Pošlji povpraševanje

Varnost in zdravje pri delu - pravice in dolžnosti delodajalca in delavca

Za varnost in zdravje pri delu sta odgovorna tako delodajalec kot delavec. Zakon obema nalaga določene obveznosti, ki večinoma izhajajo iz pravic drugega. Cilj vseh teh zahtev za varnost in zdravje pri delu je zagotoviti čim varnejše delovne razmere. S tem ne samo poskrbimo za varstvo pri delu, temveč zagotovimo kakovosten delovni proces, katerega posledica je tudi kakovostno opravljeno delo (izdelki ali storitev). Za izobraževanje, pregled delovne opreme in splošno skrb za varnost mora poskrbeti strokovni delavec za varnost pri delu, ki je lahko zaposlen v podjetju, lahko pa ga podjetje najame pri zunanjih izvajalcih, tudi v podjetju Antiriziko.

Pregled delovne opreme za varnost in zdravje pri delu

Varnost in zdravje pri delu - pregled opremeV okviru varstva pri delu je ena najpomembnejših zahtev redno pregledovanje, servisiranje in posodabljanje delovne opreme. Sem seveda spada skrb za stroje, orodje, zaščitno opremo, pa tudi druge pripomočke, ki vplivajo na kakovost dela, na primer računalnike, opremo prostora itd. Za varnost in zdravje pri delu s stališča opreme mora po eni strani poskrbeti delodajalec, ki mora zagotoviti ustrezno opremo, odgovornost zaposlenega pa je, da opremo uporablja v skladu z navodili, da delodajalca opozarja na morebitne nepravilnosti in da upošteva nasvete, ki mu jih posreduje strokovni delavec za varnost pri delu (zunanji ali notranji).

Varnost in zdravje pri delu z našo pomočjo

V podjetju Antiriziko se ukvarjamo z različnimi storitvami, ki zagotavljajo varnost in zdravje pri delu v različnih podjetjih. Strokovni delavec za varnost pri delu lahko izvede teoretično in praktično usposabljanje in preverjanje znanja zaposlenih, izdelamo vam lahko podlage za izjavo o varnosti z oceno tveganja in opravimo pregled delovne opreme. Varstvo pri delu je v vsakem podjetju nujen del uspešnega poslovanja, zato poskrbite, da bosta pri vas varnost in zdravje pri delu na prvem mestu - tudi s pomočjo podjetja Antiriziko. S pravim partnerjem je to enostavno!

Oglejte si našo ponudbo na spletni strani.

Antiriziko | Varnost in zdravje pri delu, varstvo pri delu, pregled delovne opreme, strokovni delavec za varnost pri delu.