer kot gorsko, cestno ali trekking električno kolo v različnih velikostih. Njihova bistvena prednost je predvsem v kakovostnem in vzdržljivem pogonu, ki jih poganja. Doseg se lahko razlikuje, odvisen pa je tudi od tega, katero stopnjo pomoči izberemo, kakšen električni motor ima ter kako zmogljiva je njegova baterija.

Slednja pravzaprav predstavlja najpomembnejši del, saj nas pripelje do zastavljenega cilja. Vseeno pa moramo biti pozorni na to, kakšno baterijo ima električno kolo. Domet je namreč odvisen prav od primernosti baterije, ki naj bo tehnološko izpopolnjena in ne preveč težka. V baterijo je dobro investirati malce več denarja, saj se nam to dolgoročno gledano obrestuje. Cube električna kolesa so vsa opremljena z Bosch sistemi in baterijami, ki slovijo kot ene najzanesljivejših in najkvalitetnejših na trgu.


Električno kolo, hitrost in struktura

Električna kolesa Cube niso znana le po svoji zmogljivi bateriji in posledično dobrem dometu, pač pa tudi po kakovostnem motorju in ostalih komponentah električnih sistemov Bosch eBike. Slednje velja tako za gorska, kot tudi za mestna ali pa trekking kolesa na električni pogon. Delovanje je pravzaprav povsem preprosto, saj gre za sestavni del, ki električno energijo pretvarja v mehansko; polnovzmetena električna kolesa Cube poganjajo enosmerni elektromotorji, ki so vgrajeni na sredino okvirja. Čeprav je električni motor tisti ključni element, pa je baterija tista, ki vse to sploh omogoča in določa doseg in zmogljivost

električno kolo ima odličen doseg tudi pri vožnji v klanec


Lahka aluminijasta ali karbonska struktura za daljše vožnje

Pomemben dejavnik je tudi okvir, ki se razlikuje od običajnega. Tudi tu sicer razlikujemo med moškimi, ženskimi in otroškimi, vendar pa je okvir povečini narejen iz aluminija ali karbona. Ta namreč velja za lahko zlitino, kar pomeni, da zmanjša težo kolesa, s tem pa nam omogoča boljšo vodljivost. Vožnja je zaradi dobrega vzmetenja še prijetnejša, kar še posebej pride do izraza na neravnem in grobem terenu, denimo na gozdnih ali skalnih površinah.

Pri tem se najbolje odrežejo električna gorska kolesa Cube, ki so primerna za vse ljubitelje gozdnih neutrjenih poti, prav tako pa tudi za ljubitelje kolesarskih poligonov. Podjetje Energijabikes vam nudi pestro ponudbo klasičnih koles in tistih z elektro pogonom, obenem pa tudi veliko izbiro najrazličnejših dodatkov za vožnjo.