Pošlji povpraševanje

Predsobe – kakšna naj bo ureditev moderne predsobe

Predsobe so tisti prvi prostori v stanovanju, s katerim se srečamo ob vstopu. Gre za prostor v katerem se preobujemo, oblečemo ali odložimo vrhnja oblačila ter ob prihodu domov odložimo ključe in torbice.

Je tudi prostor, v katerem sprejmemo obiskovalce, ki si bodo vtis o našem domu ustvarili prav na podlagi tega prostora, kamor bodo najprej stopili. Zato je zelo pomembno, da je ureditev predsobe praktična, pa tudi estetsko dovršena.

Večina modernih tlorisov hiš ali stanovanj namenja za omare za predsobe le malo prostora in največkrat opažamo premajhne vhodne dele stanovanj. Predsobe oz. predprostori so reprezentirani kot nujni del hiše in nič več kot to, zato se jim zelo pogosto namenja premalo pozornosti.

Če hišo gradimo sami, lahko dimenzije predsobe prilagodimo, tako da bo le-ta dovolj velika, v kolikor pa kupujemo že zgrajeno stanovanje ali hišo, se bomo morali pri nakupu pohištva za predsobo nekoliko prilagoditi.

Moderne predsobe

Garderobna omara za predsobo je “must have“ v vsakem modernem stanovanju

Med tako imenovano obvezno opremo moderne predsobe bi lahko uvrstili garderobno omaro, pa tudi odlagalne površine, kamor bomo odločili ključ, telefon, morda tudi torbico. Poleg omare za predsobo, je obvezni del opreme še obešalnik, kamor se obesijo oblačila oz. obešalne stene in stojalo za dežnike. Če pa se najde še prostor za ogledalo in majhno sedišče, ki olajša obuvanje, je predprostor v celoti popolnoma opremljen.

Sploh kadar se soočamo z nekoliko manjšim prostorom, moramo biti zelo pozorni na to, kako bomo v njem razporedili pohištvo. Kot smo omenili že zgoraj, eno izmed najpomembnejših kosov pohištva predstavlja omara za predsobo.

Če je predsoba dovolj velika si lahko omislimo celo walk-in omaro z drsnimi vrati, ki nam bo ponudila obilico prostora tako za shranjevanje oblačil kot tudi drugih stvari, ki jih v garderobnih omarah shranjujemo. Vgradne omare za predsobo se lahko namreč v večini primerov pohvalijo z izjemno praktično razporejenim prostorom.

Ureditev predsobe in ostalih prostorov

Poleg prostora za obešanje je v vgradnih omarah za predsobo namreč poskrbljeno tudi za priročne predale, ki jih lahko izvlečemo ter tako enostavno dostopamo do stvari, ki v njih najdejo mesto. Prav tako enostavno lahko stvari tudi pospravimo, ko jih več ne potrebujemo. Vse to nam omogoča red in čistočo v predsobi in v drugih prostorih stanovanja.

Navadno se pri namestitvi pohištva v predsobo sprašujemo, za kakšna vrata se na omari za predsobo odločiti. Možnosti je sicer več – vse od standardnih pa do drsnih vrat. Za odpiranje in zapiranje garderobnih omar se najbolj priporočajo drsna vrata, ki se v utesnjenem prostoru odlično obnesejo.

Garderobna omara z drsnimi vrati naj bo nekoliko globja kot klasične omare zaradi shranjevanja večjih kosov oblačil. Pri naročilu vgradne omare vam priporočamo, da izberete omaro, ki v globino sega vsaj 70cm, saj bo tako v njej dovolj prostora za vsa oblačila, pa tudi za predale. Krila drsnih vrat naj bodo čim širša, vsekakor pa naj ne bodo ožja od 80cm.

Najbolj elegantno izpadejo drsna vrata, ki so v stanju zaprtosti garderobne omare v isti ravnini. Ta vrsta drsnih vrat je montirana na korpus omare za predsobo in tako ne vsebuje zgornjih vodil, ki so običajno značilna za garderobne omare.

Omara za predsobo

Predsoba pohištvo, ki ga morate imeti je zagotovo omarica za čevlje

Če nam ureditev predsobe ne dopušča namestitve vgradne omare za predsobo, se lahko odločimo za omarice za čevlje in obešalne stene. V naši spletni trgovini vas pričakuje pestra izbira inovativno zasnovanih omaric za čevlje.

Lahko se odločite za takšno omarico, ki ima na vrhu še klop za sedenje ali pa izberete razgibano omarico, ki ponuja prostor za shranjevanje kar dvanajstih parov čevljev. V notranjosti so kovinske košare, ki omogočajo enostavno in organizirano vzdrževanje notranjosti omarice. V ureditev moderne predsobe vključimo tudi sedalne in odlagalne površine

Seveda pa v predsobi skoraj ne gre brez sedišča, ki največkrat ni namenjeno zgolj sedanju ob obuvanju, pač pa velikokrat služi tudi kot odlagalna površina. Pri izbiri sedišča se nam ponuja več možnosti.

Če nam prostor to dopušča se lahko odločimo za nakup klopi, ki je precej prostorna in jo lahko uporabljamo kot sedišče in odlagališče hkrati. Poleg tega lahko moderna klop v nižjem delu vsebuje dodatno polico za odlaganje čevljev in sobnih copat. 

Če nam prostor ne dopušča namestitve klopi pa se lahko odločimo za namestitev stola ali tabureja. Tabure, ki ga lahko najdemo v različnih oblikah – od pravokotnika, kroga ali kvadrata, vsekakor zavzame manj prostora kot klop, kljub vsemu pa v prostor vnese nekaj svežine in razgibanosti.

Predsoba pohištvo

Pri opremljanju moderne predsobe nikar ne pozabimo na ogledalo

Ko zapuščamo dom se verjetno vsi radi še enkrat pogledamo in preverimo ali je vse na svojem mestu in če izgledamo tako, kot si želimo. V ta namen je pri ureditvi predsobe, skoraj nujno namestiti ogledalo. Če je dovolj prostora je pomembno, da si privoščimo ogledalo čim večjih dimenzij, ki nas prikaže od glave do pet.

Poleg tega pa je lastnost zrcal tudi ta, da odsevajo druge predmete, zato je pred samo namestitvijo potreben tehten razmislek o pravilni poziciji ogledala, da ne bi prišlo do morebitnih neželenih pogledov. Lahko pa ogledalo “izkoristimo” tudi za to, da prostor nekoliko optično povečamo.