Sanacija dimnika za varno ogrevanje

Sanacija dimnika za varno ogrevanje - s podjetjem Dimniki Hočevar

Dimniki predstavljajo ene izmed najbolj obremenjenih delov hiše, saj so izpostavljeni različnim vremenskim vplivom, velikim temperaturnim spremembam, vlagi in še marsičemu. Vsak dimnik z leti postane dotrajan, zato je potrebna ustrezna sanacija dimnikov. V kolikšnem času se pokažejo prvi znaki dotrajanosti, je odvisno od različnih dejavnikov - od kakovosti gradnje in materialov dimnika, izpostavljenosti vremenskim vplivom, vrste ogrevalnega sistema pa vse do pogostosti in natančnosti čiščenja.

Zakaj sanacija dimnika?

Sanacija dimnika oz. obnova dimnikov je potrebna zaradi vaše varnosti in bližnje okolice, saj so dimniški požari najpogostejši pojav prav zaradi dotrajanosti dimnikov. Takoj, ko se pojavi nevarnost uhajanja plinov, je potrebna obnova dimnikov, ki mora biti opravljena strokovno in natančno. Obnova je potrebna tudi v primeru, da star dimnik ne zadošča standardom nove kurilne naprave. V podjetju Dimniki Hočevar dimnike saniramo že zelo dolgo, zato lahko popolnoma zaupate našim strokovnjakom.


Obnova dimnikov - kakšna sanacija je najprimernejša?

Obnova dimnikov je možna na tri različne načine:
• obnova dimnikov z inox tuljavo iz nerjaveče pločevine
• sanacija dimnikov s keramično tuljavo
• maltna sanacija dimnikov

Pogosto najprimernejša izbira je obnova dimnika z rostfrei tuljavo. Postopek poteka na način, da se v obstoječi dimnik vstavi inox dimno tuljavo, ki predstavlja izredno hitro, ugodno in učinkovito rešitev. Ponavadi je delo končano že v enem ali dveh dneh. Če je dimnik preozek, se ga prevrta in tako ustrezno razširi. Težava se lahko pojavi, ko dimnik ni zgrajen navpično, temveč je zidan postrani ali »zalomljen«. V tem primeru se vanj vstavi posebna fleksibilna cev iz nerjavečega jekla. Dimniki z inox tuljavo imajo na spodnjem delu pritrjeno posodo, v katero se iztekata meteorna voda in kondenz. Ker gre za moderen dimnik oz. za material visoke kakovosti, je temu primerna tudi izredno dolga življenjska doba.

Poskrbite za vaš dimnik - pokličite nas na telefonski številki 01 438 37 60 ali 041 245 089!

Pokrivamo vse lokacije v sloveniji, Maribor. Ljubljana, Celje, Novo mesto, koper, Kranj