Pasivne hiše - Pasivne montažne hiše za ekonomično porabo energije

Gradnja pasivne hiše je posledica spoznanja, da je potrebno zmanjšati porabo energije stavb, stanovalcem pa omogočiti nezmanjšano udobje. Taka montažna hiša združuje najnovejša znanja in izkušnje strokovnjakov gradbene in energetske stroke.

Pasivne montažne hiše - gradnja pasivne hiše

Za pasivni standard gradnje smo v podjetju Rihter razvili tri sisteme, »Standard plus pasiv« in »Rihter pasiv« z izolacijo iz kamene volne ter »Natura pasiv« z izolacijo iz lesnih vlaken. Oba stanastala na osnovi lastnih rešitev, ki jih že dolgo zajema gradnja nizkoenergijskih hiš. Tako poenoteni in hkrati prilagodljivi konstrukcijski sistemi kupcem omogočajo, da izberejo sebi najbolj primernega. Naše pasivne montažne hiše odlikuje odlična toplotna izolativnost, saj njihova toplotna prevodnost znaša le U = 0,095 W/m2K. Odlikuje jih še izredno močna in kompaktna okvirna konstrukcija, ki brez težav prenaša viharje in potrese. Sistem omogoča hitro in kakovostno montažo hiše. Notranja stran zunanjih sten pa ima dograjeno instalacijsko ravnino, ozek medstenski prostor, v katerega vgradijo vse inštalacije. Notranja zrakotesna plast stavbe zaradi tega ostane nedotaknjena, kar je tudi eden od pogojev pasivne gradnje. Oglejte si tudi pasivne tipske hiše!


Pasivne hišePasivna montažna hiša je kompleksen sistem

Pasivna hiša je kompleksen in unikaten sistem, zato je med načrtovanjem in gradnjo potrebno upoštevati vse posebnosti in zahteve glede kraja postavitve, predvsem pa želje, pričakovanja in način bivanja stanovalcev. Takšna montažna hiša zagotovo ni primerna za vsakogar, zato se v podjetju Rihter vsakega projekta lotimo načrtovano in preudarno.

Pasivne montažne hiše Rihter podrobneje: