Eternity

Življenje ni v iskanju sebe, ampak v ustvarjanju samega sebe...

Sade sati obdobje doživimo v življenju povprečno tri krat. Včasih se to zgodi že v zgodnjem otroštvu in se tega niti ne zavedamo. Drugi Sade sati pride v času aktivne dobe, ko smo že odrasli in ustvarjamo, tretji pa običajno v starosti.

Vsako obdobje Sade sati ima tri faze, povprečno pa vsaka traja dve leti in pol. Vedska astrologija ali djotiš nam lahko točno določi časovno trajanje vsakega obdobja. Prav tako je možna vsebinska analiza vsake posamezne Sade sati faze. Samo dogajanje je odvisno od pozicije in kvalitete naše natalne Lune, kajti učinki se pojavijo tako na posameznem področju kot tudi na specifičen način.

Prva faza Sade sati obdobja se začne, ko se Saturn približa Luni na 45 stopinj, takrat je v tranzitu nad 12. hišo od Lune. Učinke največkrat doživimo preko drugih ljudi, ko naenkrat začutimo, da se nam je porušil sistem zunanje podpore (družina, sodelavci, zdravje, finance ipd.). Ta faza je po navadi najtežja za Bike, saj je v predhodnem znamenju Ovna Saturn debilitiran … in če ima oseba npr. V Ovnu še Sonce in druge planete, je to lahko velik udarec za njegov ego oz. zdravje, vitalnost, moč …

Druga faza Sati sati obdobja se začne, je Saturn pripotuje na 15 stopinj in se približuje eksaktni stopinji naše Lune. Takrat se nam po navadi stopnjuje nek notranji psihološki pritisk, notranji mir je porušen. Začutimo, da se moramo obrniti vase in poiskati rešitve znotraj sebe … takrat se zatečemo k duhovnosti in ljudje največkrat pridejo k svetovalcu, da jim naredi djotiš analizo. To je že čas aktivne psihološke preobrazbe, ko se te po navadi začnejo dogajati. V kolikor imate Luno v kakšnem Saturnu prijaznem znamenju, npr. tehtnici ali kozorogu, je to lahko tudi izjemno materialno uspešen čas, načeloma pa bi na tem nivoju naj bil najtežji.

Zadnja faza Sati sati obdobja se začne, ko se Saturn oddalji od Lune za več kot 15 stopinj. Takrat pridemo v zaključno fazo Sati sati obdobja. Popraviti je potrebno storjeno škodo in se pripraviti na nove začetke. Konča se takrat, ko se Saturn oddalji za več kot 45 stopinj od Lune in dokončno zapusti znamenje, ki sledi našemu Luninemu znamenju.

Učinki in posledice Sade satija so v celoti odvisni od naše karmične popotnice, saj je Saturn kot neke vrste policaj, ki nas za lepo obnašanje nagradi, za slabo pa kaznuje.

Preventiva za Sati sati obdobje je v prvi vrsti duhovnost, dobrodelnost, pomoč neprivilegiranim slojem prebivalstva, invalidom, ostarelim, socialno šibkim …. on nas vedno prizemlji in strezni, poduči discipline, vrne v realnost in tegobe zemeljskega življenja, zato nemalokrat prinese tudi zdravstvene težave.

Kljub vsem izzivom, ki nam jih Saturn nosi, je edini planet, ki nas prisili k duhovni rasti. Uniči naše iluzije in nam tako pomaga razumeti, da stvari ne smemo jemati preveč osebno. Na koncu nas nagradi s ponižnostjo, modrostjo in mirom.

Priporočamo vam brezplačni izračun Sade sati obdobja preko spletne povezave  http://www.vedska-astrologija.si/svetovanja/sade-sati/.