Pisarniški stol za optimalno udobje

Pisarniški stol je danes za mnoge ljudi nepogrešljiv »delovni pripomoček«, saj se povečuje število tistih, ki večino svojega delavnika presedijo, seveda pa se pogosto uporablja tudi v prostem času, ki je postal neločljivo povezan s takšnimi in drugačnimi zasloni. Kaj torej izbrati, da boste dobili zares največ za svoj denar? 

Moderni pisarniški stolVsekakor je izjemno pomembno, da uporabljamo kvaliteten pisarniški stol, še posebej če na njem presedimo zelo velik del svojega dneva. V prvi vrsti je to ključno za ohranjanje zdrave hrbtenice. Varčevanje na račun kakovosti se v tem primeru nikakor ne splača, saj s tem tvegate kronične bolečine, ki lahko močno zmanjšajo vašo storilnosti. Tudi nasploh pa bo vaše dnevno počutje mnogo slabše, pri delu boste manj zbrani, sčasoma pa se bo vaša drža močno poslabšala. Včasih pride celo do resnih okvar, ki so nepopravljive. Dober pisarniški stol zagotavlja optimalno podporo našemu hrbtu, predvsem ledvenemu predelu. Mnogokrat pa je smiselno še posebno naslonjalo za glavo, saj s tem razbremenimo vrat, ki je pri sedečem delu, katerega sestavni del je večinoma dolgotrajno strmenje v zaslone, prav tako izredno obremenjen.

Kdaj izbrati poseben ortopedski pisarniški stol?

Po povedanem se morda sprašujete, ali vse to pomeni, da potrebujete ortopedski pisarniški stol. Verjetno veste, da so modeli, ki se oglašujejo kot ortopedski, običajno izredno dragi. Izkušnje tistih, ki so se kljub ceni odločili za nakup, pa so velikokrat deljene. Pri tem je treba vedeti, da so ortopedski modeli načeloma namenjen »aktivnemu sedenju«. To pomeni, da nas skorajda silijo, da sedimo zelo vzravnano, v ortopedsko optimalni drži, ki jo je vsekakor pomembno »vaditi«, vendar si je težko predstavljati, da bi lahko na primer v tem položaju vztrajali celoten 8-urni delovnik. Tako se ortopedske izvedbe večinoma bolj priporočajo za krajše časovne intervale, pri daljšem sedenju pa jih je smiselno kombinirati z nekoliko bolj klasičnimi vrtljivimi pisarniškimi stoli, ki pa morajo še vedno ustrezati visokim standardom kakovosti. Hkrati pa morate upoštevati, da niti najbolj kvaliteten pisarniški stol ne more nadomestiti rednih odmorov. Med delom si zato večkrat vzemite čas za krajše razgibavanje – hrbtenica vam bo izjemno hvaležna!

Pisarniški stoli za sejno sobo

Vrtljivi pisarniški stoli za vse starosti in zahteve

Vas zanimajo vrhunski vrtljivi pisarniški stoli po dostopnih cenah, namenjeni ljudem različnih starosti, navad, potreb in z različnim zdravstvenim stanjem?

Podjetje 2D ambienti ponuja premišljeno zasnovano pisarniško pohištvo, ki zadovolji najzahtevnejše uporabnike.

Pisarniško pohištvo

Mnogi modeli so ergonomsko zasnovani, zato je udobje še večje. Prilagajajo se optimalnemu položaju našega telesa med sedenjem in vas hkrati nevsiljivo »spodbujajo« k temu, da ste med delom bolj pozorni na svojo držo. Zagotovljena bo opora na kritičnih mestih, ki so običajno najbolj obremenjena. Na koncu dneva boste zato čutili precej manj bolečin in nelagodja. Kljub dolgotrajnejšemu delu ne boste povsem izžeti, kot se vam to morda dogaja trenutno. Izbirati je mogoče med različnimi materiali, dizajni ter barvami. Dvižni mehanizmi omogočajo enostavno prilagajanje višine, da bo vaš položaj zares optimalen. Seveda pa vam nudimo tudi kakovostne pisarniške mize različnih lastnosti.