Odori d. o. o.

Odtis narave.

Pošlji povpraševanje

Naravno čistilo za vodni kamen za brezhibno čist in zdrav dom


Čistilo za vodni kamen je eno najbolj iskanih in nujnih čistil v vsakem domu, ker vodni kamen zbuja videz zanemarjenosti in je leglo bakterij. V kopalnici in na stranišču se ta trdovratna obloga nabira in nalaga počasi in vztrajno, in ko je že močno opazna, se je je težko povsem znebiti.

Ali takrat na hitro posežete po čim močnejšem čistilu z vrsto strupenih kemikalij, ki obljublja hitro dosegljive čudeže in sijočo kopalnico ter WC školjko? Pa se zavedate vseh njegovih učinkov na okolje in vaše zdravje? Kaj pa, če bi obstajala povsem naravna rešitev za te težave?

Podjetje Odori jo je vsekakor našlo, saj njegovo čistilo za vodni kamen v WC školjki odpravi to odvratno naslago na povsem naraven način. Pot do zdravo dišeče čiste kopalnice je lahko tako preprosta.

čistilo za vodni kamen

Kemikalije v standardnih čistilih za vodni kamen uničujejo naše vode 


Preden vam predstavimo vse prednosti naravnih čistil, si nalijmo čistega vina glede standardnih čistil in čistilnih kroglic ali zvezdic, ki obljubljajo higiensko čisto WC školjko. V resnici bolj škodijo kot koristijo, ker njihove učinkovine bolj onesnažujejo naše vodno bogastvo kot prinašajo koristi glede učinkovitega čistilnega učinka.

Strokovnjaki švicarskega centra za ekotoksikologijo, ki se ukvarja s preučevanjem vpliva onesnaževal, zlasti kemikalij, na vodne organizme, opozarjajo, da takšna čistila med drugim negativno vplivajo na razmnoževanje nekaterih vrst rakov in na rast alg, ki so nujen člen v prehranjevalni verigi.

Čeprav se ta čistila pri prehodu skozi čistilne naprave delno očistijo in razredčijo, lahko vseeno skupaj z drugimi onesnaževali, na primer pesticidi, tvorijo škodljive koncentracije, ki ogrožajo živa bitja v vodi. Poleg strupenih kemikalij so nevarne tudi sintetične dišave v teh čistilih za odstranjevanje vodnega kamna v WC školjki.

Kot kažejo raziskave švicarskega centra za ekotoksikologijo, je večina teh dišav težko razgradljiva, zato v vodi ostanejo zelo dolgo časa, pri tem pa škodljivo vplivajo na vodne organizme že v manjših koncentracijah. 

Strupeni klor zastruplja zrak v prostorih


Zaradi nevarnih kemikalij v čistilih za WC školjko niso ogrožena le živa bitja v vodi, ampak z njihovo uporabo zastrupljate tudi svoj dom. Pri uporabi iz čistila izhlapevajo nekatere škodljive snovi in zastrupljajo zrak v vašem domu.

Posebej močna čistila za vodni kamen vsebujejo nevarne kisline in strupeni plin klor, ki draži oči, nos in grlo, povzroči kašelj in ob višjih koncentracijah lahko celo oteži dihanje in močno škodi pljučem. Takšna čistila v gospodinjstvih z majhnimi otroki in tistimi, ki imajo obolenja pljuč, nimajo kaj iskati.

Pokazalo se je tudi že negativno delovanje sintetičnih dišav pri ljudeh, največkrat v obliki alergij. Takšna čistila in različni osveževalci vonja v WC školjkah imajo na embalaži sicer oznake in opozorila, da vsebujejo nevarne učinkovine, ki lahko škodijo zdravju, ampak so še zmeraj v prodaji, ker ne presegajo najvišjih dovoljenih koncentracij. 

Kako odstraniti vodni kamen na povsem naraven način


Ob vsem povedanem je pravo olajšanje, da se da vodni kamen v WC školjki odstraniti povsem brez škodljivih in strupenih kemikalij. Že dolgo so znane nekatere naravne metode za čiščenje urinskega in vodnega kamna, podjetje Odori pa jih je nadgradilo, oplemenitilo in jim dodalo nove razsežnosti.

Njihovo čistilo za vodni kamen je popolnoma naravno, biorazgradljivo, narejeno na rastlinski osnovi, iz sestavin ekološkega izvora – in ob tem neverjetno učinkovito. Posebej razveseljivo je, da čistilo ne vsebuje dvomljivih kemikalij – amonijaka, fosfatov, formaldehida, in tudi ne sintetičnih dišav in encimov.

Z njegovo uporabo boste ubili tri muhe na en mah: WC školjka bo brezhibno čista in dišeča, brez vodnega in urinskega kamna ter umazanije, zrak v vašem stanovanju ne bo obremenjen z nevarnimi snovmi in ne boste škodovali živim bitjem v naravi.

Naravna eterična olja v tem čistilu bodo poskrbela za dezinfekcijo školjke in prijetno osvežila kopalnico. Narava nam zmeraj znova dokazuje, kako močne učinkovine lahko v njej najdemo in jih uporabimo v svojo korist.  

Vodni kamen v WC školjki je preteklost  


Njegovega nastajanja sicer ne morete preprečiti, lahko pa z rednim čiščenjem preprečite njegovo nalaganje in nastanek res trdih usedlin – kako hitro bo nastal, je odvisno od trdote vode. Ob razmišljanju, kako odstraniti vodni kamen s povsem naravnim čistilom, naj vas ne skrbi, da bi to od vas zahtevalo kak poseben in dodaten napor.

Postopek je preprost, nezahteven, enak kot pri konvencionalnih čistilih. Nanesete ga pod rob školjke in po vsej površini in pustite delovati. Po navadi je dovolj nekaj minut učinkovanja, za res odlično očiščene površine pa je najbolje, da se naravne učinkovine v čistilu spopadajo z nesnago čez noč.

Potem s ščetko samo še podrgnete in splaknete WC školjko. Zadovoljni boste z rezultatom in imeli boste mirno vest, da s tem niste škodovali sebi, svojim bližnjim in okolju. Ker vam ni vseeno, kako vaša dejanja vplivajo na druge in kaj ustvarjate za sedanje in prihodnje rodove.   

kako odstraniti vodni kamen