Udobne sedežne garniture z izgledom po vaših željah

Sedežne garniture so srce vsake dnevne sobe – pogosto pa kar srce doma. Poleg jedilne mize je namreč prav to tisto območje, kjer se najpogosteje zbere vsa družina. Nakup tega kosa zato zahteva kar nekaj premisleka o idealni kombinaciji lastnosti, ki bo združevala praktični in estetski vidik. Prav tako morate imeti v mislih koliko ljudi bo na njej sedelo in kakšen tip lahko izberete glede na karakteristike vašega prostora. Prepričani smo, da se na račun udobja ne bi smeli odpovedati želenemu dekorativnemu učinku – ali obratno. Zlahka imate namreč oboje.


Usnjene sedežne garniture ali tkanina? Kateri material je najboljša izbira?

Pri izbiri materialov je smiselno upoštevati različne dejavnike. Poleg estetskega učinka, ki ga želite doseči, je vsekakor pomembno tudi to, kakšen je material na otip oziroma koliko udobja zagotavlja. Eden izmed dejavnikov, ki ga morate imeti nedvomno prav tako v mislih, pa je še to, koliko časa in energije ste pripravljeni vložiti v vzdrževanje. V preteklosti so bile najbolj razširjene usnjene sedežne garniture, vendar pa se danes pojavlja vse več materialov, ki prav tako uspešno pričarajo luksuzen občutek v prostoru in imajo dolgotrajno kakovost.

Zanimiva alternativa usnjenim sedežnim garnituram so lahko denimo moderne kotne sedežne garniture iz blaga, ki so dobavljive v različnih barvah in katerih pomembna prednost je, da so na otip izjemno udobne in mehke. Mnoge se ponašajo z oznako vegan, ki pomeni, da so okolju prijaznejše, saj niso narejene iz živalskega materiala, kamor spada usnje. Usnju se namreč zaradi večje ozaveščenosti o dobrobiti živali počasi odreka celotna industrija izdelave pohištva oziroma ta poskrbi za visoko kvalitetno usnje, kjer je za živali bilo dobro poskrbljeno in lahko sledimo njegovemu poreklu. Končna odločitev pa je seveda vaša, odvisna od vašega okusa in zahtev.


usnjene sedežne garniture

Kotne sedežne garniture z ležiščem so še posebej udobne in izkoristijo prostor

Seveda pa izbira vrste in barve materiala še zdaleč ni edino, o čemer morate razmisliti. Verjetno celo pomembnejša je odločitev glede primernih dimenzij in postavitve. Težava se lahko pojavi tako v primeru premajhnega kot prevelikega pohištva. Upoštevati je torej treba velikost in obliko prostora, da lahko izberete kos, ki bo dovolj prostoren, vendar ne bo povzročil občutka prenatrpanosti.

Večinoma so še posebej dobra izbira usnjene kotne sedežne garniture v obliki črke L. S kotno postavitvijo namreč izkoristimo prostor, ki bi ostal sicer najverjetneje neizkoriščen. Za takšne se največkrat odločijo ljudje, ki živijo v blokovskih stanovanjih, kjer prostora navadno ni na pretek. Če pa bi želeli obenem poskrbeti za to, da bodo imeli vaši gostje vedno na voljo dovolj prostora za udoben počitek, pa vam priporočamo kotne sedežne garniture z ležiščem.


kotne sedežne garniture z ležiščem

Nakup modela na zalogi in 100% garancija najnižje cene

V naših salonih se prilagodimo željam vsakega kupca in vam pomagamo pri tem, da najdete opremo, ki bo zares narejena po meri vašega doma. Ena izmed možnosti je naš raznolik nabor modelov, ki so na zalogi. V njem boste našli kotne sedežne garniture in druge oblike, ki so na voljo v različnih materialih in barvah. Med drugim so del stalne ponudbe tudi usnjene sedežne garniture z ležiščem. Splošno pa jih delimo na klasične in moderne modele. Pri čemer so moderni ostrejših linij in dizajna v skladu s trenutnimi modnimi smernicami in inovacijami.

V primeru nakupa enega izmed modelov iz stalne zaloge je možna še posebej hitra dobava. To pomeni, da bomo model, za katerega ste se odločili, kar se da hitro dostavili na izbrani naslov. Za povrh pa vam ob nakupu modelov, ki so na zalogi, ponujamo vse prej kot zanemarljive popuste. Med našo široko ponudbo sedežnih garnitur, boste zagotovo našli pravo zase.