Pošlji povpraševanje

Litoželezna posoda za vsestransko uporabo

Litoželezna posoda tako med kuhinjskimi mojstri kot tudi med amaterskimi kuharji doživlja velik ugled: eden izmed razlogov za to je vsekakor njena kakovost. Za litoželezno posodo že od nekdaj velja, da je ob pravilni uporabi, praktično neuničljiva, za to pa je deloma zaslužen tudi material, iz katerega je izdelana – lito železo.

Posoda, npr. pekači, ponve, lonci, grill ponev in drugi kosi, iz litega železa je trpežna in odporna na madeže, kisline in alkalije. Uporabniki jo cenijo predvsem zaradi načina priprave hrane: lito železo namreč pripomore k enakomerni obdanosti s toploto in enakomernemu, zdravemu načinu kuhanja. Litoželezna posoda po tej zaslugi hrano ohranja toplo tudi takrat, ko štedilnik že izklopimo.

Litoželezna posoda

Pekači in lonci iz litega železa

Litoželezna posoda ni cenjena le zaradi svoje kakovosti (materiala in izdelave), pač pa tudi vsestranskosti. Primerna je tako za kuho, kot tudi za peko, in za vse vrste toplotnih virov: za klasičen štedilnik, kuhinjsko ploščo in pečico. Paziti moramo le pri mikrovalovni pečici, saj tovrstna posoda zanjo ni primerna.

Ena izmed najbolj kakovostnih in cenjenih litoželeznih posod je posoda znamke Silver Kitchen; gre za vsestransko posodo, ki je primerna za zdrav način kuhanja hrane. Najsi bo to hiter način priprave jedi ali pa počasno kuhanje. Pekači, lonci, grill ponev in ostali kosi posode znamke Silver Kitchen so na voljo v spletni trgovini Galini.

Silver Kitchen – kjer sta kakovost in trajnost na prvem mestu

Silver Kitchen že vrsto let predstavlja sinonim za kakovostni litoželezno posodo, ki jo med drugim sestavljajo pekači, lonci in grill ponve. Če so slednje primerne predvsem za peko mesa (in zelenjave) v pečici, pa so lonci gotovo idealni za pripravo juh in obar na štedilniku oz. kuhinjski plošči.

Litoželezna posoda je med drugim priljubljena, saj omogoča zdrav način priprave hrane: njena emajlirana površina zagotavlja enakomerno toplotno obdelavo hrane, pri čemer potrebujemo le malo olja, saj se hrane na površino ne prime.

Litoželezna posoda Silver kitchen

Grill ponve za pripravo mesnih jedi

Poleg pekačev in loncev med kakovostni litoželezno posodo Silver Kitchen umeščamo tudi grill ponev. Ta je primerna predvsem za pripravo mesa (in zelenjave) na štedilniku oz. kuhinjsko plošči. Njen edinstven premaz preprečuje sprijemanje hrane, tej pa daje prvovrsten, poln okus.

Posoda je primerna tako za pečenje kot za kuho, pokrov pa omogoča tudi kuhanje na pari, in sicer popolnoma brez dodane maščobe. Spletna trgovina Galini poleg posode nudi tudi posodo za serviranje Silver Kitchen, ki je idealna za edinstveni postrežbo jedi.