Pošlji povpraševanje

Steklena ograja nudi eleganten in moderen videz

Zunanje steklene ograjeNotranje steklene ograje

Steklena ograja ima številne prednosti pred uporabo drugih materialov. Zanjo se odloča čedalje več uporabnikov, saj daje eleganten in moderen videz. Hkrati pa gre za element, ki v prostoru ali na prostem deluje dokaj minimalistično. Prosojnost stekla daje tudi odlično podlago za prost prehod svetlobe. Steklene balkonske ograje so za tiste, ki želijo upoštevati najnovejše trende že skoraj nuja. Prav tako steklena notranja ograja da prav posebej pridih stanovanju in omogoča kombiniranje z različnimi materiali in barvami.

Steklene balkonske ograje za maksimalno osvetlitev

Prednost zunanje steklene ograje je v tem, da taka ograja svetlobo prepušča v celoti. Tako ograjo vam bo ponudnik izdelal po naročilu. Pri tem se bo v celoti prilagodil vašim željam in obstoječi situaciji. Pri izdelavi takih steklenih ograj se uporabljajo različni tipi stekel. Izbirate lahko med prozornim, takim brez zelenega odtenka in jedkastim satiniranim steklom. Debelina stekla je pri tem lahko 8 ali 10 mm. Gre za kombinacijo lepljenega in kaljenega stekla.

Prednosti steklene ograje za stopnice ali balkon

Kot omenjeno že na začetku, je steklo v zadnjem času izjemno priljubljen element v stanovanju. Omogoča številne kombinacije, saj se dobro ujema tako z lesom, kamnom in tudi z raznimi kovinami in zlitinami. Poleg tega, da daje pridih elegance, pa je v vlogi ograje ali balkona pomembno izpostaviti tudi njegovo funkcionalnost. Zagotavlja varnost in zaščito. Take ograje pa so hkrati dokaj nevidne. Zato se pogosto uporabljajo v želji, da bi izpostavili neke druge elemente, ki se nahajajo v v bližini. Ne smemo pozabiti tudi na občutek lahkotnosti in zračnosti, ki ga steklo kot tako pričara. 

Steklena ograja za stopnice

Če ste navdušeni nad najnovejšimi trendi, potem je steklena ograja vsekakor odlična izbira.

Izvedba notranjih in zunanjih steklenih ograj

Steklene ograje se lahko izvede na različne načine. Ločimo dva sistema pritrditve takih ograj.

V prvem primeru bo ponudnik izdelal samonosno stekleno ograjo, ki bo narejena iz kombinacije lepljenega in kaljenega stekla. Pri tem bo debelina 8 + 8 mm ali pa 10 + 10 mm. Pri tem načinu je steklo točkovno vpeto s posebnimi, temu prilagojenimi vijaki. Lahko pa je tudi vgrajeno v profil z masko. Gre za U profil iz jekla ali aluminija.

Obrnite se na steklarstvo Šiško

Drug sistem vključuje metodo, ko je steklena ograja postavljena na posebnih kovinskih stebričkih. Uporabi se steklo debeline 8, 10 ali 12 mm. Tako pripravljeno steklo je enojno. Uporablja se kot polnilo. Druga možnost je raba kombinacije lepljenega in kaljenega stekla. Debeline so v tem primeru 5-5, 6-6 ali 8-8 mm.

Steklene notranje ograje skladne s strankinimi željami

Ponudnik je precej fleksibilen glede načina izvedbe steklene ograje za stopnice ali za balkon. Zato je na stranki, da določene stvari premisli, preden se odloči za nakup. Za tako ograjo se je smiselno odločiti, ko ta paše v prostor, kjer je načrtovana. Razmislite, kakšna bo funkcija te ograje. Kaj želite z njeno vključitvijo v prostor doseči? Ko se odločite za tip izvedbe, naj vam bo na prvem mestu kakovost in funkcionalnost ograje.

Stekleni izdelki po meri >>

Smiselno je, da tako prek spleta kot v živo ogledate prostore, v katerih je uporabljena taka ograja. Tako boste ugotovili, kateri slog vam je najbolj pisan na kožo v primeru steklenih notranjih in zunanjih ograj. Posvetujte pa se tudi s strokovnjaki. Ti vam bodo lahko predlagali najbolj smiselno rešitev za vaš konkretni primer.