Velike sedežne garniture na U in prednosti, ki jih prinašajo v stanovanje


Verjetno si večina ljudi v svoji dnevni sobi želi velike sedežne garniture, ki bo ponujala obilico prostora. Idealno izbiro, ob predpostavki, da prostor to dopušča, predstavljajo sedežne garniture na U. Gre za takšne, ki lepo objamejo celoten prostor, hkrati pa ponudijo zares veliko površin za sedenje, ki jih lahko s pridom izkoristimo tako za počitek kot tudi za sprostitev ob gledanju najljubšega filma ali pa za druženje z našimi najdražjimi, poleg tega se lahko pohvalijo še z drugimi prednostmi. Sedenje na njih je zelo udobno.

Veliko modelov ponuja tudi marsikatero “skrito čarovnijo” v obliki izjemno prostornega predala ali pa morda skritega ležišča, ki ga lahko po potrebi uporabimo.

Kljub vsemu pa nakup sedežne garniture na U ni tako preprostost, kot se morda sprva sliši. Nakup tako z organizacijskega kot tudi s finančnega vidika ne predstavlja majhnega zalogaja, zato je potrebno o vsem skupaj zelo dobro razmisliti, preden se zares odločimo o tem, katero U sedežno garnituro izbrati.


velike sedežne garniture

Izbira sedežnih garnitur, ki nam jo trg ponuja, je pravzaprav neomejena

Tržišče nam dan danes ponuja pestro izbiro oblik, barv in materialov med katerimi lahko pri nakupu sedežne garniture v obliki U izbiramo. Če bomo jo postavili v prostor, ki je nekoliko bolj zaprt, se je pametneje odločiti za svetlejši ton barve, saj bo prostor ob veliki sedežni garnituri svetle barve lažje zadihal. Če je prostor odprt in velik, se lahko seveda odločimo tudi za temnejšo.

Vsekakor pa pri tem, ko izbiramo pravšnjo barvo za U sedežno garnituro, ne smemo pozabiti možnosti različnih barvnih kombinacij, ki so v zadnjih letih precej popularne. Veliko ponudnikov dan danes slednje ponuja v modulih. Tako se lahko odločimo za kombinacijo različnih barv in celo materialov ter z njihovo pomočjo ustvarimo razgiban kos pohištva, ki bo krasil naš dnevni prostor.


Kakšne so naše možnosti pri izbiri materiala velike sedežne garniture?

Seveda se je ob pravilni izbiri barve potrebno odločiti tudi za material, iz katerega bo izdelana. V grobem lahko izbiramo med usnjenimi in takšnimi, ki so izdelane iz tkanine. Tako v kategoriji usnja kot tudi v kategoriji tkanin lahko najdemo podkategorije posameznega materiala, ki se med seboj razlikujejo po trpežnosti, kvaliteti in s tem nujno tudi po ceni. Potrebno pa je poudariti, da danes ne velja več nekoč znano pravilo, da so sedežne garniture narejene iz usnja, kvalitetnejše od tistih, narejenih iz tkanine.


sedežne garniture v obliki u

Razlike se pokažejo že v vzdrževanju različnih materialov

Se pa tkanina in usnje precej razlikujeta glede na vzdrževanje, ki ga velika kotna sedežna garnitura potrebuje, da bo dalj časa ohranila čudovit videz. Usnjena zahteva redno brisanje z vlažno krpo, vendar je to hkrati tudi to, kar potrebuje. Tu in tam jo je priporočljivo namazati s kremo za usnje, ki jo priporoča proizvajalec.

Na drugi strani je sedežno garnituro, ki je izdelana iz tkanine, potrebno sesati, saj se bo v nasprotnem primeru naprašila. Madeži, ki bi potencialno lahko nastali, se bodo s površine usnja enostavno obrisali, saj usnje ni tako vpojno kot tkanina. Pri slednji bomo v primeru madeža naleteli na več težav, saj se bo madež vpil v tkanino in odstraniti ga bo težje. Res pa je, da je usnjena sedežna garnitura precej bolj občutljiva na praske in mehanske poškodbe, ki jih bomo na tistih iz tkanine le redko opazili.

Vidimo lahko torej, da je o izbiri materiala potrebno tehtno razmisliti. Prilagoditi se moramo tako svojim željam o izgledu kot tudi možnostim, ki nam jih ponuja dom. Če imamo doma na primer hišnega ljubljenčka, je sedežna garnitura iz tkanine veliko bolj racionalna izbira.

V zadnjih letih na popularnosti spet pridobivajo sedežne garniture iz žameta. Namreč takšne, ki so izdelane iz temno zelenega, modrega ali bordo rdečega žameta so postale pravi hit. Velikokrat se stranke odločijo tudi za zanimive kombinacije z blazinami, ki bodo prostoru dodale tisto piko na i. Vsekakor pa lahko veliko sedežno garnituro kombiniramo tudi z udobnim foteljem, ko bo večji prostor elegantno zapolnil.


Velike sedežne garniture v obliki črke U in številni dodatki, ki jih lahko izberemo

Velike sedežne garniture pa se lahko pohvalijo še s številnimi dodatki. Nekateri prisegajo na takšne s predali. Ti so res zelo priročni. Vanje lahko namreč spravimo predmete, ki bi nam sicer v dnevni sobi ali drugod po stanovanju jemali veliko prostora, a jih pogosto ne uporabljamo. Ko jih potrebujemo so nam pa kljub vsemu relativno pri roki.

Nemalokrat pa se stranke odločajo tudi za sedežne garniture v obliki črke U z ležišči. Le-ta so izjemno iskana, saj nas bodo marsikdaj rešila zadrege, v kateri se znajdemo, ko se na vratih pojavi nenapovedan obisk.


sedežne garniture na u