Pošlji povpraševanje

Prednosti sušilne naprave

Sušilni postopek se začne z ogrevanjem lesa (svež les - 90% vlage ali več), ki v naslednji fazi samodejno preide v kombinacijo podtlačno kondenzacijsko konvekcijskega sušenja z delno zračno izmenjavo ter po doseženi željeni končni vlagi v lesu (pod 8%) preide v status kondicioniranja in ohlajanja. Les je tako pripravljen za takojšnjo predelavo.

Napredna in učinkovita naprava dosega visoko kvaliteto posušenega lesa na željeno končno vrednost vlage v lesu, ob tem pa se odlikuje znizkoporabo (samo) električne energije, s kratkim časom sušenja in z okolju prijaznim delovanjem.

Futura® in njeno polnjenje

Sušilna naprava Futura imata bruto volumen sušilnega prostora

16 m3 (580 x 210 x 150 cm) - model TL ter

24 m3 (630 x 210 x 200 cm) - model TLH.

Polnjenje poteka tako, da k sušilnici priključimo nakladalna vodila, na namenske vozičke naložimo les željenih dimenzij, sušeče elemente v zložaju pa ločimo z namenskimi nerjavečimi kovinskimi letvami (patentirane, debeline 1,6 cm, iz inox pločevine), ki s svojo konstrukcijo omogočajo vzdolžen prepih ter sušenje tudi pod letvijo in s tem preprečujejo obarvanje lesa zaradi letvičenja.

Futura omogoča optimalno izrabo volumna sušilnice

Sušenje se izvaja v klimatsko popolnoma nadzorovanem prostoru sušilne komore.

Glede na vrsto, debelino in začetno vlažnost lesa naprava samodejno ustvari in zelo natančno vzdržuje zahtevano klimo sušilnega prostora tako, da se les vztrajno in enakomerno suši do željene končne vlage.

Merilniki nameščeni v sušilni komori

Mobilnost naprave

Futura ima patemntirano tudi mobilnostKonstrukcija sušilne naprave Futura je v obliki standardnega kontejnerja.

Le-ta nam omogoča prevoz po standardnih kontejnerskih transportnih sredstvih, zato je namestitev ali premestitev sušilnice na novo lokacijo hitra in preprosta.

Za postavitev sušilnice ne potrebujete gradbenega dovoljenja.

Enostaven zagon in upravljenaje naprave

Ko se napravo dostavi uporabniku, jo le-ta postavi na ustrezno željeno mesto, priklopi na električno omrežje in prične z uporabo po priloženih navodilih za uporabo.

TL in TLH model Futura

Modularnost naprave

Z več enotami sušilnih naprav Futura lahko zadovoljimo tudi večje potrebe po suhem lesu in hkrati omogočimo uporabniku sušenje različnih vrst in dimenzij lesa, potrebo po manjšem skladiščnem prostoru ter omogočimo večjo prilagodljivost trenutnim potrebam v nadaljnji predelavi ali prodaji za trg.

Modularnost naprave

Krmiljenje in nadzor delovanja naprav poteka preko PC računalnika. Uporabnik v priloženemu programu samo določi vrsto, debelino ter zahtevano končno vlažnost lesa, vse ostalo opravi naprava samodejno.

Sušilna naprava deluje preko vgrajenega krmilnega računalnika (PLC), kateri na podlagi vnesenih algoritmov in receptur krmili sušilno napravo. Trenutnemu stanju vlage v lesu se naprava vsakokrat prilagodi samodejno, zato je možnost sušenja lesa ne glede na njegovo začetno vlažnost. Glavna prednost je seveda sušenje svežega lesa - kateri vsebuje 90 ali več % vlage!

Komunikacija oz. nadzor večjega števila sušilnih naprav (v sušilnem centru) se lahko opravlja le preko 1 računalnika (PC).

Dodatne inormacije in predstavitveni katalogi v tujih jezikih na tej povezavi!

Vse omembe vrednosti v predstavitvi so informativne!