Pošlji povpraševanje

Kamini za dnevno sobo so praktični in estetski

Kamini za dnevno sobo domu dodajo občutek topline in domačnosti. Če ste že kdaj sedeli ob kaminu, najbrž dobro veste, kako prijetno atmosfero ustvarjajo. Ljudi že od nekdaj privlači ogenj, saj nam da občutek varnosti. Tudi opazovanje migetajočih se plamenov je nadvse pomirjujoče. Samo predstavljajte si ležati na kavču, piti skodelico vroče čokolade s penicami ali kozarec vina, brati knjigo ali gledati najljubši film, medtem ko vas greje prijetna toplina ognja.

Prav zaradi kamina za dnevno sobo se v mrzlih jesenskih in zimskih dneh marsikdo še bolj veseli prihoda domov. Nič ni lepšega kot uživati v topli in prijetni atmosferi, medtem ko zunaj dežuje ali sneži. Takrat nam je vseeno za zunanji svet, saj smo ob kaminu za dnevno sobo obdani s svojimi najbližjimi. Cena kaminov je dandanes zelo ugodna, zato lahko v takšnem vzdušju uživa prav vsak.

Kamini za dnevno sobo

Kotni kamin na bioetanol polepša celoten prostor

Kotni kamin za dnevno sobo pa ni tako priljubljen le zaradi oddajanja toplote in prijetnega vzdušja, temveč se uporablja kot neke vrste modni dodatek. Moderni kotni kamini (na bioetanol, na drva, na pelete ali na elektriko) izgledajo zelo estetsko, obenem pa lahko popestrijo kar sva prostora naenkrat.

Prav to je ena izmed zelo pomembnih prednosti kotnih kaminov. Zaradi svoje oblike so zelo priročni, saj jih lahko postavimo npr. med dnevno sobo in kuhinjo. Tako nam oranžni plameni polepšajo kuhanje in gledanje televizije. Če izberete kamin z montažo, boste lahko v takšnem vzdušju uživali že v nekaj urah, saj profesionalci to storijo hitro in kakovostno. Cena kamina naj vas ne skrbi, saj je zelo ugodna.

Kotni kamin

Kamini cene - vrste kaminov za dnevno sobo

Odločitev, kateri kamin za dnevno sobo izbrati, je vse prej kot lahka, saj je na voljo širok spekter teh ogrevalnih naprav. Najprej se moramo sploh odločiti, na kakšno gorivo želimo, da deluje, nato pa katera oblika bi najbolj ustrezala naši dnevni sobi. Da ne bi svoje odločitve kasneje obžalovali, naj vam malce svetujemo.

Če je stanovanje majhno ali če sta jedilnica in dnevna soba v istem prostoru, so priporočljivi kotni kamini z montažo. Le-ta je zares estetski in praktičen, poleg tega pa boste v njegovih prednostih uživali v zelo kratkem času, saj je vgradnja zelo enostavna. Na voljo je več različnih velikosti in načinov odpiranja.

Kamin za dnevno sobo, ki je postavljen v kotu, se lahko odpira navzgor, na stran ali pa se vratca celo dvignejo. Slednji način je možen le, če izberete kotni kamin večje velikosti. V primeru, da se odločite za nakup kamina z montažo, vam bodo natančen način odpiranja pokazali že mojstri, ki ga bodo vgradili. Vsi načini odpiranja so sicer zelo praktični, tako da je odvisno le od vaših želja, katerega boste izbrali.

Poleg oblike kamina za dnevno sobo pa morate izbrati tudi nain delovanja. Na drva? Pelete? Elektriko? Vsak izmed njih ima svoje prednosti in slabosti, zato imejte pri nakupu v mislih, da cena kamina ne sme biti poglavitnega pomena. Ne izberite kamina za dnevno sobo le na podlagi cene, saj ni nujno, da vam določen način kurjenja najbolj ustreza.

Čeprav se vam morda zdi, da je kamin na drva najboljša odločitev, saj ga največkrat vidimo v raznih filmih in serijah, pa se morate zavedati, da ga je potrebno čistiti in stalno nalagati drva. Tudi drugi kamini za dnevno sobo niso idealni, zato se morate pred nakupom pozanimati, kaj je za določen kamin z montažo značilno.

Kamini cene

Kotni kamin na bioetanol

Mi vam izmed vseh kaminov za dnevno sobo najbolj priporočamo kotni kamin na bioetanol, saj se ponaša z res super lastnostmi. Ena izmed najpomembnejših v času globalnega segrevanja je, da je prijazen do okolja. Čeprav se morda zdi, da je les naravni material in da s kaminom na drva naravi ne delamo nobene škode, pa to ne drži.

Kotni kamin na bioetanol deluje na gorivo, ki nastane s fermentacijo skladkorja in škroba. Med gorenjem tako nastajajo le vodni hlapi in zelo majhna količina ogljikovega dioksida, tako da je gorenje popolnoma ekološko.

Druga pomembna prednost je, da ga je mogoče dobiti po zelo ugodni ceni. Kamini namreč delujejo na različna goriva, zato moramo pri nakupu upoštevati, koliko goriva porabi in koliko le-to stane. Omenjen trajnostni kamin za dnevno sobo je prav zato tako ugoden, saj v povprečju 1 liter bioetanola gori kar 2 uri in pol. Če torej to vzamemo v ozir, je cena kamina, ki je deluje popolnoma trajnostno, zares nizka.

Tretja prednost tovrstnega kamina za dnevno sobo pa je enostavna montaža. Takšen kamin namreč na potrebuje dimnika, saj ne pride do pravega gorenja, zato je vgradnja hitra in enostavna.

Strokovnjaki jo bodo opravili v pičlih 20 minutah, zato vam toplo priporočamo, da se odločite za kotni kamin z montažo. Cena kamina zaradi tega ne bo prav nič višja, vi pa boste lahko že isti dan uživali v prijetni atmosferi. Pohitite, temperature postajajo vedno bolj zimske.

Kamini z montažo