Ortopan slikanje - Ljubljana


Ortopan slikanje oziroma ortopantomografsko slikanje je namenjeno izdelavi panoramskih rentgenskih posnetkov zgornje in spodnje čeljusti. Iz tega zobozdravnik lahko opazuje stanje zob in korenin, kostno strukturo in obzobna tkiva.

Zobozdravnik lahko že s prostim očesom vidi veliko o stanju zob in ustne votline, vendar pa je veliko lahko očem tudi skrito. V tem primeru je odlična rešitev ortopan slikanje, saj takšna slika pove veliko ne le o samem stanju zob temveč tudi o možnih težavah, ki se že napovedujejo, niso pa še prodrle na površje.

Z ortopan posnetkom je omogočena bistveno boljša diagnostika in posledično tudi bistveno boljše odpravljanje vzroka za nastale težave z zobmi.

Ortopan Ljubljana – v zobozdravstvenem centu Babit vam poleg ortopan slikanja nudijo tudi intraoralno kamero ter klasični zobni rentgen. Za rentgen uporabljajo RVG aparaturo (radioviziografija), pri kateri je ključen podatek za pacienta ta, da je škodljivo sevanje rentgenskih žarkov nekaj stokrat manjše kot pri klasičnih aparatih.

Ortopan slikanje je torej ključnega pomena za hitro preveniranje, še učinkovitejše zdravljenje in posledično lepši in bolj zdrav nasmeh.

Zobozdravstvo Babit d.o.o., povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Naslov
Kolezijska ulica 25
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
01 283 61 70
Seznam fraz
ortopan, ortopan slikanje, ortopan Ljubljana
ZEMLJEVID