Pošlji povpraševanje

Barvni LED trakovi za zunaj – najboljši LED trakovi

Barvni LED trakovi so že nekaj časa eden najbolj prevladujočih trendov pri osvetlitvi notranjih in zunanjih prostorov. Njihova funkcija ni samo uporabna, torej osvetlitev (lahko jih uporabljamo samostojno ali v kombinaciji z drugimi svetili), ampak tudi estetska, saj prostor polepšajo v želenem barvnem odtenku in mu dodajo pridih modernosti in svežine. Pri njihovi namestitvi smo lahko zelo kreativni in jih lahko uporabimo kot dekorativno razsvetljavo ali za osvetlitev ozadja. Barvni LED trakovi bodo popestrili vsako sobo, na primer kuhinjo, dnevno sobo, garderobno omaro ali kateri drugi pohištveni element. Obstajajo pa tudi barvni LED trakovi za zunaj, ki so primerni za zunanjo uporabo, saj so dobro zaščiteni in vodoodporni. Z njimi lahko okrasite okolico svoje hiše, balkon, teraso, bazen, okna … Barvni LED trakovi bodo vašemu domu dodali pridih čarobnosti in ekskluzivnosti.

Led trakovi


Aluminijast profil za LED trak – različne vrste za vse potrebe

V spletni trgovini Trendlight.si imajo poleg bogate ponudbe LED trakov na voljo tudi široko izbiro dodatkov za LED trakove, kot so na primer raznovrstni profili za LED trakove. Profil za LED trak iz aluminija ima predvsem zaščitno vlogo – LED trakovi so z njegovo pomočjo zaščiteni pred morebitnimi udarci, vlago ali umazanijo. Vse to lahko namreč močno vpliva na LED trak, če ni nameščen znotraj profila, ki ga varuje. Profil za LED trak omogoča LED trakovom, da učinkovito odvajajo toploto in jim zagotavlja daljšo življenjsko dobo. Vsak aluminijasti profil za LED trak je zasnovan tako, da vašim LED trakovom daje estetski pridih – s pomočjo profilov boste dosegli želeni učinek popolne ambientalne svetlobe in vizualno dopolnitev pohištvenih elementov.


Spletna trgovina Trendlight.si ponuja različne vrste profilov za LED trakove v aluminijasti in črni barvi, in sicer:

 • slim profil,
 • nadgradni profil,
 • kotni profil,
 • stenski profil,
 • globoki profil,
 • talni pohodni profil,
 • profil za mavčne plošče in
 • druge večje projektne arhitekturne aluminijaste profile.


Če nameravate v svoj prostor namestiti LED trak in iščete pravi profil zanj, se obrnite na prijazne svetovalce spletne trgovine Trendlight.si. S svojo ažurnostjo in strokovnostjo vam bodo z veseljem svetovali, kateri profil za LED trak je najprimernejši za vaš primer. Svetovali vam bodo tudi, kako LED trakove in njihove profile čim bolje umestiti v svoj prostor. Morda je prava rešitev za vas umestitev profila za LED trak pod kuhinjske omarice, da bi dosegli najboljšo osvetlitev delovne površine. LED trakove lahko s pomočjo profila namestite tudi pod strop ali ob stopnišče in s tem dosežete neverjeten vizualni učinek.

Led trakovi za zunaj


Najboljši LED trakovi za zunaj zbrani na enem mestu

Spletno trgovino Trendlight.si se splača redno spremljati, saj vanjo vsakodnevno dodajajo nove produkte in redno pripravljajo akcijske ponudbe. Še dve prednosti nakupa v spletni trgovini Trendlight.si sta hitra odzivnost in čas obdelave vašega naročila. To pomeni, da bodo izdelki iz zaloge odposlani istega dne, v kolikor je bilo vaše naročilo oddano med ponedeljkom in petkom do 14. ure. Naročila, ki jih prejmejo po tej uri, so odposlana naslednji delovni dan. Če naročite svetilke, ki jih je treba sestaviti, jih odpošljejo v roku 48 ur, vendar je to odvisno tudi od količine, ki ste jo naročili. Spletna stran Trendlight.si združuje na enem mestu vse najboljše znamke svetil, med katerimi so tudi barvni LED trakovi za zunaj in za notranje prostore, napajalniki za LED trak in profili za LED trak.


Izberite najboljši napajalnik za LED trak – ugodna cena

Kako izbrati napajalnik za LED trak, ki bo ustrezal izbranemu LED traku? LED trakovi delujejo na nizkonapetostni enosmerni tok, zato potrebujejo napajalno napravo, ki pretvarja električno napetost v napetostni signal, ki ga lahko uporabljajo LED trakovi.


Tukaj je hiter vodič v treh korakih, ki vam bo pomagal izbrati ustrezen napajalnik za LED trak: 

 1. korak: določite napetost LED traku. Ugotovite, kakšna je napetost vašega LED traku. Večina LED trakov, ki so na voljo na trgu, deluje na 12V ali 24V. Poglejte, ali napetost na specifikacijah napajalnika ustreza napetosti LED traku. Če imate LED trak 12V in je tudi napajalnik 12V, bo to prava izbira.
 2. korak: določite moč LED traku. Poiščite specifikacijo moči (W) ali jakosti električnega toka (A) za LED trak. Če je na 5 metrov dolgem LED traku navedena moč 24 W/m, to pomeni moč 4,8 W/meter. Električni tok (A) izračunamo iz formule: P = V x A kjer je P moč, V napetost in A amperaža. Ugotovimo torej, da je jakost električnega toka LED traku 2,0 A. Ta LED trak bo pri 12 V torej porabil približno 24 V na kolut (5 metrov) oziroma približno 2,0 A. Vzemimo, da ima napajalnik za LED trak moč 36W in 3,0 A. Po formuli se izkaže, da gre za napetost 12V. To pomeni, da lahko ta napajalnik napaja do 36 V ali približno 3,0 A. Ker je zmogljivost napajalnika višja od moči LED traku, lahko sklepamo, da je ta dva izdelka mogoče varno združiti.
 3. korak: določite način povezave. Na koncu preverite še se dimenzije priključka napajalnika ujemajo z vtičem LED traka.


Če ste v dilemi, ko izbirate napajalnik za LED trak, se lahko vedno obrnete na prijazne svetovalce spletne trgovine Trendlight.si. Pri njih najdete široko izbiro napajalnikov po ugodni ceni, ki so primerni za notranjo uporabo.