Tukano humanitarna akcija: »Hrana za zapuščene živali«

Hrana za zapuščene živali je humanitarna akcija podjetij Tukano in Vitakraft Hobby program

Tukano in Vitakraft Hobby program že več let zapored vsako leto izvajata akcijo »Hrana za pse in hrana za zapuščene živali« v zavetiščih po Sloveniji. Na ta način podjetji skupaj s sponzorji skrbita za zapuščene živali ter ozaveščata ljudi, kako pomembna je kvalitena hrana za pse in kvalitetna hrana za muce. Zapuščene živali potrebujejo topel dom, ljubezen in varnost. Poleg tega pa je pomembna tudi kvalitetna nega za živali, da lahko živijo svoje vitalno in zdravo življenje.


Kvalitetna hrana za pse in hrana za muce se donira tudi s pomočjo kupcev. Ker se velikokrat dogaja, da psi in muce končajo v zavetiščih, ker se jih njihovi lastniki naveličajo ali pa ne morejo več ustrezno skrbeti za njih smo želeli, da vseslovenska humanitarna akcija hrana za živali je vzbudi v ljudeh humanost in dobrosrčnost ter tankočutno zavedanje in odgovornost za zapuščene živali. Kupci Tukano centrov so radodarno prispevali hrano za muce in hrano za pse in sicer na način, da so kupci plačali za hrano 10%, Tukano pa je podaril ostalih 90% vrednosti. Zato se Tukano lepo zahvaljuje svojim kupcem za sodelovanje. Hrana za živali v vrednosti več kot 20.000€ je za zavetišča po Sloveniji dobrodošla

Kakovostna hrana za živali je bila letos namenjena tudi za živali v živalskem vrtu Zoo Ljubljana, društvu za zaščito živali Animal Angels; humanitarna akcija »Posvojimo psičke in mucke iz Zavetišča Gmajnice«, v sodelovanju z Radio Ekspres je pomagala, da so zapuščene živali iz Zavetišča Gmajnice našle topel dom. Podarjena hrana za živali pa je novim lastnikom olajšala posvojitev. Poleg tega je bila hrana za živali s strani podjetij Tukano d.o.o. in Vitakraft Hobby program letos podarjena devetim zavetiščem po Sloveniji. Z akcijo »Hrana za zapuščene živali« v zavetiščih po Sloveniji pa bomo nadaljevali tudi v prihodnjem letu.

Vseslovenska humanitarna akcija je bila zaključena na dan živali 1.10.2011 v Tukano, kamor so obiskovalci pripeljali svoje pse in muce, navzoči pa so bili tudi drugi hišni ljubljenčki. Ljubitelji živali v Sloveniji za brezskrbno bivanje živali v zavetiščih.