Copati in kako z udobjem zaščiti vaše ter noge najmlajših

Copati - da ali ne? Copati za dom so tista obutev, o kateri ima vsakdo svoje mnenje. Medtem ko evropska gospodinjstva ne morejo brez njih, čez lužo nimajo nobenih problemov nositi čevljev znotraj hiše. Toda kdo ima prav? Lahko udobje res zaščiti zdravje nog? Je pravilen razvoj otroških nožic res odvisen od dobrega para copatov?

Da, res, je udoben komplet copatov ima velik vpliv na zdravje odraslih, pri otrocih pa poskrbi za pravilen razvoj stopala in noge. Stopala so poglavitna za naše zdravje, saj predstavljajo temelj našega telesa. So zapletena struktura, ki jo sestavlja 30 sklepov, 26 kosti ter več kot 100 kit, vezi in mišic. Njihovo zdravje je ključnega pomena za splošno počutje, saj že najmanjše težave močno vplivajo na kakovost vsakdanjega življenja.

Copati

Zdrava stopala nudijo stabilnost, preprečujejo bolečine ter s tem zmanjšajo tveganje za poškodbe. Zato mnogi strokovnjaki vedno znova poudarjajo pomembnost pravilne obutve - tudi doma. Copati omogočajo stopalom, da zadihajo, počijejo ter si opomorejo za naslednji dan.

V spletni trgovini www.cozy.si podjetja Elmint d.o.o. boste poleg otroških copatov, nogavic, spodnjega perila in drugih daril našli še ponudbo copatov za dom. Usnjeni moški copati, bleščeči ženski copati, tekstilni, kompleti zanjo in zanj so le nekateri izbrani iz pestre ponudbe.

Otroški copati

Kako otroški copati poskrbijo za pravilen razvoj stopal in zaščitijo noge otrok?

Otroški copati Barefoot so trenutno najbolj priljubljena izbira, saj poustvarjajo občutek bose hoje. Zračni, mehki in nedrseči copati bosa noga spodbujajo naraven razvoj otroških stopal z delovanjem mišic, kit, sklepov in kosti. Otroci so neprestano v gibanju, zato je treba poskrbeti, da jih pri tem nič ne ovira. Slaba izbira čevljev ali copat zmanjša gibanje notranjih mišic stopal ter spreminja vzorce hoje otrok.

Barefoot otroški copati prispevajo k pravilnemu oblikovanju in izgradnji nevroloških poti, saj so stopala eden izmed najbolj oživčenih delov telesa. Čevlji pogostokrat ovirajo gibanje stopal ter vplivajo na senzorični razvoj in razvoj ravnotežja. Ključno je, da se otrokom doma zagotovijo udobni copati, ki mu bodo pomagali krepiti mišice, sklepe in vezi ter poskrbeli za zdravo, naravno hojo.

Fleksibilni otroški copati bosa noga ponujajo le najboljše za najmlajše. Izdelani so iz zračnih, lahkih materialov, kot sta 100 % bombaž in notranja podloga iz organskega bombaža s certifikatom GOTS . Globalni ekološki tekstilni standard je vodilni svetovni standard, ki določa stroge okolju in zdravju prijazne pogoje v proizvodnji ter celotni dobavni verigi tekstilne industrije.

Otroški copati Barefoot so zaradi naravnih materialov primerni za vse letne čase. Pozimi toplo objamejo stopalo malčka, poleti pa poskrbijo za ustrezno zračnost. Silikonske pikice na podplatu preprečujejo zdrse in poškodbe med igro, širok prostor za prste pa omogoča njihov pravilen razvoj ter dober oprijem. Otroški copati bodo poskrbeli za maksimalno zaščito ranljivih majhnih stopal v vrtcu ali doma.

Copati bosa noga

Copati za dom zagotavljajo splošno udobje ter brezskrben korak

Ko je govora o pozitivnem vplivu nošenja copat na zdravje, so največkrat osrednja tema otroški copati. Seveda pa slednji niso edini s pozitivnim vplivom na zdravje. Ste vedeli, da po raziskavah priznane blagovne znamke superg, kar 3 od 5 ljudi, kupuje napačno številko čevljev?

Po dolgem dnevu v službi se prileže obutev, ki stopalu nudi ustrezno podporo ter ugodje. Komplet copatov za dom krepi mišice, sklepe ter vezi gležnja in stopala. Njihova naloga je, da poleg splošnega udobja poskrbijo za ustrezno oporo, zmanjšanje pritiska s prstov ter nudijo ustrezno stabilnost.

Ženski in moški copati v spletni trgovini www.cozy.si so ročno izdelani v Sloveniji. Ponašajo se s kakovostno izdelavo, skrbno izbranimi materiali ter kakovostnimi podplati, ki zagotavljajo brezskrben korak. Bogata ponudba izdelkov obsega tudi različna edinstvena darila, kot so bleščeči krzneni ženski copati Copa cop ali komplet Her King & His Queen. Ti so idealni, kot darilo za rojstni dan, obletnico ali valentinovo.

Moški in ženski copati za dom