Pošlji povpraševanje

Omarne postelje: dvižna postelja v omari za maksimalno izkoriščen prostor


Omarne postelje so na slovenskem tržišču še dokaj nepoznane, kar pa ne pomeni, da niso vsestransko uporabne. Najbolj razširjene so bile v 80ih in 90ih letih prejšnjega stoletja, ko se je zaradi vse manjših stanovanj pojavila potreba po multifunkcijskih kosih pohištva. Dvižne postelje v omari so tako primerne predvsem za manjša stanovanja, kjer je treba še dodatno premisliti prav vsak kvadratni meter. Poleg postelj v omari lahko preverite tudi široko ponudbo dvižnih sedežnih garnitur in ostalega pohištva.


Omarne postelje

Razlogi za nakup omarne postelje- cena, funkcionalnost, izgled …

Glavni in najbolj očiten razlog za nakup postelje v omari je pomankanje uporabnega prostora v stanovanju. Omarne postelje so posebej priljubljene v majhnih garsonjerah, kjer se v istem majhnem prostoru zgodi ogromno različnih aktivnosti- od spanja do kuhanja in druženja s prijatelji. Tekom dneva se dvižno posteljo v omari preprosto zapre in prostor takoj deluje bolj očiščeno in prazno.

Drugi razlog za nakup omarne postelje- cena, je mnogokrat razlog za nakup druge vrste postelje. Postelje v omari so navadno dražje od ostalih vrst postelje, saj je pri omarnih posteljah cenik odvisen tudi od dvižnega mehanizma in okovja. Vendar pa je potrebno v zakup vzeti tudi dejstvo, da je omarna postelja več kosov pohištva v enem, zato je končna cena opremljanja nižja.

Postelja v omari pa je primerna tudi za tiste, ki pogosto čez noč povabite goste. Omarna postelja lahko tako služi kot dodatno ležišče za goste, saj vsi vemo, kako neudobne so lahko za spanje klasične sedežne garniture. Odločite se lahko za posteljo v omari na izvlek, dvižno posteljo v omari ali celo sedežno garnituro, ki se spremeni v pograd.


Pomen kvalitetnega ogrodja omarnih postelj

Pri dvižnih posteljah v omarah, ki se jih dviguje na vsakodnevni bazi, so kvalitetna vodila in okovje poglavitnega pomena. Ponujamo široko ponudbo različnih tipov dvižnega sistema, izberite pa tistega, ki bo najbolj ustrezal vam in vaši omarni postelji. Cenik za vsak tip omarne postelje in dvižnega mehanizma lahko pridobite s povpraševanjem na naš e-poštni naslov.

Da bo vaša postelja v omari maksimalno ustrezala prav vam, lahko v široki ponudbi dodatkov izberete tiste, ki jih potrebujete. Ponujamo več različnih vrst dvižnega mehanizma, zložljive posteljne nog, ograje in lestve za pograde …


Na voljo tudi enojna dvižna postelja


Omarne postelje so praktična in cenovno ugodna rešitev za majhne prostore

Ob nakupu omarne postelje marsikdo najprej pomisli, da je takšen tip postelje neudoben in nepraktičen. Udobje postelje ima zelo opraviti s samim tipom postelje- veliko bolj pomembna je izbira vzmetnice, zato si mirnega srca izberite svojo novo omarno posteljo. Cenik in cena je druga pogosta skrb, vendar lahko s preprostim izračunom ugotovimo, da omarna postelja ni občutno dražja od drugih tipov postelj. Zavedati se moramo, da gre pri omarni postelji za več kosov pohištva združenih v en sam kos. Še posebej očitno je to pri kombinaciji dvižne postelje v omari s sedežno garnituro ali pisalno mizo. Tekom dneva omarno posteljo preprosto pospravite v omaro in prostor uporabljate v popolnoma drugi luči.


Omarna postelja s sedežno

Raznovrstne kombinacije omarnih postelj

Kot omenjeno, lahko za večjo izkoriščenost prostora omarno posteljo kombinirate tudi z ostalimi kosi pohištva. Najpogostejša izbira sta sedežna garnitura in pisalna miza, saj si velikosti določenih kosov pohištva med seboj ustrezajo. Še posebej ponosni smo na kombinacijo s pisalno mizo, kjer se naklon postelje med zlaganje ne spremeni. Mizo lahko tako tudi noči pustite v neurejen neredu in zjutraj preprosto nadaljujete z delom tam, kjer ste prejšnji večer končali.

Ponujamo tudi možnost dvižne postelje v omari za pograde, kjer se ležišče lahko odpira in zapira neodvisno od drugega. To pomeni, da omarna postelja ponuja 4 variante- obe postelji odprti, ena ali druga odprta, obe postelji zaprti. Tako lahko enostavno in elegantno opremite tudi majhne otroške sobe in najmlajšim omogočite otroško igro na tleh sobe.