Odori d. o. o.

Odtis narave.

Bio naravni detergent je varen za zdravje ljudi in planeta

Naravni detergent je preprosto najboljša izbira za vsak dom, ker prinaša toliko prednosti, da jih ne gre spregledati. Iz popolnoma vseh vidikov ste z uporabo naravnega detergenta za ročno pomivanje posode na boljšem tako vi kot vaši bližnji, otroci, hišni ljubljenčki in celoten planet.
 
Bio naravni detergent je namreč izdelan z mislijo na zdravje posameznika in na ohranjanje narave, ki smo jo s kopico škodljivih snovi že zelo preobremenili in zastrupili, zato je skrajni čas za bolj ozaveščeno delovanje na vsakem koraku, saj se nam posegi v naravo in delovanje proti njej vedno vrnejo. 

Podjetje Odori si je za svoje vodilo izbralo prav sožitje z naravo in spoštovanje do nje, zato izdeluje 100-% naravne izdelke za dom in nego, med temi izvrstnimi izdelki sta tudi popolnoma biorazgradljiva naravna detergenta za strojno in ročno pomivanje posode.

naravni detergent

Vsaj pet razlogov je, zakaj v kuhinjo sodi naravni detergent

Pomivanje posode je v vsakem domu vsakodnevna obveza, zato ni vseeno, kakšen detergent uporabljate. Morda ste kdaj pomislili, da bi lahko začeli uporabljati naravnejšo različico, ki ne škoduje vam in okolju, a ste oklevali, ker niste bili prepričani, da bi bila lahko vsaj tako učinkovita kot običajne vrste čistil. 

Kakšne so torej očitne prednosti detergentov iz naravnih sestavin? V običajnih je polno kemikalij, ki se spirajo skozi odtok in škodujejo nam, vodnim živalim in vodotokom, ker vseh kemikalij ni mogoče prečistiti.

Detergent za ročno pomivanje posode in prav tako za pomivanje posode v pomivalnem stroju, ki je narejen iz izključno naravnih, netoksičnih sestavin, je prijazen do okolja. 

Bio naravni detergenti so biorazgradljivi, kar pomeni, da se v okolju v kratkem času razgradijo, ne da bi puščali za sabo škodljive snovi in tako škodili planetu.

Tudi pri embalaži se pri naravnih čistilih uvajajo okolju prijazne rešitve – plastenke iz recikliranih materialov ali njihova ponovna uporaba, kot to prakticira podjetje Odori. 

Drugi razlog je, da ste lahko pri ekoloških čistilih prepričani, da niso preskušana na živalih in jim niso prizadejala trpljenja, kar pri standardnih ni samoumevno.

In tretji razlog: koža vam bo ob uporabi naravnega detergenta hvaležna, saj so nežni do kože – raztapljajo maščobo in umazanijo, ne poškodujejo pa kožne povrhnjice. Običajni detergenti pa vsebujejo kemikalije, kot so SLS, formaldehid in sintetične dišave, ki povzročajo draženje in izsuševanje kože.  

detergent za ročno pomivanje posode

Umazanija in maščoba? Naravni detergent je zmagovalec

Četrti razlog skrbi marsikoga: ali je detergent za ročno pomivanje posode iz popolnoma naravnih sestavin enako učinkovit kot standardni?

Ta skrb je odveč, saj naravni detergent zlahka opravi z vsemi vrstami ostankov hrane in maščobo, se odlično spira in na posodi ne pušča sledi toksičnih snovi. 

Tega za standardnega žal ne moremo zatrditi, saj se rad oprime posode in se težko spere s površine, s takšne posode pa potem jeste ali v njej kuhate – in kje končajo ostanki s kemikalijami nasičenega čistila? Žal v vašem želodcu, kar je še posebej nevarno za majhne otroke. 

In tu je še peti razlog oziroma prednost naravnih rešitev: z bio naravnim detergentom ne škodujete najmlajšim, brez skrbi umijete dojenčkove posodice in stekleničke, ne da bi se bali ostankov kemikalij. Tudi za vaše štirinožne prijatelje so naravne rešitve najboljše za njihovo varnost in zdravje. 

Na vseh področjih torej pridobite s prehodom na čistila z naravnimi sestavinami, preprosto so zmagovalna izbira, ker veste, kaj je v njih. In nič ne šteje več kot zdravje in varno okolje v domu ter zavedanje, da s svojimi dejanji ne škodujete naravi.

Z bio naravnim detergentom do sijoče posode  

V podjetju Odori so razvili odličen detergent za ročno pomivanje posode Cvetlica, ki je popolnoma naraven, veganski, biorazgradljiv, iz ekoloških sestavin in je certificiran ter prijazen do okolja. 

Učinkovite rastlinske učinkovine zagotavljajo hitro raztapljanje maščob in odstranjevanje umazanije s posode, tako da je ta bleščeče čista in varna, brez nevarnih kemikalij, kot so klor, fosfati, parabeni, encimi in pa sintetične dišave – namesto njih bo prostor ob umivanju posode napolnil prijeten cvetlični vonj naravnih eteričnih olj.

Podjetje svetuje, da ga uporabljate varčno, v štiri litre vode ga kanite okoli dve mililitra, pred pomivanjem pa odstranite vse ostanke s posode. Z njim lahko očistite tudi druge površine v kuhinji, zlasti je primerno za kuhinjsko korito.

Da bo vaše pomivanje posode še bolj okolju prijazno, pa pomivajte z biorazgradljivo gobico.
Poleg detergenta za ročno pomivanje posode si lahko pri tem podjetju priskrbite tudi tekoči gel za strojno pomivanje posode Limeta, ki je prav tako iz ekoloških sestavin, biorazgradljiv in narejen na rastlinski osnovi ter ne vsebuje škodljivih kemikalij. 

Posoda bo po pranju popolnoma očiščena in sijoča, saj njegove učinkovine učinkovito delujejo proti hudi umazaniji in maščobi ter proti vodnemu kamnu. Še sreča, da ima narava na zalogi toliko učinkovin, ki jih lahko uporabimo sebi v prid in pri tem ne škodujemo ne sebi in ne njej. 

bio naravni detergent