Udobni pohodni čevlji

Udobni pohodni čevlji - nizki ali visoki, naj bodo kvalitetni

Udobni pohodni čevlji so nekaj, kar je precej težko kupiti, saj od nas zahteva kar nekaj znanja in pozornosti. Kakšne kupiti? Če si lahko privoščimo, kupimo visoke in nizke.

Kakšno obutev potrebujemo je odvisno od tega, ali jih potrebujemo za v gore, ali samo za potepanje po okoliških hribih. Upoštevati moramo tudi zdravstveno stanje naših stopal in gležnjev. Da bo naše potepanje varno in prijetno so pomembni udobni pohodni čevlji.

Kakovosten čevelj je veliko težje izbrati, kot si lahko predstavljamo, saj ima vsak njegov sestavni del pomembno vlogo, o kateri se povprečnemu uporabniku niti ne svita. Različni materiali in številne plasti ter povezave med njimi, lahko predstavljajo namen nošenja, udobje, zaščito in seveda tudi, kako bo čevelj izgledal.

Udobni pohodni čevlji

Nizki pohodni čevlji za stabilen korak

Nizki pohodni čevlji nam omogočajo lahkotnejšo in prijetnejšo uporabo, če nimamo težav z gležnji in smo vajeni hoje na vsaki podlagi. Ti so lažji od visokih in nam omogočajo večjo okretnost. Modeli za v hribe ali gore iz naše ponudbe, imajo edinstven oprijem in Vibram podplat, ki blaži korak in daje občutek udobja.

So nepremočljivi ter podloženi z vodoodporno membrano Sympatex, ki ne prepušča vlage, kljub temu pa lahko stopala dihajo. Torej, so zračni. Prav zato je obutev primerna za nošenje v vseh letnih časih. Nizki pohodni čevlji so obutev, ki jo bomo zagotovo uporabljali tudi za vsakdanjo uporabo.

Visoki pohodni čevlji so primerni, kadar se odpravljamo na zahtevnejši teren. So nekoliko težji, imajo trši podplat, vendar je njihova prednost ta, da nam zaščitijo gležnje. Na njih lahko pripnemo tudi dereze. Absolutno jih obujemo, kadar se odpravimo višje v hribe, na melišča, na strme, blatne terene, mokro skalovje, predvsem pa pri sestopu, saj zaščitijo naš nart in gležnje pred morebitnimi poškodbami. So trpežni in kljub temu udobni pohodni čevlji, s pravilno nego pa jih lahko uporabljamo nekaj let. 

Nizki pohodni čevlji

Visoki pohodni čevlji s katerimi bomo premagovali hribe in velike razdalje

Predvsem moramo pričakovati, da nam bo obutev olajšala potepanja. Vedeti moramo, da bodo visoki pohodni čevlji prenašali našo težo in težo nahrbtnika, ki ga bomo nosili. Zagotavljati nam morajo stabilnost in dober oprijem. Čevlji iz naše ponudbe se ponašajo s kakovostnim Vibram podplatom, ki odlično blaži udarce in zagotavlja dobro stabilnost.

Ko gre za izbiro primerne obutve, je idealno, da želite nekaj, kar je udobno, razmeroma lahko in narejeno za razmere, v katerih se boste večinoma potepali. Vendar pa ni rešitve – ni modela, ki bi vladal vsem. Pri odločanju o tem, katera obutev je prava za nas, je treba upoštevati dejavnike, kot so vrsta stopala, zgodovina poškodb, tovor, telesna teža in okolje, v katerem bomo hodili.

Sintetični ali usnjeni škornji so že leta ena najbolj priljubljenih izbir obutve za hojo v gore ali hribe. Vodoodporni zgornji del je sestavljen iz sintetike ali mešanice sintetike in usnja, kot sta semiš ali nubuk. Vmesni podplati so običajno izdelani iz EVA (etilen vinil acetata) ali poliuretana, ki absorbira udarce. Za trpežne gumijaste podplate sta značilni agresivni usmerjevalni ušesi, ki sta oprijemljivi na spolzkem in razgibanem terenu.

Visoki pohodni čevlji

Kvalitetni pohodni čevlji priznanih in uveljavljenih znamk za lažje terene in gorništvo

Vsak posameznik se bo strinjal, da so za rekreacijo najpomembnejši čevlji, s katerimi poskrbimo za varen in lahkoten korak. Lahko so nizki ali visoki, pomembno je, da so kvalitetni in udobni pohodni čevlji. S pravilno izbiro bomo prišli z izleta zadovoljni in naše potepanje nam bo ostalo v lepem spominu. Vedeti moramo, ali je naša obutev primerna za alpinistične vzpone ali lahkotnejše sprehode. Takšne vam ponujamo mi.

Udobni pohodni čevlji

Da bo odločitev lažja, se sprehodite po naši spletni strani in si oglejte različne modele, ki vam jih nudimo v podjetju Harvey. Za dodatne informacije nas lahko tudi pokličete, ali pa nam pišite. Radi se vam bomo posvetili in vam svetovali o nakupu.

Visoki pohodni čevlji