Električno kolo

Električno kolo je zasnovano kot običajno kolo z vgrajenim in priročnim električnim pogonom. Ne gre za motorno kolo, moped ali skuter, ki od vas ne zahteva nobenega fizičnega vložka. Deluje popolnoma enako kot ostala standardna kolesa, na katera ste vajeni, a ima veliko prednost - električni pogon vam med poganjanjem pedal nekoliko pomaga, tako zlahka premagujete tudi daljše razdalje, neraven in težak teren ali strme vzpone. Električno kolo je torej prav tako zdrava, le nekoliko bolj preprosta in zabavna različica običajnih modelov.

Kolo na električni pogon - modeli

Obstaja več različic in modelov koles na električni pogon. Pri Petrolu vam ponujamo dva: zložljivo električno kolo ViaVerde/GreenSpark Lucciola ter moško električno kolo ViaVerde/GreenSpark Ulisse.

NE SPREGLEJTE TE IZJEMNE PONUDBE

Kolo na električni pogon ViaVerde/GreenSpark Lucciola je aluminijasto, priročno, zložljivo in lahko kolo (19 kilogramov skupaj z baterijo), z eno prestavo ter z LED zaslonom s tremi različnimi nivoji električne asistence. Namenjeno je krajši in mestni vožnji, za večje udobje pa ima vzmeten sedež in oblogo ročic iz eko usnja. Motorček je 250 W in brezkrtačni. Nosilnost električnega kolesa je 120 kilogramov, z enim polnjenjem baterije pa lahko prevozimo do 30 kilometrov, odvisno od teže voznika in načina vožnje. Kolo ima vgrajen tudi dodatni mikročip za identifikacijo voznika.

Električno kolo ViaVerde Lucciola

Električno kolo ViaVerde/GreenSpark Ulisse je bolj zahtevno moško kolo na električni pogon iz aluminija in teže 27 kilogramov. Sedem prestav in 250 W motorček omogočata tudi premagovanje težjih terenov in vzponov ter doseganje hitrosti do 25 kilometrov na uro. Ima LCD zaslon s petimi različnimi nivoji električne asistence. Sedež z gel polnilom in z dvakratnim vzmetenjem je zelo udoben, vzmetene pa so tudi prednje vilice. Električno kolo ima spredaj DISC zavore, njegova nosilnost pa je 120 kilogramov. Kolo na električni pogon ima priložen 3 Amp avtomatski električni polnilec in vgrajen dodatni mikročip za identifikacijo vozila.

Kolo na električni pogon

Kdaj izbrati električno kolo?

Kolo na električni pogon je lahka in enostavna izbira za vsakogar, ki se želi zabavati z vetrom v laseh, še posebej priročen pa je:

  • za dolge razdalje in kadar se ne želimo utruditi,
  • kadar ne želimo ali ne moremo iskati parkirnega prostora za avtomobil,
  • električno kolo je zdravo, ugodno in preprosto prevozno sredstvo za službo, brez jutranjega potenja in napora,
  • primerno je za učence in študente, ki v šolo ali na fakulteto ne želijo priti prepoteni,
  • za nosečnice, ki se morajo izogibati pretiranim naporom,
  • za starejše ljudi, ki jim običajno kolesarjenje pomeni preveliko obremenitev.

Električno kolo je hitro in okolju prijazno prevozno sredstvo, ki vam omogoča samostojnost in svobodo ter vas ohranja zdrave, tudi kadar ne želite izbrati športnega načina kolesarjenja.