Moderne kovinske ograje – različne oblike in dimenzije

Moderne kovinske ograje za balkone so na voljo v različnih izvedbah, in sicer v horizontalni, vertikalni in panelni. Kovinske ograje so kakovostne izdelave in sodobnega videza, zato estetsko dopolnijo vsak balkon. Oblikovane so po želji stranke, prav tako se dimenzije popolnoma prilegajo vašemu balkonu. Pri izbiri kovinske ograje se klient sam odloči, koliko letev bo imela in kakšni bodi razmiki med njimi. Potrebujete pomoč pri izbiri? Strokovni nasvet dobite brezplačno.

Moderne kovinske ograje se lahko prebarva v poljubno barvo – v klasično ali barvo iz lestvice RAL. Profili ograj pa nimajo samo estetske funkcije, ampak poskrbijo tudi za večjo zasebnost. Zunanjim pogledom se lahko še dodatno izognete ob pravilni kombinaciji profilov in višine ograje.

Če vam je všeč bolj tradicionalen videz balkonske ograje, se odločite za vertikalne ograje, medtem ko so horizontalne modernejše in ustvarjajo iluzijo neskončnosti. Priljubljene so tudi balkonske ograje s posebnim profilom ECO – izdelane so iz kompozita iz plastike in lesa, v notranjosti pa imajo trpežen aluminijast profil.

Moderne kovinske ograje za balkon so lahko montirane na dva načina: talno ali stransko. Pri talni montaži je aluminijasta ograja montirana v stebre iz aluminija ali betonsko podlago. Stranska montaža pa se izvede s pomočjo bočnih nosilcev na stranski ploskvi. Kovinske balkonske ograje Flexvar so posebne tudi zato, ker so zasnovane z inovativnim konceptom nevidnih stikov. Letve so vijačene na prečne nosilce na način, da s prostim očesom ne zaznamo sledi varjenja ali vijačenja. Določeni tipi modernih ograj nimajo vidnih alu nosilcev, zato ustvarjajo vtis, kot bi bile neskončne.

Moderne kovinske ograje

Balkonske ograje – horizontalne, vertikalne in panelne ograje za balkon

Horizontalne balkonske ograje so moderna zaščita za balkon. Letve teh ograj so postavljene v vodoravni smeri in so lahko različnih velikosti, nosilci pa so po želji stranke popolnoma nevidni. Zunanje poglede lahko zastirajo z obeh strani ali pa samo odzunaj (pri tem je omogočena vidnost iz notranjosti). S horizontalno ograjo lahko pokrijemo tudi ploščo iz betona, ki se nahaja na balkonu.

Drugi tip ograj, ki so na voljo v podjetju, so vertikalne balkonske ograje. Te imajo letve iz aluminija postavljene v navpični smeri. Profili različnih vrst so lahko različno debeli in široki. Po želji stranke se aluminijaste balkonske ograje lahko dekorira na različne načine.

Panelne ograje za balkon so lahko poljubnih, tudi nestandardnih dimenzij. Nimajo vidnih vmesnih panelov, zato ustvarjajo vtis, kot da so neskončne. Za zasebnost stanovalcev poskrbijo trpežne aluminijaste plošče, ki se nahajajo v glavnem polju ograje. Panelne zaščitne ograje so lahko izdelane tudi iz prosojnega ali zastrtega lepljenega stekla, ki ima konstrukcijo iz aluminija.

Alu balkonske ograje vzdrževanje enostavno

Zaščitna ograja za balkon – vzdrževanje alu balkonske ograje

Zaščitna ograja za balkon je lepa in kakovostna, kaj pa njeno vzdrževanje? Alu balkonske ograje so nezahtevne za vzdrževanje, ki ga praktično ne potrebujejo. Če vas zanima, kako bi se zaščitna ograja za balkon podala vašemu domu, vam lahko izdelajo vizualizacijo v 3D. Oddajte svoje povpraševanje in dobili boste nasvet glede njihovih izdelkov – popolnoma brezplačno.

Izbira ograj v podjetju Flexvar ima številne prednosti za stranko. S svojimi izkušnjami in znanjem bodo odgovorili na vsa vprašanja, kot so: katera zaščitna ograja za balkon je najboljša za vas, kakšne so možnosti montaže in kakšno je njeno vzdrževanje. Poučili vas bodo tudi, kakšna predhodna priprava je potrebna pred montažo alu balkonske ograje.

Alu balkonske zaščitne ograje so izdelane iz aluminija, ki je trpežen in odporen na korozijo. Te ograje trajajo večno in njihovo vzdrževanje ni potrebno. Po želji stranke jih lahko prebarvajo v katero koli barvo iz RAL-lestvice. Barve so visoko obstojne na vremenske vplive in mehanske poškodbe. Pri Felxvarju vam ponujajo strokovno svetovanje, izris, izdelavo kovinske ograje za balkon in njeno montažo.

Zaščitna ograja za balkon