Svetlobne kupole in svetlobni trakovi za naravno in prijetno klimo


Svetlobne kupole in svetlobni trakovi so idealna rešitev za velikanske prostore, kot so hale, športni objekti, skladišča ali nakupovalni centri, kjer običajna naravna osvetlitev prostorov s strani ni mogoča, pa tudi za mansardna stanovanja.

Svetlobne kupole in svetlobni trakovi so nameščeni na streho teh objektov, skozi njih pa prodira naravna svetloba in osvetljuje notranjost teh objektov. Z naravno osvetlitvijo prostora postane zadrževanje v takem objektu prijetnejše, saj naravna svetloba ugodno vpliva na počutje in zdravje.

Ob tem so svetlobne kupole in svetlobni trakovi estetski dodatek in poudarek teh ponavadi enoličnih objektov, v notranjosti pa lahko z različno postavitvijo tako svetlobnih kupol kot svetlobnih trakov dosegajo lepe svetlobne učinke.

Podjetje Lesokras vam dobavi in brezhibno vgradi svetlobne kupole in svetlobne trakove različnih oblik in dimenzij ter predhodno opravi še izreze v streho in nato kleparske zaključke – se pravi, celovito storitev.

svetlobni trakovi


Svetlobne kupole za naravno prezračevanje in osvetlitev prostorov  

Če naravne osvetlitve prostora ni mogoče doseči z vgradnjo oken v stene prostora, je idealno izbrati stropno oziroma zenitalno svetlobo z vgradnjo svetlobnih kupol. S tem pa se ne doseže samo prijetna naravna osvetlitev, ampak je podana tudi možnost, da se prostor z odpiranjem svetlobnih kupol lahko naravno zrači.

Oboje močno vpliva na zdravo klimo v prostoru, hkrati pa bistveno znižuje stroške za razsvetljavo in umetno prezračevanje ter hkrati prispeva k varovanju okolja. In še en bistven varovalni moment zagotavljajo kupole: protipožarno zaščito. V Lesokrasovi ponudbi so svetlobne kupole različnih velikosti in oblik ter izvedb.

Poleg tega je mogoče izbirati med različnimi obarvanostmi in materiali za svetlobne kupole. Lahko so iz prosojnega akrilnega stekla ali iz polikarbonata in so estetski dodatek stavbi. Svetlobne kupole so nameščene na streho v določenem zaporedju, da ustvarjajo zadovoljiv svetlobni lok.

Odpirati se dajo na več načinov: ročno z dolgo ročico, na električni pogon z daljinskim upravljalnikom ali pa pnevmatsko. Poleg teh pa za primere, kjer to ni potrebno, obstajajo tudi svetlobne kupole, ki so fiksne in se jih ne da odpirati. V Lesokrasu poleg montaže svetlobnih kupol vgradijo še izbrane odpiralne mehanizme.

osvetlitev prostorov


Svetlobni trakovi so učinkovita rešitev za res velike prostore

Svetlobni trakovi se od svetlobnih kupol razlikujejo po obliki, saj gre pri njih za strnjeno dolgo polkrožno enoto, ne samo za posamezne manjše enote, kot to velja pri svetlobnih kupolah. Prav zaradi svoje oblike so primerni za res velikanske prostore in hale. Odpiralni mehanizmi in postopki vgradnje so enaki kot pri svetlobnih kupolah. 

V Lesokrasu natančno, hitro in zanesljivo vgradijo obe možnosti za osvetlitev prostorov s strehe in ponujajo celovito storitev od izreza strehe do vgradnje svetlobnih kupol in svetlobnih trakov do vseh potrebnih elementov za njuno brezhibno delovanje.

naravna osvetlitev prostora