Moderne kovinske ograje za moderen videz hiše

Moderne kovinske ograje so postale nuja in standard na vseh objektih, tako na domačih hišah kot v vseh drugih stavbah, in razlogov za to je več. Zdi se tudi, da je izbira balkonske ograje enostavna in da pri tem nimamo kaj dosti za premisliti, vendar je zaradi bogate ponudbe ograj za balkon trgovine Flexwar realnost drugačna.

Moderna balkonska ograja

Razni tipi balkonskih ograj

Ponudba trgovine zajema tri glavne tipe balkonskih ograj, glede na to, kako so postavljene letve:

Horizontalne in vertikalne moderne kovinske ograje spadajo med najbolj robustne balkonske ograje. Kakovosten aluminij jim da lep sijoč videz, majhno težo in dolgo življenjsko dobo. Med različnimi in domiselnimi profili letev se za vsako stavbo najde ta prava ograja, ki jo bo vizualno, seveda pa tudi varnostno dopolnjevala.

Panelne aluminijaste zaščitne ograje za balkon odlikuje dejstvo, da nudijo še največjo možno mero zasebnosti, ki vas bo varovala pred radovednimi pogledi z ulice. Izdelane so iz kakovostnega aluminija, na katerem se zaradi dobre spoliranosti površine prstni odtisi ne vidijo. Ker gre za balkonske ograje zaprtega tipa, nudijo tudi največjo stopnjo varnosti.

Panelna balkonska ograja

Zelo priljubljene postajajo tudi steklene balkonske ograje, ki so estetska rešitev za večje količine svetlobe. Kljub temu, da so steklene, so zelo odporne, saj so iz kaljenega ali lepljenega stekla, ki se težko zlomi. Priljubljene so zaradi svojega estetskega videza, in dejstva, da ne prekrivajo fasade, pika na i pa je mnogo boljši razgled, kot ga nudijo moderne kovinske ograje.

Steklena balkonska ograja

Dobra ograja izpolnjuje določene pogoje

Kakovostna zaščitna ograja za balkon mora izpolnjevati določene pogoje. Med tem ko je v preteklosti večina hiš bila opremljena z lesenimi ograjami, so danes bolj priljubljene kovinske. Moderne kovinske ograje za balkon in prav tako steklene imajo namreč mnogo daljšo življenjsko dobo, zaslužujoč predvsem sestavi iz nerjavečih materialov, ki so zelo odporni na zunanje vplive. To pa je izjemno pomembno, saj so balkonske ograje dan in noč izpostavljene vsem vremenskim pojavom, kot so vroče poletno sonce in njegovi UV žarki, močan veter, toča, poledica in tako dalje. Lesene ograje zaradi tega z leti zbledijo in se uničijo, steklene in moderne kovinske ograje pa so bolj trdožive. Dodatno jih odlikuje lastnost, da za lep videz ne terjajo veliko vzdrževanja. Tako bosta varnost in estetska dovršenost objekta vedno na prvem mestu.