Foto adventni koledar

Odličen način odštevanja dnevov do božiča in novega leta

Ste morda vedeli, da je bilo na prvem adventnem venčku kar 24 svečk? Postavljene so bile na velikem lesenem obročku, kasneje pa še okrašenem z vejicami jelk, ki predstavljajo simbol življenja. Ker pa je bil lesen obroč s 24-imi svečami prevelik za bivalne prostore, se je njihovo število kasneje zmanjšalo na 4.

Z adventnim venčkom pa je močno povezan tudi adventni koledar. Prvi tovrstni koledarji so bili v obliki ure, pri čemer so bili na številčnici posamezni dnevi, od 13. do 24. decembra. Pri vsakem dnevu je bil natisnjen del božične pesmi ali pomenljiv svetopisemski citat. Kasneje so se pojavile prve advente ure z okenci. Prvi modeli adventnih koledarjev s čokoladicami pa so se na trgu pojavili v 50. letih 20. stoletja.

Sodobni adventni koledar

Za današnji čas pa lahko rečemo, da ne obstaja določeno pravilo, kako bi lahko nek adventni koledarček izgledal. Možnosti je nešteto. Vsekakor pa imajo prav vse isti skupni imenovalec, to je 24 okenc, ki so zapolnjeni s sladkimi ponudbami. V zadnjem času se na trgu pojavlja ponudba, kjer si lahko izdelate adventni koledar, na katerem bo vaša fotografija ali pa fotografija vaših najbližjih, prijateljev ali znancev. Le z malo denarja in nekaj domišljije si lahko pričarate koledar, ki bo vzdušje v vašem domu še bolj popestril. Adventni koledar si lahko date narediti v številnih velikostih, 24 okenc pa lahko zapolnite s sladkimi ponudbami po vaši izbiri. Priporočamo, da si izberete čokoladice Kinder ali pralineje Ferrero, ki so med vami v tem trenutku najbolj priljubljene. Polnjenje okenc lahko prepustite tudi mojstru, ki bo posebej za vas naredil najbolj poseben adventni koledar.

Adventni koledarji za praznike

Samostojno oblikovanje adventnega koledarja

Na spletu obstaja podjetje, ki vam ponuja posebno aplikacijo, kjer si adventni koledar lahko izdelate povsem po lastnih željah. Najprej si izberete predlogo, nato naložite svojo fotografijo in vse skupaj podjetju pošljete še v tisk. Izdelan koledar vam podjetje nato pošlje po pošti na dom.

Mamljive različice adventnih koledarjev

Na spletni strani podjetja, ki bo za vas in vašo družino izdelalo adventni koledar po vaših željah, si lahko ogledate štiri najbolj pogoste različice tovrstnih koledarjev. To so adventni koledar premium s pralineji Ferrero, adventni koledar s čokolado Kinder, foto adventni koledar ter koledar z lastnim polnilom. Ne glede na to, za katerega se boste odločili, boste razveselili sebe in svoje najbližje ter jim tudi na ta način polepšali enega od najlepših mesecev v letu.