Aluminijaste ograje za vrt in drsna dvoriščna vrata so trpežna in ugodna


Postavitev ograje za vrt spada k osnovni ureditvi zunanjega prostora in šele z njo se ustvari v okolici hiše vtis zaključene celote. Ker da izbira dvorišču končno podobo in je prvo, kar vidijo obiskovalci in mimoidoči, je zelo pomembno, da so ograje za vrtove vedno lepe, čiste in urejene, ob tem pa morajo biti še funkcionalne.

Pri odločanju o tem, kakšna naj bo zunanja vrtna ograja s pripadajočimi drsnimi dvoriščnimi vrati, se najprej porodi vprašanje, iz katerega materiala naj bo narejena. Les je prijeten in topel material, a se je treba zavedati, da potrebuje za negovan videz veliko vzdrževanja, druga možnost so plastične in tretja kovinske vrtne ograje. Slednje so zelo elegantne in moderne, a sčasoma se jih rada loti rja – vendar le, če niso iz aluminija.

Aluminijaste ograje za vrtove prav zaradi velikih prednosti tega materiala dobivajo v prodaji velik zagon, saj so lahke, ne rjavijo in ne izgubljajo prvotnega videza zaradi zunanjih vplivov, se dajo preprosto oblikovati in montirati, imajo ugodno ceno in dolgo življenjsko dobo.

drsna dvoriščna vrata

Aluminijaste ograje za vrtove – moderna estetika na dovozu

Aluminijaste ograje so zaradi svojega videza čistih linij moderne in zelo estetske in so okras vsake hiše, naj bo klasična ali bolj modernega sloga. Zaradi številnih možnosti oblikovanja aluminija si lahko vsak svojo kovinsko vrtno ograjo zamisli v eni od različic iz ponudbe na trgu.

Podjetje Flexvar z Golnika se je usmerilo v izdelavo ograj za vrtove in drsnih dvoriščih vrat, njihove privlačne oblike in njihov sodoben dizajn ter izpopolnjena izdelava brez vidnih vijakov in varov pa bodo pričarali popoln videz vašega dovoza in dvorišča ter ga bodo zavarovali pred vstopom nezaželenih gostov. Njihova kovinska vrtna ograja vam bo, če boste izbrali takšno postavitev letev in profilov, zagotovila tudi popolno zasebnost, saj bo preprečevala pogled z zunanje strani.

Dovršen videz lahko še nadgradijo z dodatno ponudbo, saj se lahko odločite za prašno barvanje aluminijastih letev ali pa, če ste ljubitelj naravnega videza lesa, izberete barvo v dekorju macesna in združite najboljše lastnosti aluminija in lesa. Poleg zunanjih vrtnih vam izdelajo tudi ograje za balkone.

ograje za vrtove

Želite horizontalno, vertikalno ali panelno kovinsko vrtno ograjo?

Pri Flexvaru sestavljajo svoje zunanje vrtne ograje iz vrste različnih profilov in z njimi ustvarjajo raznolike videze. Profili so lahko v obliki črke C, I, P, T, Z, S in R in vsak je primeren za pridobitev drugačnega efekta, ECO profili pa so na zunanji strani iz lesno-plastičnega kompozita, notranji del pa je iz aluminija. Profili se lahko nizajo vodoravno ali navpično in glede na to ponujajo v Flexvaru horizontalne in vertikalne, poleg njih pa še alu panelne ograje iz polnega ali perforiranega aluminija.

Horizontalne ograje so modernejšega dizajna kot vertikalne, ki so bolj klasične in jih pri Flexvaru poživijo z oblikovanjem različno dolgih in različno širokih profilov in ustvarjanjem višjih in nižjih ravnin. Poleg tega te brezčasno lepe kovinske vrtne ograje še polepšajo z uporabo okrasnih dodatkov, kot so stožci, čepi in krogle, slogu svojega doma pa jih lahko približate še z izbiro barve po želji na RAL lestvici. Lepe ravne linije povzdigne še to, da vijaki in vari niso vidni.

Pri horizontalnih kovinskih vrtnih ograjah sta na voljo dve različici: stebri so lahko vidni ali pa ne in pa profili izbrani tako, da se skozi ne vidi ne od zunanje ne od notranje strani (profila I in C), izvrstna možnost pa je tudi, da se z zunanje strani skozi ograjo ne vidi, z notranje pa lahko opazujete dogajanje na zunanji strani (profili P, R, S, Z, T2S, ECO). Alu panelne ograje so primerne za tiste, ki želijo popolno zasebnost in zaščito, so preproste za vgradnjo ter trpežne. Na nosilno konstrukcijo lahko pritrdijo panele iz aluminija ali stekla, priljubljene pa so tudi t. i. večne ograje za vrtove, ko nosilni stebri niso vidni.

zunanje vrtne ograje

Drsna dvoriščna vrata za popoln izgled in uporabnost

Podjetje Flexvar vam tako kot zunanje vrtne ograje v celoti izdela, dostavi in montira drsna dvoriščna vrata iz aluminija. Možnosti glede panelov, profilov in njihovih različic so enake kot pri ograjah za vrtove, to pomeni, da izdelujejo horizontalna, vertikalna in panelna dvoriščna vrata, po sistemu odpiranja pa imajo na razpolago samonosna, drsna, drsna segmentna in drsna teleskopska pomična vrata.

Drsna dvoriščna vrata so lahko gnana ročno ali električno, pri slednjem se lahko uporabi daljinec, šifrator, mobilni telefon, mehanska ključavnica, časovni odzivnik ali čitalec prstnega odtisa.