Pergola omogoča bivanje na prostem tudi v slabem vremenu

Pergola predstavlja odlično rešitev za bivanje na prostem, ne glede na vreme in ne glede na letni čas. Alu pergola je priljubljena pri ljudeh, ki jim bivanje na svežem zraku pomeni način življenja, tako v vročih kot v mrzlih mesecih leta. Tako kot v preteklosti, je tudi danes glavni namen pergole zagotavljanje sence in ustvarjanje prijetnih pogojev za bivanje. 

Produkt od katerega lahko danes največ pričakujete, je zagotovo bioklimatska pergola, katero vam v podjetju InoxVrbovšek d. o. o. izdelamo popolnoma po meri in prilagodimo vašim željam. Lamelna pergola iz ponudbe je moderni proizvod sodobnega časa, ki omogoča obračanje lamel in prilagajanje trenutnim razmeram. Nudi popolno zaščito pred soncem, prav tako ščiti pred nevarnimi UV žarki, kljub temu pa zagotavlja zadostno količino svetlobe in prijetno temperaturo. 

Z alu pergolo je mogoče veliko prihraniti pri mesečnih stroških – pozimi za ogrevanje in poleti za ohlajanje, zato je primerna tudi za pasivne hiše in nizkoenergetske objekte, ki imajo velike steklene površine.

Alu pergola bioklimatska

Alu pergola izdelana po meri stranke in prilagojena objektu

Bioklimatske pergole niso izdelane serijsko, temveč so prilagojene vsakemu objektu posebej. Naši tehnologi po predhodno narejenih izmerah in v skladu z željami posamezne stranke, načrt izrišejo, strokovnjaki pa posamezne komponente izdelajo. Ko je ta sestavljena, pride na vrsto testiranje njenega delovanja. Lamelna pergola se nato razstavi in pošlje na barvanje. Po barvanju jo monterji s premnogimi izkušnjami, vgradijo na določenem mestu. 

Pergola bioklimatska dopušča različne načine vgradnje, za kar se je potrebno seveda dogovoriti pred samo izdelavo. Na objekt je lahko pritrjena s strani, z vogala, stoji lahko v kotu, ali je fiksirana v strop oz. streho. Prav tako lahko na terasi ali vrtu stoji samostojno, neodvisno od ostalih zgradb v okolici. 

Njena montaža je mogoča tako na novogradnjo, kot na starejši objekt, prav tako ta ni odvisna od vrste materiala iz katerega je ta izdelan (opeke betona, jekla, lesa). Tudi na izolativno fasado je mogoča vgradnja aluminijaste bioklimatske pergole, seveda pa se pri tem uporabijo posebni nosilci in polipropilenska plošča, ki preprečuje nastajanje toplotnih mostov.

Bioklimatska lamelna pergola

Pergola cene in standardna ter dodatna oprema

Za pergole cene zavisijo predvsem od dimenzij in od vgrajene dodatne opreme. Vsak produkt je izdelan iz 100 % aluminija oz. inoxa in prašno barvan z barvo, ki jo naročnik izbere med sedmimi standardnimi barvami ali po RAL lestvici. Alu pergolo lahko opremimo z LED linijskimi in točkovnimi svetili, stranskimi senčili in senzorjem za dež, na željo pa vgradimo tudi električno gretje lamel, primerno za področja z veliko snega. 

Če tudi vi razmišljate o novi pridobitvi za svoj dom ali gostinski lokal, nas pokličite. Odgovorili bomo na vsa vaša vprašanja, radi pa si bomo vzeli čas in se na željo oglasili pri vas in opravili ogled.

Bioklimatska pergola Slovenija