Električni konvektor

Električni konvektor in njegove prednosti

Električno ogrevanje se je izkazalo za varno in udobno rešitev, ki je primerna za prav vsak prostor. Tudi postavitev ogrevalnega sistema ne zahteva dodatnih stroškov za inštalacijo. Dokazano je, da je sistem ogrevanja z električnimi konvektorji ena od najbolj ekonomičnih rešitev, tako za novogradnje kot tudi za adaptacije.

Konvektorski radiatorji vam tako omogočajo udobno, varno in učinkovito gretje. Poleg tega pa še enostavno uporabo in zelo majhno porabo električne energije. Sistem je prijazen ne samo do uporabnikov, temveč v veliki meri tudi do našega okolja. V današnjem prispevku bo imel glavno vlogo električni konvektor s sobnim termostatom, ki vam ga bomo nekoliko natančneje predstavili.

Številne prednosti električnega konvektorja

V nadaljevanju prispevka vam predstavljamo bistvene prednosti, s katerimi se ponaša električno konvektor. V prvi  vrsti omogoča varčno, hitro in učinkovito ogrevanje prostorov, in sicer brez odvečne porabe energije. To mu omogoča zelo natančen termostat. Serijsko vgrajen varčevalni modul pa mu omogoča še številne druge prednosti in napredno regulacijo temperature v določenem prostoru.

Namestitev konvektorja je zelo preprosta in vam nudi udobno uporabo. V praksi to pomeni, da omogoča enostavno montažo na želeni prostor. Lahko ga namestimo na zid ali uporabimo v več prostorih, če je premičen na kolescih.

Pravilna nastavitev timerja omogoča brezskrbno uporabo skozi celo sezono. Tudi vzdrževanje in čiščenje take naprave je zelo preprosto. Med delovanjem se namreč nabira manj prahu kot pri klasičnem radiatorju.

elekltrični konvektor s sobnim termostatom

Električni konvektor se ponaša tudi z zelo visoko obliko varnosti. Izdelan je namreč v skladu z zelo strogimi varnostnimi pravili in predpisi. Njegovo ohišje ne vsebuje ostrih robov. Prav tako se nikoli ne segreva na zelo visoko temperaturo. Varnostni termostat omogoča zaustavitev delovanja radiatorja, če slučajno pride do prevelikega povišanja temperature. Vanj je vgrajena tudi dvojna električna zaščita in še zaščita proti zmrzovanju.

Električni konvektor je lepega sodobnega izgleda. Njegov tanek dizajn, tiho delovanje in primerna barva se prilegajo prav vsakemu od prostorov. Tudi take lastnosti so še kako pomembne, predvsem pa za tiste najbolj zahtevne kupce.

Konvektor te vrste se lahko uporablja tudi v kopalnici, saj spada v poseben razred električne zaščite. To v praksi pomeni, da je zaščiten tudi proti škropljenju vode in je kot tak namenjen tudi za kopalniške prostore.

Za ogled številnih električnih konektorjev imate na razpolago tudi splet. Na njem si lahko na spletnih straneh različnih podjetij, ki se ukvarjajo tudi z njihovo prodajo, preberete še več. Poleg tega si jih lahko ogledate tudi na realnih slikah.