Polikarbonatne plošče kot odlična rešitev za nadstrešek

Polikarbonatne plošče predstavljajo eno izmed najboljših rešitev, ko preurejamo zunanji prostor in si želimo kakovostnega, trpežnega in obenem estetskega nadstreška za avtomobil ali teraso. Ker je ta primarno namenjen zaščiti, je izbira materiala, iz katerega bo izdelan, še kako pomembna. Tu pride na vrsto polikarbonatna kritina, ki nudi številne prednosti in bo izboljšala videz okolice vašega domovanja.

Gre namreč za vsestranski gradbeni material, poznan zlasti po svoji trajnosti, odpornosti na razne vremenske vplive in dobri preglednosti oziroma transparentnosti. Izdelane so iz polikarbonatnega polimera, kar jim daje visoko udarno trdnost, obenem pa prozornost. Prav zato je tovrsten material primeren za izdelavo samostojnih nadstreškov, kot so denimo nadstreški za avtomobile in terase. Poleg tega pa plošče veljajo za še posebej estetske, saj se odlikujejo po svojem sodobnem, brezčasnem videzu, kar pomeni, da lepo dopolnjujejo vsakršen videz domovanja.

polikarbonatne-plosce

Polikarbonatna kritina iz trdnega polimera

Polikarbonatna kritina je izdelana iz trdnega polimera, ki je še posebej robusten in dolgotrajen, zaradi česar so polikarbonatne plošče tako dobro odporne tudi na najtežje vremenske razmere; semkaj prištevamo tudi sneg, točo in intenzivno sončno svetlobo. Trpežnost tega izdelka vam tako zagotavlja, da se bo vaša sicer malce višja začetna naložba v teku let dobro obrestovala, kajti kritine vam ne bo potrebno pogosto menjati.

Samostojni nadstreški iz polimera poleg tega omogočajo optimalno prepuščanje naravne svetlobe. To pomeni, da boste lahko, v kolikor se odločite za nadstrešek za teraso iz tega materiala, uživali v dobro osvetljenem zunanjem prostoru, ki bo obenem tudi dobro zavarovan pred vremenskimi vplivi. Po zaslugi prepuščanja naravne svetlobe vam ne bo treba prostora dodatno umetno razsvetljevati, s tem pa boste prihranili pri energiji in prispevali k bolj zelenemu okolju.

Plošče prav tako nudijo dobro zaščito pred UV sevanjem, saj so prevlečene s plastmi, odpornimi proti UV žarkom. Ta lastnost preprečuje vdor škodljivega sevanja; tako bo bolje poskrbljeno tudi za vaše zdravje.

polikarbonatna-kritina-na-strehi

Samostojni nadstreški za avtomobile

Polikarbonatne plošče so tako priljubljene zaradi svojih odličnih lastnosti, kot tudi zaradi raznolikosti, ki jo omogočajo. Lahko jih namreč uporabimo kot kritino za nadstrešek za teraso ali pa avtomobil. Njihova prednost je tudi v tem, da so enostavne in lahke za uporabo. Ne glede na to ali ste domači mojster ali odločite najeti strokovnjake, postopek njihove namestitve poteka hitro in brez zapletov.

Polikarbonatna kritina je na voljo v različnih dimenzijah, oblikah in stopnjo transparentnosti. Plošče so namreč lahko popolnoma prozorne, matirane ali pa celo obarvane. Pri podjetju Lesokras lahko izbirate med različnimi možnostmi plošč, ki bodo najbolje dopolnile izgled vašega doma.

polikarbonatni-nadstresek-za-avto

Polikarbonatne plošče se prav tako odlikujejo po svoji dobri zvočni izolaciji, kar sploh pri samostojnih nadstreških za teraso ustvarja mirno in spokojno okolje. Ta lastnosti pride do izraza še posebej takrat, če je vaš zunanji prostor usmerjen proti ulici ali sosedom. Plošče so obenem znane tudi po majhni potrebi po vzdrževanju, saj zahtevajo minimalno skrb.


Plošče iz polimera za boljšo zaščito vozil

Polikarbonatne plošče so v zadnjem času pogoste predvsem pri izdelavi nadstreškov za avtomobile. Ker slednji predstavlja mnogo več kot pa le prevozno sredstvo, je zaželeno, da ga tudi ustrezno zaščitimo pred raznimi mehanskimi vplivi iz okolice.

Plošče iz polimera pri tem delujejo kot neke vrste ščit, ki varuje vaše vozilo pred vsakršnimi vremenskimi vplivi, ne glede na to, ali gre za žgoče sonce, močan dež ali točo. To pa še ne pomeni, da ne prepuščajo dovolj naravne svetlobe, saj je skozi spustijo ravno dovolj. Tako bo vaše vozilo tudi v toplejših mesecih ostalo prijetno hladno in udobno za vožnjo. Prav po zaslugi dobre prepustnosti naravne svetlobe, se boste izognili namestitvi virov umetne svetlobe, s tem pa privarčevali pri računu za elektriko.

Poleg dobrih izolacijskih lastnosti plošče tako omogočajo tudi dovolj svetlosti in ustvarjajo preglednejši prostor.


Kritina nadstreškov za terase

Marsikdo si želi pokriti svojo teraso, da bi tako v njej lahko užival v vsakršnem vremenu. Tu pridejo na vrsto kritine iz polimera, in sicer polikarbonatne kritine. Zagotavljajo vam celoletno uporabnost vaše terase in uživanje na prostem ob vsakršnem vremenu. Pri tem prepuščajo ravno dovolj naravne svetlobe, da ste varni pred škodljivimi UV žarki in lahko uživate v svojem zunanjem prostoru brez prevelikih skrbi.

samostojni-nadstreski-za-teraso

Z matiranimi ali obarvanimi ploščami pa lahko ustvarite še lepšo in zasebnejšo oazo na svoji terasi, brez skrbi, da bi vas pri tem opazovali sosedje. Vaša terasa lahko na ta način postane prostor za druženje, saj ustvarja prijeten ambient varen pred vsakršnimi vremenskimi vplivi. Skratka, kritine iz polimera spreminjajo vaš prostor, naj gre za teraso ali pa za nadstrešek za avtomobile. Zaradi svoje izjemne vzdržljivosti, prepuščanja svetlobe, zaščite pred UV-žarki in energetske učinkovitosti so vsestranska in okolju prijazna izbira za lastnike stanovanj.

Z izbiro tovrstnih plošč ne izboljšate le funkcionalnosti in videza svojega doma, temveč prispevate tudi k dobremu počutju svoje družine. Preoblikujte svoj zunanji prostor s čarobnostjo polikarbonata in uživajte v njegovih prednostih še vrsto let.